Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza saptamanii 10-17 mai

ro

17 May, 2010 15:55 939 Marime text

 MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
J A N D A R M E R I A   R O M Â N Ă
Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa
Relaţii Publice
B-dul. I.C. Brătianu  Nr. 246 ; Tel. : 0241.623435, Fax : 0241.545948
www.jandarmeriamobilatomis.ro
e-mail: grupareadejandarmimobilatomis@yahoo.com
                                                                                                                                                                                                 
BULETIN INFORMATIV
Constanţa, 17.05.2010
 
Sinteza săptămânii

      În perioada 10 – 17 mai a.c., efectivele Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS” au desfaşurat misiuni de asigurare a protecţiei reprezentanţilor autorităţilor  implicate în punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă 41/2010 privind întărirea disciplinei în construcţii şi misiuni de menţinere a ordinii publice pe raza secţiilor de poliţie din municipiul Constanţa, în cooperare cu lucrători de poliţie, în echipaje mixte şi independente.
     Totodată, în această perioadă au fost desfăşurate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în cooperare cu inspectori A.N.P.A. în zona complexului de lacuri Razelm – Sinoe, fiind descoperite şi ridicate în vederea confiscării, plase monofilament în lungime de 1435 m.
      Pe timpul misiunilor executate, au fost constatate şi sancţionate 101 fapte contravenţionale, fiind aplicate 93 amenzi, în valoare totală de 53.450 lei, astfel:
-40 de sancţiuni aplicate in baza Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite;
-53 de sancţiuni la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi linistii publice;


     Totodată pe linia combaterii traficului şi comerţului ilicit cu ţigări au fost ridicate în vederea confiscării 1118  pachete de ţigări .
      De asemenea, în misiunile desfăşurate în comun cu Poliţia, au fost constatate 7 infracţiuni şi depistaţi 10 suspecţi.

Exemple:
Ø În data de 10 mai a.c., în jurul  orei 16.00, o echipă mixtă (poliţist – jandarm) aflată în executarea misiunii de patrulare în echipă mixtă pe raza Secţiei 2 Poliţie Constanţa, a depistat, în urma unei sesizări din oficiu, pe M. CONSTANTIN de 32 ani din Năvodari, care a fost surprinsă în piaţa Tomis III, după ce a deposedat-o pe P.A. de 51 ani din Constanţa, de  un telefon mobil marca Nokia 6070.   Prejudiciul a fost recuperat şi înapoiat părţii vătămate.
        Persoana în cauză a fost condusă la sediul Secţiei 2 Poliţie, în vederea întocmirii actelor procedurale necesare începerii urmăririi penale, fiind suspectă de săvârşirea infracţiunii de furt. Prejudiciul a fost recuperat şi înapoiat părţii vătămate
 
Ø În data de 13 mai a.c., în jurul  orei 00.20, o echipă mixtă (poliţist – jandarm) aflată în executarea misiunii de patrulare în echipă mixtă pe raza Secţiei 2 Poliţie Constanţa, a depistat, în urma unei sesizări primite prin numărul 112, pe  C. ASAN de 45 ani din Constanţa , I. RUFET de 46 ani din Constanţa şi I. RITVAR de 36 ani din Constanţa care au fost surprinsi în timp ce forţau uşa de acces de la un salon de înfrumuseţare situat pe B-dul Tomis.
       Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, unde le-au fost întocmit actele procedurale premergătoare începerii urmăririi penale.

OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE

Lt.  CODRIN POPOIU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii