Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordine publica pe litoral

ro

16 Jul, 2010 16:38 1108 Marime text

BULETIN INFORMATIV 
Constanţa, 16.07.2010
      
      Ordine publică pe litoral

      În perioada 13 iulie – 15 iulie a.c., efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS” destinate menţinerii ordinii şi siguranţei publice în cooperare cu Poliţia, pe litoral, au aplicat 27 sancţiuni contravenţionale, din care 8 avertismente scrise şi 19 amenzi, în valoare totală de 10.500 lei.
      A fost constatată o infracţiune, cu 3 autori, 13 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru stabilirea identităţii sau verificări.
      Contravenţiile constatate se referă în general la tulburarea liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice neamenajate, comerţul ambulant pe plajă sau în zona plajei, fără respectarea prevederilor legale, etc..
      
Comsum de ierburi etnobotanice, la Năvodari

           Joi, 15 iulie a.c., în jurul orei 16.45, o echipă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS”, aflată în serviciul de patrulare în zona turistică Năvodari, a acţionat la sesizarea unui localnic, pentru prinderea în flagrant a trei persoane cei oferiseră spre consum ţigări artizanale ce conţineau amestecuri de ierburi etnobotanice.
      Jandarmii s-au deplasat împreună cu D. IULIAN în apropierea plajei ,, Lebăda” unde  acesta i-a indicat pe cei trei. Trecând la verificarea acestora, jandarmii au găsit lângă ei 2 plicuri incolore, transparente, ce conţineau o substanţă vegetală, de culoare verde-olivie şi mai multe foiţe tip ţigaretă.
      T. MARIUS de 21 de ani, I. ROMICĂ de 22 de an şi, B. AURELIAN de 21 de ani, toţi trei din Tulcea, au declarat că au cumpărat plicurile de la un magazin din Tulcea pentru a le folosi  pe timpul sejurului pe litoral.
      În cauză au fost întocmite actele procedurale premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri pentru consum propriu fără drept, dosarul întocmit fiind înaintat către D.I.I.C.O.T. Constanţa în vederea continuării cercetărilor.

     În perioada 16 iulie – 18 iulie august a.c., aproximativ 450 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „TOMIS” vor asigura menţinerea ordinii şi siguranţei publice în cooperare cu Poliţia, în zona turistică Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti şi Neptun.

             Accesând site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro puteţi afla mai multe informaţii pentru o vacanţă sigură.

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE
Lt.  CODRIN POPOIU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii