Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:26 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacere distrusă de pandemie Societatea Eucalipt Flowers din Constanța, în insolvență. Se cere atragerea răspunderii (DOCUMENTE)

ro

10 Apr, 2022 16:54 22671 Marime text
Florărie. foto cu rol ilustrativ: Pixabay
  • Societatea Eucalipt Fowers din Constanța a solicitat în urmă cu un an intrarea în insolvență.
  • Întrucât debitoarea nu a predat bunurile mobile s-a apreciat că sunt întrunite dispozițiile art. 169 lit e din legea insolvenței de atragere a răspunderii patrimoniale în limita pasivului societății în suma de 316.453,68 lei
  • Debitoarea SC Eucalipt Flowers SRL a fost înființată în anul 2014 și se ocupa cu comercializarea florilor en-gros și en-detail
  • Una din principalele cauze ale intrării în insolvență a debitoarei SC Eucalipt Flowers SRL a fost generată de instituirea stării de urgență din cauza pandemiei de COVID-19 pe întreg teritoriul țării, ceea ce a dus la scăderea drastică a vânzărilor.
Societatea Eucalipt Fowers din Constanța a solicitat în urmă cu un an intrarea în insolvență. Una din principalele cauze ale intrării în insolvență a debitoarei SC Eucalipt Flowers SRL a fost generată de instituirea stării de urgență din cauza pandemiei de COVID-19 pe întreg teritoriul țării, ceea ce a dus la scăderea drastică a vânzărilor. Între timp au fost identificate mai multe bunuri care, dacă ar fi valorificate ar achita o parte din creanțele societății.

Totodată, s-a constatat că fostul administrator statutar al societății, Rozalica Steluța Dragu este plecată din țară și, conform raportului din data de 4 aprilie 2022 al Buletinului Procedurilor de Insolvență, „nu are din punct de vedere financiar posibilitatea restituirii sumelor de bani din casierie și nici sa predea bunurile mobile ale debitoarei, în vederea inventarierii și evaluarii de catre lichidatorul judiciar“.

În consecință, întrucât debitoarea nu a predat bunurile mobile, sumele de de bani în casierie și nici nu a clarificat situația stocului de marfă s-a apreciat că sunt întrunite dispozițiile art. 169 lit e din legea insolvenței de atragere a răspunderii patrimoniale în limita pasivului societății în suma de 316.453,68 lei (conform tabelului definitiv publicat 20551/06.12.2021).

„Din acest motiv urmează să achiesăm la punctul de vedere al creditorului ANAF – Administratia Județeană a Finanțelor Publice Constanța, care a formulat cerere în temeiul art. 169 din legea insolvenței împotriva fostului administrator statutar Dragu Rozalica Steluta“ – se mai arată în BPI 585/04.04.2022.

Conform raportului BPI din 14.02.2022, din verificările efectuate până la această dată și a documentelor comunicate de fostul lichidator judiciar a rezultat că debitoarea deține în patrimoniu:
1. Bunuri mobile - ușă Prestige și telefon mobil Apple Iphone 11 Pro (situație confirmată și de Registrul imobilizărilor – situație contabilă emisă la data de 30.11.202), ambalaje de 738 lei.
2. Disponibilități bănești de 5.610,44 lei în casierie.
3. Stoc de marfă (balanța de verificare la 30.11.2020) - 497.496 lei .
De asemenea, conform raportului citat, pentru soluționarea dosarului asociat nr. 304/118/2021/a1 al Tribunalului Constanta, ce are ca obiect cerere de atragere răspunderii patrimoniale, formulată împotriva fostului administrator statutar Dragu Rozalica Steluta, se solicită continuarea procedurii.

Menționăm că dosarul de insolvență al societății Eucalipt Flowers Constanța, nr. 304/118/2021, se află pe rolul Tribunalulului Constanța, Secția a II-a Civilă. Lichidator judiciar este consorțiul format din Casa de Insolvență ISTRU SPRL Filiala Brăila, și Sierra Quadrant SPRL Filiala București.

Cauzele care au condus la solicitarea insolvenței

Societatea Eucalipt Flowers SRL are sediul în municipiul Constanța, strada Interioară 2. Conform datelor furnizate de BPI 4475 din 11.03.2021, societatea a fost constituită de un singur asociat care a deținut și funcția de administrator, respectiv Dragu Rozalica Steluța.


Capitalul social este fixat la suma de 200 lei numerar, depus la data constituirii societății. Capitalul se divide în 20 de părți sociale a 10 lei fiecare și aparțin asociatului unic. Societatea are ca principal obiect de activitate “Depozitări” cod CAEN 5210.

„Debitoarea SC Eucalipt Flowers SRL a fost înființată în anul 2014 și se ocupa cu comercializarea florilor en-gros și en-detail, având depozit și puncte de lucru declarate. Începând cu anul 2020 s-a înregistrat un declin în activitatea economică pe care o desfășura. Având în vedere obiectul de activitate al societății debitoare, menționăm faptul că era necesar un număr cât mai mare de clienți atât persoane fizice cât și persoane juridice pentru o bună desfășurare a activității, iar acest lucru nu a mai fost posibil din cauza pandemiei de COVID-19. Conform declarației administratorului, societatea a achiziționat un stoc însemnat de flori pentru sărbătorile din luna martie 2020 ( 1 martie și 8 martie), însă din cauza stării de urgență instituită pe întreg teritoriul țării din cauza pandemiei de COVID1-19, situație care a dus la închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor și implicit la anularea tuturor evenimentelor organizate în mod obișnuit în acestă perioadă a generat pierderi semnificative în acest domeniu de activitate. Toate florile achiziționate pentru acestă perioadă s-au ofilit, florile fiind declarate ca pierderi, astfel că administratorul a solicitat societății de salubrizare să le ridice fiind considerate gunoi menajer“ – se arată în BPI 4475 din 11 martie 2021.

De asemenea, un alt eveniment la care sunt oferite un număr însemnat de flori este reprezentat de începerea anului școlar, astfel că societatea a achiziționat o cantitate însemnată de flori, însă nici de data aceasta florile nu au fost vândute deoarece s-a speculat în presă că florile pot transmite COVID-19, acestea ajungând să se ofilească, iar tot stocul de marfă a fost, de asemenea, aruncat.

„Un alt factor care a avut un impact major asupra activității desfășurate de societate a fost furtuna din data de 26 octombrie 2020 care a avariat parțial punctul de lucru din bd. Aurel Vlaicu, nr.216, unde erau depozitate cele mai multe flori, generând și alte pierderi. Din cauza faptului că pe parcursul întregului an calendaristic vânzările au scăzut semnificativ, societatea nu a mai avut lichidități pentru achitarea debitelor către stat și furnizori, astfel că aceasta a intrat în colaps“ – se mai arată în BPI 4475.


În urma analizei făcute pe baza situațiilor financiare, a balanțelor de verificare, lichidatorul judiciar a constatat că una din principalele cauze ale intrării în insolvență a debitoarei SC Eucalipt Flowers SRL a fost generată de instituirea stării de urgență din cauza pandemiei de COVID-19 pe întreg teritoriul țării, ceea ce a dus la scăderea drastică a vânzărilor.

Activitatea comercială desfășurată nu s-a mai realizat la parametri normali din cauza pandemiei de COVID 19, toate evenimentele fiind anulate inclusiv cele din timpul verii cand vânzările de flori creșteau considerabil, astfel că s-a ajuns la un colaps al societății. Nu s-a mai reușit achitarea furnizorilor din cauza lipsei de lichidități, astfel că aceștia au refuzat să mai furnizeze mărfuri, se mai arată în BPI 4475 din 11.03.2021.

Despre Eucalipt Flowers

Potrivit datelor furnizate de confidas.ro, platformă interogată la data de 8 apirlie 2022, societatea Eucalipt Flowers a fost înființată în anul 2014 și are sediul pe strada Interioară 2 din municipiul Constanța.


Pentru anul 2020 societatea a raportat cifră de afaceri de 724.018 lei, profit de 1.061.068 lei și 5 salariați. Unic asociat este Rozalica Steluța Dragu. Numele acesteia nu mai apare în niciuo altă firmă, conform confidas.ro. Lichidator judiciar este consorțiul format din Casa de Insolvență ISTRU SPRL Filiala Brăila, și Sierra Quadrant SPRL Filiala București.

Compania Eucalipt Flowers SRL nu a încheiat contracte de achiziții publice.
 
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii