Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - 31.03.2009

ro

31 Mar, 2009 20:50 851 Marime text

NOTA
  
  In urma unor verificari  efectuate privind activitatea SC Loenermark SRL Poarta Alba, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, s-a constatat ca aceasta a efectuat achizitii intracomunitare din Bulgaria de fier beton, grau samanta de porumb si ulei de floarea soarelui. De retinut este faptul ca asministratorul societatii Loenermark, Buzatu Costel, este asociat unic si administrator la inca doua societati – Scu-Pin Clean si Nic Com Trans – care au efectuat achizitii intracomunitare dar au intocmite sesizari penale pentru nefunctionare la sediul social declarat. O mare parte din achizitiile intracomunitare efectuate de SC Loenermark SRL au fost comercializate catre celelalte doua societati al caror administrator este dl. Buzatu Costel.
  Neexistand posibilitatea verificarii in contabilitate a inregistrarilor efectuate in urma tranzactiilor, s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma de 502.180 lei.

  SC Scu-Pin Clean SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a livrat produse si a executat servicii in valoare totala de 1.473.045 catre o societate din judetul Tulcea.
  Prejudiciul in acest caz este in suma totala de 433.249 lei.

  SC Transport Comercial Prest SRL Constanta, societate ce nu functioneaza la sediul social declarat, a livrat bunuri catre alti agenti economici in valoare totala de 12.813.786 lei. Intrucat nu exista posibilitatea verificarii inregistrarii in contabilitate a operatiunilor efectuate s-a prezumat ca prejudiciul adus bugetului de stat este in suma de 3.768.761 lei.
  Pentru toate cele trei societati au fost intocmite sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta precum si adrese catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

  In alta ordine activitatea desfasurata de comisarii Garzii Financiare sectia Constanta a vizat si verificarea comercializarii de tigari si bauturi alcoolice netimbrate sau timbrate necorespunzator in toate localitatile judetului Constanta.

  Astfel, in Cobadin PF Mahmoud Hagnawry Felicia comercializa prin magazinul mixt tigari “Plugarul” cu timbre din Republica Moldova si bauturi alcoolice timbrate in Bulgaria. S-au confiscat 137 pachete tigari si bauturile alcoolice expuse spre vanzare si s-a aplicat amenda contraventionala in suma de 200.000 lei.

  La Agigea, SC Complet Com SRL avea expuse spre comercializare 156 pachete tigari netimbrate, care au fost confiscate. Totodata  s-a aplicat amenda contraventionala in valoare de  200.000 lei precum si masura complementara de suspendare a activitatii de comercializare produse accizabile pe o perioada de 3 luni.

         COMISAR SEF SECTIE

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii