Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:07 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adara Tramundana ar putea scăpa de dosarul în care se cere atragerea răspunderii pentru situația financiară a Asociaţiei Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului (DOCUMENT)

ro

14 Dec, 2021 00:00 2620 Marime text

 
  • Dumitru Bunduc, din cadrul Baroului București, avocatul Asociației, declarații pentru ZIUA de Constanța: „După părerea mea, nu mai este valabilă această cerere pentru că nu a fost fost formulată de o persoană cu calitate în cauză și nici motivele nu subzistă. Cu certitudine nu rămâne în picioare această cerere de atragere a răspunderii pentru că nu este întemeiată nici pe fond și nici pe formă“ 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au amânat pentru anul viitor cercetarea specifică în dosarul ( 2850/118/2018/a6 ) în care se cere ca Anamaria Tramundana, cunoscută drept „Adara“, să fie trasă la răspundere pentru situația financiară în care a ajuns Asociaţia Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului (aflată în prezent în faliment - 2850/118/2018 ).
 
Noul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 21 februarie 2022, pentru desemnarea unui nou lichidator.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, acțiunea din instanță mai vizează și alte două persoane, care s-au aflat în fruntea Asociației.
 
Acțiunea a fost promovată în instanță de administratorul judiciar al Asociaţiei Culturale Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, respectiv CII Crăciuneanu Viorel, la jumătatea lunii august 2021.
 
Dumitru Bunduc, din cadrul Baroului București, avocatul Asociației, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că noul termen a fost acordat pentru desemnarea unui nou lichidator și pentru a se discuta excepțiile invocate în cauză.
 
Întrebat dacă mai rămâne valabilă această cerere de atragere a răspunderii,  Dumitru Bunduc a declarat: „După părerea mea, nu mai este valabilă această cerere pentru că nu a fost fost formulată de o persoană cu calitate în cauză și nici motivele nu subzistă. Cu certitudine nu rămâne în picioare această cerere de atragere a răspunderii pentru că nu este întemeiată nici pe fond și nici pe formă. 
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 18745/04.11.2021 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), lichidatorul judiciar Crăciuneanu Viorel a publicat Raportul privind continuarea proceduri de faliment prin procedura generală a debitorului Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului.

 
Conform BPI nr. 18745/04.11.2021, la data de 21 mai 2018, Tribunalul Constanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței împotriva debitoarei Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului și desemnarea Cabinetului individual de Insolvență Crăciuneanu Viorel în calitate de administrator judiciar provizoriu.
 
Apoi, prin comunicarea încheiere ședinței nr. 265 pronunțată la data de 01 martie 2021, Tribunalul Constanța a dispus începerea procedurii falimentului  debitoarei  Asociația  Culturală  Mișcarea  Teatrală  pentru  Educația  Tineretului  și desemnarea  Cabinetului individual de Insolvență Crăciuneanu Viorel în calitate de lichidator judiciar provizoriu.
 
Prezentarea generală a societății 
 
Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului a fost înființată în anul 2012 ca persoană juridică română, cu capital integral privat, având forma juridică asociație, cu sediul social în Constanța, strada Muncel. Membrii: Iancu Lucian Spiru - președinte, Ghiță Alexandru – vicepreședinte și Ispas Valentin Cătălin – secretar ce dețineau fiecare câte 30 părți sociale, a câte 10 lei partea socială, în  valoare totală de 300 lei reprezentând 33,33 % din activul patrimonial inițial. Conducerea societății (anterior deschiderii procedurii) era: Iancu Lucian Spiru  președintele  asociației, iar ulterior deschiderii procedurii Ghiță Alexandru în calitate de administrator special al debitorului.
 

Obiectul de activitate principal
 
Asociația s-a ocupat de producerea și punerea în  scenă a pieselor de teatru, organizarea de concursuri de dramaturgie originale pe teme de educație, organizarea de festivaluri unde să fie selecționate și prezentate cele mai bune piese care răspund acestei misiuni educaționale, organizarea de work-shop-uri cu tineri actori și studenți ai școlilor de teatru pentru a le readuce ideea responsabilității artistului față de public iubitor de artă.
 
Tot în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 18745/04.11.2021 se mai arată: „având în vedere faptul că până la această dată membrii comitetului director ai debitorului Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, nu  au pus la dispoziție actele și înscrisurile aparținând debitorului, iar din declarațiile  fiscale depuse la A.J.F.P. Constanața (înaintate de președintele comitetului director) nu se identifică decât cuantumul datoriei la bugetul general de stat și nu activitatea curentă a debitorului, se va propune punerea în mișcarea a cererii de înlocuire a lichidatorului judiciar provizoriu“.
 
Așa cum precizam și mai sus, Asociaţia Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului se află în prezent în faliment.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 179/06.01.2021, totatul datoriilor este de 1.594.246,29 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cine controlează asociația și care sunt datoriile
Asociaţia Culturală „Mişcarea teatrală pentru educaţia tineretului“ a intrat în faliment!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii