Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul premierului Victor Ponta cu ocazia Zilei Drapelului Naţional al României

ro

27 Jun, 2012 00:05 832 Marime text

Tricolorul românesc este un "stindard al libertăţii" şi este parte din cultura noastră ca naţiune şi ca neam. Steagul naţional a fost mereu un simbol al luptei pentru unitate, pentru dreptate şi pentru integritate. Celebrarea sa, pe 26 iunie, este un moment de mândrie şi de onoare naţională, în memoria momentului în care Guvernul Revoluţionar de la 1848 a decretat asumarea "Tricolorului" ca steag naţional al tuturor românilor.

Steagul naţional a însoţit reprezentanţii poporului român în cele mai importante momente din ultimele două secole, de la obţinerea independenţei, trecând prin Unirea cea Mare şi ajungând la Revoluţia din 1989.

Steagul naţional ne reprezintă astăzi peste tot în lume, la reprezentanţele diplomatice, la evenimentele din plan internaţional, la reuniunile organismelor internaţionale din care România face parte. Steagul naţional este cel care le aminteşte zilnic românilor de peste graniţe care sunt originea şi valorile lor.

Mândria de a fi român o regăsim, astăzi, în fiecare moment în care drapelul naţional este ridicat cu onor, fie că vorbim de festivităţi obişnuite, de celebrarea unor victorii ale românilor sau de comemorarea unor eroi.

Guvernul României salută această sărbătoare şi mulţumeşte tuturor românilor care prilejuiesc, prin performanţele lor, ridicarea drapelului românesc oriunde s-ar afla.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii