Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:43 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Callatis Therm SA, din Mangalia, a intrat în faliment! Printre asociați Consiliul Local al Municipiului Mangalia (MINUTĂ)

ro

24 May, 2024 10:13 3265 Marime text
 
 
  • Prin decizia de intrare în faliment, Tribunalul Constanța a dispus dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului său de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea.
  • Amintim că, în luna mai 2023, Tribunalul Constanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva Callatis Therm SA! Decizia a fost luată la solicitarea avocatului Ionel Spătaru, fostul director al Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța.
 
 
 
Callatis Therm SA, cu sediul în Mangalia, firma care producea și furniza căldura în Mangalia, a intrat în faliment!
 
Decizia a fost luată joi, 23 mai 2024, de Tribunalul Constanța, în dosarul 1387/118/2023 
 
Instanța a desemnat în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă MPM Insolvency IPURL, cu sediul în Constanţa.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 23 mai 2024.
 
MINUTĂ
 

Solutia pe scurt: În temeiul art. 97 alin. 2 şi 5 rap. la 145 alin. 1 lit. D din Legea nr. 85/2014:


Dispune intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei Callatis Therm SA.

 
În temeiul art. 145 alin. 2 lit. b) din Legea nr. 85/2014, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă MPM Insolvency IPURL, cu sediul în Constanţa, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu o retribuţie fixă de 7.000 lei.
 
În temeiul art. 145 alin. 2 şi art. 85 alin. 7 din Legea nr. 85/2014, Dispune dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului său de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea.
 
Dispune predarea de către debitoare către lichidator, în termen de 10 zile de la pronunţarea prezentei, a gestiunii averii împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii, prevăzute la art. 84 alin. 2 din Legea nr. 85/2014.
 
În temeiul art. 145 alin. 2 lit. e) din Legea nr. 85/2014, Dispune întocmirea de către administratorul special, cu avizul administratorului judiciar şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maximum 5 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii, a tabelului definitiv al creanţelor şi a oricăror altor tabele întocmite în procedură, a oricăror rapoarte de distribuţie, a listei actelor şi operaţiunilor efectuate după data deschiderii procedurii.

 
Dispune ca lichidatorul judiciar să notifice intrarea debitoarei în procedura generală a falimentului, dizolvarea şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia: tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor, prevăzută la art. 145 lit. e), ale căror creanţe s-au născut după deschiderea procedurii, debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa în vederea efectuării menţiunii.
 
Fixează termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor născute după data deschiderii procedurii, la data de 03.07.2024.
 
Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute după data deschiderii procedurii, întocmirea şi publicarea tabelului suplimentar al acestora, la data de 01.08.2024.
 
Termenul pentru depunerea la Tribunal a contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii este de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar.
 
Fixează termenul limită pentru întocmirea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 30.08.2024. În temeiul art. 151 şi urm. din Legea nr. 85/2014,
 
Dispune inventarierea şi sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. În temeiul art. 86 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, dispune tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar.
 
Dispune ca lichidatorul judiciar să comunice de urgenţă băncilor la care debitorul are deschise conturi, instituirea acestei interdicţii. Menţiune termenul de judecată acordat la data de 05.06.2024, ora 09:00, F10. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa.
 
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 23.05.2024.

 
Insolvența, deschisă la solicitarea avocatului Ionel Spătaru, fostul director al Oficiului pentru Cadastru Constanța
 
Amintim că, în luna mai 2023, Tribunalul Constanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva Callatis Therm SA!
 
Decizia a fost luată la solicitarea avocatului Ionel Spătaru, fostul director al Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța.
 
Potrivit Termene.ro, SC Callatis Therm SA are sediul în Mangalia, pe strada Vasile Pârvan, a fost fondată în 2002 și se ocupă de furnizarea de abur şi aer condiţionat.
 
Pentru anul 2022, cu doi salariați, firma a declarat o pierdere brută de 1.383.080 de lei.
 
SC Callatis Therm SA este controlată de C&C Wealth Management SRL, 66,66 %, Intertherm SRL, cu 21,11 %, și Consiliul Local al Municipiului Mangalia, cu 12,22 %, potrivit Termene.ro.
 
Despre C&C Wealth Management și Intertherm SRL
 
C&C Wealth Management SRL se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management și este controlată de asociații Simion Nikitas-Adrian și de Zaganeanu Mircea. Ca administratori apar Simion Laura-Elena și Zaganeanu Marius. 
 
Intertherm SRL se ocupă de captarea, tratarea și distributia apei, are sediul în Constanța și este controlată de Zaganeanu Mircea, asociat unic și administrator.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 „Este un contract păgubos"
Primarul Cristian Radu va rezilia contractul cu SC Callatis Therm SA

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii