Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea de Jandarmi Mobila Tomis - Ordine publică

ro

12 Nov, 2010 17:13 1005 Marime text
În perioada 06 noiembrie -12 noiembrie a.c., efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS" au participat la diferite misiuni, destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice precum şi a combaterii faptelor cu caracter contravenţional şi infracţional, în mod independent, cât şi în cooperare cu Poliţia.

Dintre acestea cele mai importante fiind:

punerea în executare a 11 mandate de aducere;

zilnic sunt desfăsurate acţiuni în cooperare cu lucrătorii R.A.T.C.;

o acţiune în cooperare cu Poliţia Năvodari pe linia combaterii braconajului pişcicol;

3 acţiuni în cooperare cu formaţiunile de Poliţie rurală, în localităţile Cobadin, Poarta Albă şi Cogealac

asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică la manifestaţii sportive, respectiv meciul de fotbal dintre F.C. Săgeata Năvodari - F.C. Botoşani;

zilnic sunt desfăsurate misiuni destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice împreuna cu lucrători din cadrul Secţiilor de Poliţie din Constanţa.

În data de 10 noiembrie a.c. în urma planului de cooperare dintre Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS" , a fost depistată o persoană de sex masculin care a refuzat să le prezinte lucrătorilor R.A.T.C. biletul si apoi cartea de identitate aceştia apeland la un echipaj de jandarmi pentru a i se afla identitatea. La solicitarea patrulei de jandarmi de a îşi declina identitatea, C. M. din Constanţa a refuzat fapt ce a atras după sine sancţionarea contravenţională conform legii 61/1991 republicată.

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS" desfaşoară activităţi în comun cu lucrătorii R.A.T.C. pe baza planului de cooperare si a Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 art18:

"Contravenientul este obligat să prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele în baza cărora se fac menţiunile prevăzute la art. 16 alin. (3). În caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului agentul constatator poate apela la ofiţeri si subofiţeri de poliţie, jandarmi sau gardieni publici".

Cu ocazia desfăşurării acestor misiuni s-au aplicat 28 sancţiuni contravenţionale din care 7 avertismente scrise şi 21 amenzi, în valoare totală de 4.600 lei.

Contravenţiile constatate se referă în general la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, tulburarea liniştii publice şi consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii