Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea premierului Victor Ponta cu preşedintele Republicii Cehe, Miloš Zeman

ro

21 May, 2014 15:33 1488 Marime text
Primul-ministru al României, Victor Ponta, a avut astăzi, 20 mai 2014, o întrevedere cu Preşedintele Republicii Cehe, Miloš Zeman, cu ocazia vizitei pe care înaltul demnitar o efectuează în România, în perioada 20-21 mai 2014.
Discuţiile au evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Cehă, reflectat prin dinamica dialogului politico-diplomatic şi a relaţiilor economice. Cei doi demnitari au salutat evoluţia ascendentă a cooperării economice dintre cele două ţări şi au încurajat valorificarea mai bună a potenţialului economic existent, prin creşterea schimburilor comerciale şi a investiţiilor. Au fost discutate evoluţiile din sectorul energetic şi prezenţa companiilor cehe în România.
Dată fiind convergenţa poziţiilor României şi Cehiei pe teme de pe agenda europeană, cei doi demnitari au reiterat angajamentul pentru intensificarea coordonării şi pentru promovarea în comun a intereselor celor două state în acest cadru. Au avut totodată un schimb de vederi privind alegerile europene şi schimbările instituţionale la nivelul UE.
Preşedintele Zeman a reafirmat şi cu această ocazie susţinerea fermă a Cehiei pentru aderarea României la spaţiul Schengen.
În cursul convorbirilor a fost abordată şi situaţia din Ucraina, Primul-ministru Victor Ponta evidenţiind necesitatea menţinerii unităţii şi coordonării UE şi a NATO în ceea ce priveşte abordarea evoluţiilor din vecinătatea estică.
Ambii demnitari au fost de acord în ceea ce priveşte recunoaşterea progreselor, precum şi susţinerea coordonată a eforturilor Guvernului de la Chişinău în cadrul parcursului său european.
                                                                                                                                          
 
Biroul de presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii