Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constatări ale Gărzii de Coastă

ro

02 Sep, 2013 13:47 1131 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ



Buletin de presa
02.09.2013


CONSTATARI ALE GARZII DE COASTA

În ultimile 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au avut mai multe constatari pe liniile specifice de munca, date in competentă.

INFRACTIUNE LA REGIMUL NAVIGATIEI MARITIME

Politistii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanta ,l-au depistat in marea teritoriala, pe C.F., cetatean roman de 34 ani, cu domiciliul pe raza judetului Constanta, aflat la bordul unei ambarcatiuni in calitate de conducator ambarcatiune. Acesta desfasura activitati de pescuit sportiv si de agrement, impreuna cu trei scafandri . La verificarile specifice , acesta nu a putut prezenta documente care sa ateste faptul ca are dreptul sa conduca ambarcatiunea respectiva.Ulterior, s-a constatat ca numitul C.F. nu figureaza in evidentele autoritatilor de profil ca posedind certificat de capacitate de conducator de ambarcatiune de agrement , carnet de marinar sau alt document emis pentru personalul navigant maritim sau fluvial .
In cauza, cetateanului P.F,.i s-au intocmit acte premergatoare pentru savarsirea infractiunii de „ conducerea unei nave de catre o persoana fara brevet sau certificat de capacitate corespunzator”, lucrare inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

COMERT CU TIGARI DE CONTRABANDA

Poliţiştii de frontieră din cadrul S,T.P.F.Constanta au desfasurat actiuni pe linia combaterii comertului cu tigari de contrabanda in zonele Brotacei si Piata Tomis 3. Cu aceasta ocazie au fost depistate 3 persoane cu virste cuprinse intre 25 si 42 de ani, care detineau, transportau si comercializau tigari, diferite marci, fara documente de provenienta. Au fost supuse confiscarii un numar 2040 tigarete, cu o valoare totală de 1020 lei, si aplicate 3 sanctiuni contraventionale de 1000 lei de persoana, conform prevederilor Legii nr.12 /1990R.Tigaretele au fost retinute in vederea confiscarii.

UZ DE FALS

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Constanta au depistat in trafic un autoturism inmatriculat in Bulgaria, condus de cetateanul roman, R.N. de 43 ani domiciliat in judetul Constanta. In urma verificarilor a reiesit faptul ca certificatul de inspectie tehnica si asigurarea tip carte verde prezinta indicii clare de falsificare. Documentele in cauza au fost ridicate pe baza de dovada, iar conducatorului auto i s-au intocmit acte premergatoare in lucrare penala pentru savarsirea infractiunii” uz de fals”.Lucrarea penala a fost inaintata la Parchetul de pe linga Judecatoria Constanta.

p Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii