Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul-ministru Victor Ponta i-a felicitat pe tinerii medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Chimie

ro

01 Aug, 2012 15:57 864 Marime text

GUVERNUL ROMANIEI

Data: 01.08.2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Primul-ministru Victor Ponta i-a felicitat pe tinerii medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Chimie

Primul-ministru Victor Ponta îi felicită pe componenţii lotului olimpic al României care au cucerit o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 - 29 iulie 2012, la Washington, Statele Unite ale Americii.

Reuşita lor reprezintă, în opinia primului-ministru, pe lângă un succes individual, o legitimare a sistemului de învăţământ românesc, dar şi o mare onoare adusă ţării noastre la nivel internaţional.

„Vreau să îi felicit pe Vlad Băcăuanu, Maria Andreea Filip, Alexandru Paraschiv şi George Silvian Baltac pentru medaliile câştigate la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie. Prin succesele lor, aceşti tineri elevi aduc o medalie şi şcolii româneşti care, aşa cum o dovedesc medaliile lor, oferă olimpici internaţionali în chimie. Încă o dată, îi felicit pe elevii câştigători, pe profesorii care i-au pregătit şi le-au fost aproape, precum şi pe părinţii acestor tineri care, sunt convins, sunt extrem de mândri de copiii lor în aceste momente.

Ca prim-ministru al Guvernului României, sunt extrem de fericit să văd cum elevii României aduc astfel de succese ţării noastre, oferindu-ne tuturor motive de mândrie. Medalii lor sunt tot atât de multe argumente pentru ca şcoala românească şi profesorii săi să fie recunoscuţi şi respectaţi atât în ţară, cât şi în străinătate. Munca acestor elevi, precum şi implicarea profesorilor care i-au pregătit au fost legitimate şi în 2012 de aceste medalii de aur, argint şi bronz.

Toate aceste premii ne oferă nouă, factorilor decizionali din sfera politică şi guvernamentală, obligaţia să reuşim transferul unor succese individuale de o amploare atât de mare către întregul sistem de învăţământ. Pentru că investiţia în educaţie reprezintă, pentru actualul Guvern al României, investiţia în viitorul acestei ţări”, a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii