Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toţi candidaţii pentru Republica Moldova vor Unirea

ro

21 Nov, 2012 14:56 753 Marime text

Toţi candidaţi angrenaţi în cursa electorală din colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor - Europa de Est şi Asia, care cuprinde şi Republica Moldova, Victor Alexeev din partea Uniunii Social Liberale, Natalia Emciuc, aflată pe listele Partidului România Mare, Eugen Tomac, candidat pe listele Alianţei România Dreaptă, precum şi Gheorghe Viţă, candidat al Partidului Poporului - Dan Diaconescu au semnat Pactul pentru Basarabia.
,,Am fost, sunt şi voi fi de acord cu refacerea unităţii neamului românesc prin reunirea liberă a României cu Republica Moldova. Mi-am asumat cu mulţi ani în urmă şi îmi reconfirm cu această ocazie obligaţia morală şi patriotică să susţin îndeplinirea revendicărilor cuprinse în Pactul pentru Basarabia, care servesc interesele statului naţional roman", a precizat Victor Alexeev. ,,Semnez acest pact cu mari emoţii şi mari speranţe că se va îndeplini visul părinţilor şi bunicilor noştri şi în viitorul apropiat vom reveni la o Românie Mare în vechile limite geografice", a menţionat Natalia Emciuc (http://www.youtube.com/watch?v=TrNlp_bVfVQ&feature=plcp). În acelaşi context, Eugen Tomac a declarat:

,,Cred că este obligaţia tuturor politicienilor să militeze pentru apropierea României de Basarabia. În urmă cu mai bine de un secol, naţiunea noastră a fost ruptă în două, iar obligaţia noastră, ca oameni politici, este de a susţine şi milita activ pentru ca românii de pe o parte şi alta a Prutului să se regăsească. Sunt unionist convins şi vă invit şi pe dumneavoastră să fiţi alături de mine" (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1B8glkG91LU). ,,Sunt unionist din 1988, pledez pentru unirea Basarabiei cu România şi am pledat dintotdeauna, fiind în Mişcarea de Eliberare Naţională din Basarabia şi semnez pactul Unirii cu drag" , a subliniat Gheorghe Viţă (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8yGRdutwOqk).
În acelaşi sens, toţi candidaţii Partidului România Mare (PRM) care doresc să obţină un mandat de parlamentar la alegerile din 9 decembrie şi-au asumat prevederile pactului, semnând documentul programatic.
Pactul pentru Basarabia reprezintă un angajament și un set de măsuri concrete,la nivel de asumare publică, legislativ, economic, educaţional şi instituţional, care vor fi implementate pentru reunirea celor două state româneşti.

Platforma Civică Acţiunea 2012 20 noiembrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii