Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:23 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alcovin SRL, din Tulcea, în insolvență! Firma deține Crama Măcin, furnizor al Casei Regale a României

ro

24 Jul, 2023 18:00 3999 Marime text
 
 
  • Crama Măcin a devenit pentru prima dată furnizor al Casei Regale a României în octombrie 2011 cu Vinurile de Măcin.
 
Societatea comercială Alcovin SRL, din Tulcea, a intrat în în insolvență! Firma deține celebra Cramă Măcin, furnizor al Casei Regale a României!
 
Povestea oficială din instanță
 
La finele lunii iunie 2023, pe rolul Tribunalului Tulcea a fost înregistrat dosarul 871/88/2023, cauză în care SC Alcovin SRL are calitatea de reclamant, iar Continvest Insolvenţă SPRL, administrator judiciar la SC Alcovin SRL, este lichidator.
 
Prin decizia nr. 79/2023, Tribunalul Tulcea a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă în formă generală faţă de debitoarea SC Alcovin SRL, din Măcin, Tulcea. Totodată, instanța a desemnat în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Continvest Insolvenţă SPRL.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 15 septembrie 2023.
 
Judecător sindic este Răzvan Arcadiu Vitoș, de la Tribunalul Tulcea.  
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 11816/12.07.2023, prin cererea adresată Tribunalului Tulcea, debitoarea SC Alcovin SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă generală și numirea în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Continvest Insolvență S.P.R.L.

 
În motivarea cererii, debitoarea a arătat că prin hotărârea AGA 107 din 16.06.2023, s-a hotărât inițierea procedurii de insolvență în formă generală față de societatea Alcovin SRL, conform legii nr. 85/2014, dată fiind starea economicofinanciară a societății.
 
Totodată asociații au hotărât reorganizarea judiciară a Alcovin SRL urmând ca societatea să depună un plan de reorganizare prin restructurarea activității.
 
A mai arătat debitoarea că activitățile societății sunt axate în principal pe fabricarea vinurilor din struguri și cultivarea viței de vie folosind terenurile situate în U.A.T. Carcaliu, asupra cărora deține dreptul real de proprietate, concesiune, precum și drepturi locative izvorâte din contractele de arendare încheiate cu proprietarii terenurilor agricole.
 
Tot potrivit BPI, societatea a realizat pierderi de-a lungul 2021 și 2022 din cauza timpului nefavorabil (secetă) situație care a generat scăderea producției cu consecința diminuării veniturilor, motiv pentru care în aceste condiții debitoarea a întârziat plățile către furnizori și bugetul de stat ceea ce a generat penalități de întârziere și creșterea datoriilor scadente.
 

„De asemenea clienții societății (în general unități alimentație publică) au avut activitatea suspendată/redusă pe perioada pandemiei motiv pentru care au fost în imposibilitate să achite datoriile către debitoare, aceasta neîncasându-și creanțele la timp nu a putut să-și achite obligațiile către bugetul de stat, fapt ce a generat executarea silită de către creditorul bugetar. Prin poprirea conturilor, practic societatea nu a mai putut să-și desfășoare activitatea în parametri normali. Toate aceste împrejurări au dus la un blocaj financiar al societății și implicit la apariția stării de insolvență“, conform BPI.
 

A mai susținut debitoarea că potrivit balanței la 31.05.2023, la momentul introducerii cererii, datoriile sunt în cuantum de 27.548.824,60 lei reprezintă obligații de plată către bugetul de stat în cuantum de 2.851.863,29 lei, credite de termen lung în cuantum de 1.191.780,19 lei, alte împrumuturi și datorii asimilate în cuantum de 15.953.913,36 lei, credite bancare pe termen scurt în cuantum de 143.374,74 lei, obligații către furnizori neachitați în cuantum de 5.957.569,56 lei, obligații către furnizori de imobilizări în cuantum de 12.879,81 lei, obligații către clienți creditori în cuantum de 6.331,31 lei, obligații către personal remunerații datorate în cuantum de 335.526 lei, obligații către creditori diverși în cuantum de 668.651,64 lei și datorii către asociați în cuantum de 426.934,32 lei. Societatea are de recuperat creanțe în cuantum de 2.751.323,23 lei.

 
Așa cum arătam și mai sus, pe SC Alcovin SRL funcționează Crama Măcin, furnizor al Casei Regale a României.
 
Potrivit vinuridemacin.ro Crama Măcin, inființată din 2002, este membră a Asociaţiei Profesionale Vitivinicole Colinele Dobrogei (membră a ONIV) şi încă de la înfiinţare are implementat sistemul de management al siguranţei alimentare bazat pe principiile HACCP“.
 

„Deţinem aproximativ 300 ha de viţă de vie, jumătate din suprafaţă fiind poziţionată în zona Cerna, în arealul situat între „Parcul Naţional Munţii Măcinului“ şi „Rezervaţia Silvică Dealul Chervant”, cealaltă jumătate situându-se pe dealul Carcaliu, într-o zonă protejată aflată in reţeaua Europeană – situl „Natura 2000”. Soiurile cultivate sunt Aligoté, Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Riesling Italian, Chardonnay,Voignier, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz, Fetească Neagră“.

 
De asemenea, tot potrivit sursei, Crama Măcin a devenit pentru prima dată furnizor al Casei Regale a României în octombrie 2011 cu Vinurile de Măcin.
 

„Onoarea care ni s-a făcut ne-a obligat să mergem pe linia îmbunătățirii continue a calității produselor noastre. Am constatat cu satisfacție, de la oaspeții care au călcat pragul firmei noastre, de câtă admirație se bucură Familia Regală a României, dar și al străinilor, care au aflat cu prilejul vizitelor, informații privind istoria regalității în România. Vizita din anul 2009, a Familiei Regale a României, prin reprezentanții ei, A.S.R. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României, făcută firmei noastre, a însemnat o mândrie pentru noi și angajații firmei, un imbold de a realiza produse de calitatea, care să fie apreciate și pe piața internă, dar și externă. În data de 30 noiembrie 2014, Crama Măcin, a primit reconfirmarea de Furnizor al Casei Regale a României“, potrivit vinuridemacin.ro

 
Potrivit Termene.ro, Alcovin SRL se ocupă de fabricarea vinurilor din struguri, are sediul social pe strada Viticultori, din Măcin, județ Tulcea, asociații fiind Lukomski Sergey, cu 50%, Belarus, Cozma Serghei, cu 20%, din Tulcea, Lukomski Ihar, tot cu 20%, din Belarus, și Pavel Valentin, cu 10%, din Constanța.
 
Ca administrator apare Lukomski Ihar.
 
Cozma Serghei mai apare în Solekofotex SRL Tulcea, Terra Hercinica SRL Tulcea, Bioil Grup SRL Brăila, Vinuri de Macin SRL și Spicoza SRL.
 
Lukomski Ihar apare în Solekofotex SRL Tulcea, Terra Hercinica SRL Tulcea, Vinuri de Macin SRL Tulcea și în Spicoza SRL.
 
Lukomski Sergey apare în Solekofotex SRL Tulcea, Terra Hercinica SRL Tulcea și în Spicoza SRL.
 
Alcovin SRL a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri netă de 6.874.647 de lei și o pierdere netă de 2.753.775.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Dispare Save & Self Security SRL!
Una dintre cele mai cunoscute firme de pază din Constanța va fi radiată de la Registrul Comerţului!

 
Afaceri Constanța
Vega Offshore SRL, controlată de Valentin Comănescu, are un nou obiect secundar de activitate!

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii