Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Dobroinvest SA, din Băneasa, județul Constanța, a intrat în insovență! (MINUTĂ)

ro

10 Dec, 2023 11:14 1296 Marime text



Compania Dobroinvest SA, din Băneasa, județul Constanța, specializată în comerțul cu ridicata al produselor lactate, ouălelor, uleiurilor și grăsimilor comestibile, a intrat în insovență!  
 
Deczia a fost luată de Tribunalul Constanța în dosarul 8196/118/2023
 
Instanța a desemnat, în mod provizoriu, în calitate de administrator judiciar pe Cabinet Individual de Insolvenţă Cuţov Alina.
 
Tribunalul a dispus calificarea cererilor creditorilor Rigasi Trans S.R.L. Brăila, Fondul de Garantare A Creditului Rural – IFN S.A., FIRST BANK S.A. (fostă Piraeus Bank Romania S.A.) ca fiind declaraţii de creanţă ce vor urma procedura de verificare şi înregistrare la masa pasivă.  

Noul termen a fost stabilit pentru data de 25 martie 2024.
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: ÎNCHEIERE 08.12.2023 În temeiul art. 66 alin. 6 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune calificarea cererilor creditorilor Rigasi Trans S.R.L. Brăila, Fondul De Garantare A Creditului Rural – IFN S.A., FIRST BANK S.A. (fostă Piraeus Bank Romania S.A.) ca fiind declaraţii de creanţă ce vor urma procedura de verificare şi înregistrare la masa pasivă.



Admite cererea formulată de debitoarea Dobroinvest S.A. înmatriculată în registrul comerţului În temeiul art. 65 alin. 1 coroborat cu art. 38 alin. 1, art. 71 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa:

Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei Dobroinvest S.A. înmatriculată în registrul comerţului In temeiul art. 73 si 45 alin. 1 lit. d coroborat cu art. 57 alin. 1 din Legea nr. 85/2014:

Desemnează, în mod provizoriu, în calitate de administrator judiciar pe Cabinet Individual de Insolvenţă Cuţov Alina cu un onorariu fix de 3.500 lei/lunar şi onorariu în cotă variabilă de 5% din fondurile totale obţinute din averea debitoarei, exclusiv TVA, care va îndeplini atribu?iile prevăzute de art. 58 din lege.

În temeiul art. 75 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului. În temeiul art. 74 din Legea nr. 85/2014, Debitoarea este obligată să depună la dosarul cauzei, în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii insolvenţei, actele şi informaţiile prevăzute de art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014.


Menține pe perioada de observație dreptul debitoarei de administrare, constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, sub condiția declarării intenției de reorganizare în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, în condiţiile art. 74, conform art. 85 alin. 1 din Legea nr. 85/2014.

În temeiul art. 71 alin. 2 coroborat cu art. 73 şi art. 99-100 din Legea nr. 85/2014, Dispune ca administratorul judiciar să notifice deschiderea procedurii generale creditorilor, debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa în vederea efectuării menţiunii. În baza art. 99 alin. 3 din Legea nr. 85/2014, dispune publicarea notificării într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, pe cheltuiala averii debitorului.

Termenul de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la hotărârea de deschidere a procedurii generale este de 10 zile de la primirea notificării. Fixează termenul limita pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului la data de 22.01.2024. Stabileşte termenul de verificare a creanţelor, de întocmire si publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe la 09.02.2024. Termenul pentru formularea eventualelor contestaţii este 7 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar, conform art. 111 alin. 2 din Legea nr. 85/2014. Stabileşte termenul de definitivare a tabelului creanţelor la 04.03.2024.

Fixează data primei şedinţe a adunării creditorilor la data de 13.02.2024, ora 12, la sediul administratorului judiciar si dispune convocarea creditorilor. În baza art. 39 alin. 1-3 din Legea nr. 85/2014: Dispune deschiderea de către debitor a unui cont distinct la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 5 zile de la notificarea deschiderii procedurii. În caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar.

Plăţile se vor face din contul deschis pe numele averii debitoarei, pe bază de dispoziţii emise de către administratorul judiciar. Toate operaţiunile contabile dispuse asupra acestui cont vor fi evidenţiate în rapoartele întocmite de către administratorul judiciar şi vor fi justificate, prin depunerea la dosar a documentelor de plată şi a extraselor de cont. În conformitate cu art. 76 din Legea nr. 85/2014, dispune comunicarea prezentei hotărâri către instanţele judecătoreşti din circumscripţia Tribunalului Constanţa, în a căror jurisdicţie se află sediul debitorului declarat la Oficiul Registrului Comerţului Constanta, iar potrivit art. 99 lichidatorul judiciar va notifica deschiderea procedurii creditorilor, debitoarei si Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanta în vederea efectuării menţiunii. Potrivit art. 101 din Legea nr. 85/2014, administratorul judiciar va efectua, în termen de 60 de zile, inventarierea bunurilor din averea debitoarei. Fixează termen de judecata la data de 25.03.2024, ora 09.30, complet F12.

Cu apel în 7 zile de la comunicare conform dispozițiilor Codului de procedură civilă. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 08.12.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

 
Decizia nu este una definitivă! 

Despre Dobroinvest SA
 
Conform Termene.ro, Dobroinvest SA a fost fondată în iulie 2007, se ocupă de comerțul cu ridicata al produselor lactate, ouălelor, uleiurilor și grăsimilor comestibile și are sediul în Băneasa, județ Constanța.
 
Asociații sunt Grupul de Fermieri Delta Dunarii Cooperativa Agricola, cu 99.9 % și Dordea Lactate SRL, cu 0.1 %.
 
 Badea Dumitru apare ca administrator.
 
Pentru anul 2022, firma a raportat o cifra de afaceri netă de 6.990.953 de lei și o pierdere netă de 616.543 lei.
 
Grupul de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricola se ocupă de comerțul cu ridicata al produselor lactate, oualelor, uleiurilor si grasimilor comestibile, are sediul tot în Băneasa, Județ Constanța, și îi are ca asociați pe Badea Cornelia, Badea Dumitru, Cojocaru Marian, Mandrut Oana și pe Mihai Daniel.
 
Dordea Lactate SRL se ocupă de fabricarea produselor lactate și a branzeturilor și are sediul tot în Băneasa, județ Constanța
 
Gheorghe Laurentiu apare ca asociat unic și administrator, care mai apare în Lsd Premium SRL.
 
Pentru anul 2022, firma a raportat o cifră de afaceri netă de 8.314.917 de lei și o pierdere nete de 96.708 de lei.
 
Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
GSP Offshore, Grup Servicii Petroliere SA și Tehnoconstruct Marine Operations SRL, vizate de cereri de insolvență
 
Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii