Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2024, a fost lansat astăzi, la Palatul Victoria

ro

01 Jul, 2024 14:09 128 Marime text
01.07.2024
 
COMUNICAT DE PRESĂ
  
Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediția 2024, a fost lansat astăzi, la Palatul Victoria
 
Cei 150 de tineri selectați din peste 2.000 de candidați vor avea șansa, timp de două luni, să cunoască specificul activităților celor 33 de ministere și instituții ale administrației publice centrale care organizează în acest an stagii de practică.
Prezent la eveniment, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, a mulțumit tinerilor pentru interesul manifestat pentru acest program și i-a încurajat să opteze, ulterior, pentru o carieră în administrație. Ministrul Ghigiu a subliniat nevoia de implicare tinerilor argumentând că, în prezent, vârsta medie, de 50 de ani, a funcționarilor din administrație este cea mai ridicată de când există statistici, lucru care indică un grad de atractivitate scăzut al tinerilor pentru această zonă.
”Îmi doresc să fiți curajoși și să veniți spre administrație, să oferiți cetățenilor acele servicii pe care voi le așteptați. După aceste două luni, veți vedea că în administrație se muncește mult, veți vedea că datorită unor funcționari care fac lucrurile bine, Romania se mișcă. Vă îndemn să fiți implicați în viața publică, să mergeți la vot și să votați pentru o Românie modernă, europeană, pentru o Europă în care să fiți respectați”, a afirmat Mihai Ghigiu.  
 
La rândul său, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a invitat tinerii stagiari să fie partenerii Guvernului în aceste două luni de pregătire, iar ulterior să participe la concursurile care se organizează în cadrul instituțiilor din administrație.
Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, a reiterat rolul determinant și gândirea critică cu care tinerii pot contribui la luarea deciziilor în administrație dar și în zona politică și i-a îndemnat pe aceștia să nu contenească în a se face auziți. Oficialul i-a încurajat pe tinerii prezenți să se implice activ într-un proiect de țară important, respectiv, aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).  
”Vă îndemn să fiți pro-activi, să fiți curajoși! Puteți participa la un proiect important de țară, aderarea la OCDE. Depinde doar de noi să ne facem treaba astfel încât să ajungem să fim membri ai acestui club extrem de important, format din 38 dintre cele mai puternice economii ale lumii”, a punctat Mircea Abrudean.    
 
Informații suplimentare:
Programul de Internhip al Guvernului României se desfășoară în fiecare an, începând din anul 2013.  Programul este dedicat elevilor/studenților și absolvenților formelor de învățământ din România și din străinătate. 
Pe perioada Programului de Internship, internii vor beneficia de o indemnizație lunară de internship, iar la finalul perioadei de stagiu vor primi un certificat de internship din partea Secretariatului General al Guvernului.
Informații suplimentare referitoare la acest program sunt disponibile aici: https://internship.gov.ro/
 
 
 
 
Contact:
Biroul de presă al Guvernului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii