Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordine publică - Gruparea de Jandarmi Mobila Tomis

ro

29 Jan, 2011 00:33 818 Marime text
În perioada 21 ianuarie - 28 ianuarie a.c., efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS" au participat la diferite misiuni, destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice precum şi combaterea faptelor cu caracter contravenţional şi infracţional, în mod independent, cât şi în cooperare cu Poliţia.

Dintre acestea cele mai importante fiind:

acţiuni în colaborare cu inspectori din cadrul Gărzii Financiare;

punerea în executare a două mandate de aducere;

acţiuni în cooperare cu lucrătorii R.A.T.C.;

acţiuni zilnice privind combaterea comerţului ilicit cu ţigări, alcool şi produse petroliere;

misiuni destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice precum şi a combaterii faptelor cu caracter contravenţional şi infracţional împreună cu lucrători din cadrul Secţiilor de Poliţie din Constanţa.

acţiuni în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie- filiala Constanţa

Cu ocazia desfăşurării acestor misiuni s-au aplicat 53 sancţiuni contravenţionale din care 11 avertismente scrise şi 42 amenzi, în valoare totală de 9.950 lei.

Contravenţiile constatate se referă în general la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, tulburarea liniştii publice şi consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate.

Furt de componente de cale ferată

Marţi, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, jandarmii din cadrul echipajului de intervenţie al Grupării Mobile „TOMIS" Constanţa, aflaţi în serviciul de patrulare pe raza secţiei 4 Poliţie din municipiul Constanţa, au depistat trei persoane ce sustrăgeau mai multe componente de cale ferată.

D. VASILE de 20 de ani din Constanţa, A. VASILICĂ de 18 ani din Constanţa şi B. ION de 35 de ani, domiciliat fără forme legale în Constanţa în zona corturilor din cartierul Palas, se fac vinovaţi de comiterea infracţiunii de furt faptă prevăzută şi pedepsită de art 208CP, constând în aceea că la data şi ora menţionate, au fost surprinşi în timp ce demontau mai multe piese metalice de prindere a şinei de cale ferată de traversele din beton, respectiv eclise de prindere cu câte două tirfoane. Totodată au reuşit demontarea mai multor bucăţi de cale ferată. Cei în cauză au fugit de la locul faptei dar au fost prinşi imediat în timp ce încercau să se ascundă într-un bloc dezafectat în care locuiesc fără forme legale mai multe familii de etnie rromă.

Piesele metalice au fost predate pe bază de proces verbal reprezentantului unei societăţi de profil, urmând ca ulterior lucrătorii din cadrul societăţii să i-a măsurile necesare ridicării şi transportării şinelor de cale ferată demontate, pentru a nu fi sustrase.

În cauză au fost întocmite actele procedurale premergătoare începerii urmăririi penale, dosarul fiind predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE

Lt. CODRIN POPOIU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii