Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă Constanţa - 05.07.2013

ro

05 Jul, 2013 11:08 887 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV
05.07.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.


Marfă nedeclarată, confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 19.000 de cleme din plastic şi 750 filtre de apă, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 42.000 lei.
În data de 03.07.2013, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 1.232 colete, în care se aflau 19.000 cleme din plastic şi 750 filtre de apă, ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa, evaluată la aproximativ 42.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie chineză, în vârstă de 59 ani, cu reşedinţa în judeţul Ilfov, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.


350 metri de cablu electric, sustras de pe o barjă ancorată pe Dunăre


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care sustrăseseră 350 de metri de cablu electric de pe o barjă ancorată pe Dunăre.
În data de 03.07.2013, în jurul orei 03.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au fost sesizaţi telefonic de către comandantul unui împingător sub pavilon Ungaria, staţionat pe Dunăre, că de pe o barjă au fost furate mai multe cabluri electrice.
Cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră, în zona de competenţă, au condus la identificarea cetăţenilor români D.L. de 25 ani şi A.I. de 21 ani, domiciliaţi în Cernavodă, care au urcat la bordul respectivului convoi, de unde au sustras 350 de metri de cablu electric.
Cele două persoane se aflau într-o barcă din lemn, pe malul Dunării, având asupra lor cablul electric distrus în proporţie de 70%.
Bărbaţii în cauză au declarat faptul că au ars învelişul cablului pentru a recupera componentele metalice, cu scopul de a le valorifica.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor români dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 208 - 209, respectiv art. 217 din Codul Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii