Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locotenent colonel SORIN MUSTATEA - 18 ani sub drapel

ro

06 Nov, 2009 17:04 1868 Marime text

18 ani sub drapel

Locotenent colonel SORIN MUSTĂŢEA
Născut la 3 nov. 1961 în Braşov
Starea civilă: căsătorit, are un copil
Studii:
- Conservatorul “George Enescu”, facultatea de interpretare muzicală, Iaşi;
- Cursuri de pregătire şi perfecţionare organizate de Jandarmeria Română şi Ministerul Administraţiei şi Internelor;
- Curs postuniversitar de relaţii publice şi negociere.

Activitate profesională:
- 1992 – 2001 – dirijor fanfara reprezentativă a Comandamentului de Jandarmi Teritorial Constanţa (în această perioadă a compus 5 lucrări muzicale, pentru orchestră de suflători, intrate în circuitul componistic al Uniunii Compozitorilor din România)
- 2001 – 2005 – ofiţer specialist pregătire personal, tradiţii educaţie şi sport şi purtător de cuvânt la C.J.T. Constanţa;
- 2005 – 2009 – ofiţer de relaţii publice la Gruparea de jandarmi Mobilă Constanţa.

Din cei 18 ani de activitate desfăşurată de lt.col. Soria Mustăţea în Jandarmeria Română, mai mult de 8 ani au fost dăruiţi comunicării publice, în contactul direct cu cetăţeanul dar mai ales, prin intermediul mass-media, în beneficiul public.

Obiectivul principal al activităţii de comunicare şi relaţii publice, a fost asigurarea unui cadru comunicaţional transparent, deschis, corect, credibil şi eficient, pentru consolidarea încrederii populaţiei în Jandarmeria Română, pe baza unei percepţii publice realiste asupra activităţii instituţiei, în serviciul comunităţii şi al cetăţeanului prin promovarea unei atitudini pro-active şi în aelaşi timp, înţelegerea corectă şi oportună a necesităţilor de informare a colaboratorilor din mass-media.

În această perioadă, a transmis presei peste 2.000 de comunicate, buletine informative, precizări sau ştiri de presă, a acordat peste 1.500 de interviuri şi declaraţii de presă, în urma cărora au fost publicate aproximativ 20.000 materiale de presă, din care circa 6.500 în presa scrisă şi 13.500 în presa audio-vizuală.

A organizat şi desfăşurat peste 30 conferinţe şi briefing-uri de presă şi a participat ca invitat la mai mult de 150 de emisiuni radio şi tv.

Lt.col. Sorin Mustăţea a fost permanent prezent la evenimentele culturale, comemorative şi sportive, precum şi la misiunile importante desfăşurate de jandarmii constănţeni.
 
Subiectele cel mai intens mediatizate au fost: menţinerea ordinii şi siguranţei cetăţenilor în municipiul Constanţa şi staţiunile de pe litoral din zona de competenţă a Jandarmeriei Române în perioada sezonului estival, rezultatele obţinute în misiunile de pază şi protecţie conducte transport produse petroliere, pregătirea şi participarea efectivelor unităţii la misiunea de asigurare o ordinii publice cu prilejul desfăşurării summit-ului NATO la Bucureşti, rezultatele obţinute în misiuni, măsurile adoptate pentru prevenirea şi combaterea violenţei în sport, rezultatele obţinute în misiunile specifice pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în zona de competenţă şi participarea efectivelor de jandarmi la evenimentele marcante ce au avut loc în decursul timpului, în zona de competenţă.

Activităţi de relaţii publice organizate :
- au fost organizate activităţi de documentare a ziariştilor în dispozitivele de ordine publică din staţiunile de pe litoral, în perioada sezonului estival;
- au fost organizate întâlniri ale ziariştilor cu comandanţii de subunitate din dispozitivele de ordine publică, privind activitatea desfăşurată, rezultatele obţinute şi starea infracţională din zona de responsabilitate;
- Ziua Porţilor Deschise, Ziua Porţilor Deschise pentru copii, Cupa Presei la Tir, etc. ;
- Intâlniri ale comenzii unităţii cu ziarişti, veterani, cadre militare în rezervă şi retragere şi personalităţi din zona de competenţă, vizite la redacţiile publicaţiilor, posturilor de radio şi televiziune locale.

O evoluţie ascendentă a activităţii de relaţii publice desfăşurată de lt.col. Sorin Mustăţea a avut loc odată cu reorganizarea Jandarmeriei Române în anul 2005 când a luat fiinţă Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa, ofiţerul fiind încadrat în această unitate de la 1 mai 2005.

Mereu deschis, lt.col. Sorin Mustăţea a demonstrat permanent disponibilitate în comunicarea publică răspunzând prezent la solicitările colegilor, presei şi opiniei publice în general.

Iubitor de literatură şi istorie, ofiţerul s-a implicat activ şi creativ în realizarea Săşii Tradiţiilor de la reşedinţa unităţii, inaugurată în aprilie 2006 şi care până în prezent a primit peste 1.000 de vizitatori, oficialităţi publice locale sau centrale, delegaţii străine, elevi, veterani, personalităţi din cultura constănţeană, numeroşi ziarişti, reuşind să prezinte cu dagoste şi interes istoricul şi tradiţiile Jandarmeriei Române, reuşind de fiecare dată să capteze interesul vizitatorilor.

A intervenit în nenumărate rânduri la eşaloanele supeioare, cu propuneri pertinente privind îmbunătăţirea activităţii de comunicare publică în stucturile Ministerului administraţiei şi Internelor, multe dintre aceste propuneri fiind puncte de plecare pentru realizarea procedurilor şi tehnicilor de comunicare publică în Jandarmeria Română.

Datorită comunicării interne eficiente şi sprijinului acordat de conducerea unităţii, celelalte birouri şi compartimente, ofiţerul de relaţii publice a reuşit să gestioneze eficient imaginea instituţiei şi să asigure o mediatizare eficientă şi constructivă a activităţii şi rezultatelor obţinute de personalul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Foarfeca George Danut 07 Nov, 2009 12:37 Felicitari pentru activitatea depusa si succes in continuare. Mare om , mare caracter !!!