Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Garda de Coastră 13.11.2014

ro

13 Nov, 2014 13:10 1169 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Mii de perechi de încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 4.538 perechi de încălţăminte şi 220 pături din ţesătură sintetică, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de peste 1.000.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 12.11.2014, în intervalul orar 10.00 – 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul fizic a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului primului container au fost descoperite 4.538 perechi de încălţăminte, iar în cel de-al doilea container 220 de pături din ţesătură sintetică, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 1.050.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, doi cetăţeni chinezi, în vârstă de 48 ani, respectiv 50 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Autoturism Ford neînmatriculat descoperit în P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un autoturism radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, pe care un cetăţean din R. Moldova încerca să-l scoată din ţară.

În data de 12.11.2014, în jurul orei 11.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră M. STEPAN, cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 20 ani, care conducea un autoturism marca Ford cu plăcuţe de înmatriculare eliberate de autorităţile din Germania.
În urma verificărilor a rezultat faptul că respectivul autoturism este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania din data de 09.07.2014.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că acesta fusese radiat din circulaţie.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.

    5.040 de ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat trei cetăţeni români care intenţionau să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 5.040 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.

În data de 13.11.2014, în jurul orei 06.30, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru controlul de frontieră trei persoane de sex feminin, cu cetăţenie română, care se întorceau în ţară călătorind cu un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În urma controlului, asupra celor trei persoane au fost găsite, ascunse pe corp şi nedeclarate, 5.040 de ţigarete netimbrate din mărcile Marble, Ashima şi MM Slims, pe care R. GHIULSEREM în vârstă de 27 ani, M. VIJDAN de 28 ani, ambele domiciliate în municipiul Mangalia, şi A. SEVDA de 33 ani din Constanţa au declarat că le-au achiziţionat din Turcia cu scopul de a le comercializa în România.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, în valoare de aproximativ 2.520 lei, şi au sancţionat contravenţional fiecare persoană cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.


Aproximativ două tone de lemne confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care transportau, cu atelaje hipo, 1.848 kilograme de material lemnos pentru care nu deţineau documente de provenienţă.

În data de 12.11.2014 poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au acţionat în zona de competenţă pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul forestier.
Astfel, în jurul orei 13.00, au fost oprite pentru control două atelaje hipo conduse de cetăţenii români O. ERVAN, în vârstă de 19 ani şi O.G. de 15 ani, care transportau material lemnos fără a deţine documente de provenienţă.
Cele două persoane, domiciliate în judeţul Constanţa, au declarat faptul că au colectat lemnul dintr-o pădure cu scopul de a-l folosi în interes personal.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 1.848 kilograme material lemnos din specia stejar pe care au predat-o reprezentanţilor Ocolului Silvic Băneasa şi au sancţionat contravenţional fiecare persoană cu suma de 500 lei conform art. 8, alin. 2, lit. a din Legea 171/2000.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii