Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav SA, în insolvență! Dosarul, amânat pentru la anul
Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav SA, în insolvență! Dosarul, amânat pentru la anul
18 Oct, 2022 14:59
ZIUA de Constanta
2504
Marime text
Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosarul privind insolvența Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale Radionav SA!
Cauza a fost amânată pentru anul viitor, mai precis pentru data de 21 ianuarie 2023.
Potrivit datelor oficiale, Compania Națională de Radiocomunicații Navale Radionav SA a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă simplificată, motivat de împrejurarea că are datorii de 1.191.544,52 lei, a căror scadență a depășit termenul de 30 de zile.
Compania Radionav SA, cu sediul social în Agigea, strada Ecluzei, nr. 3, a fost divolvată ca urmare a deciziei Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, din data de 03 septembrie 2019.
Radionav desfăşura activităţi de interes public naţional în calitate de operator public unic, care furnizează servicii de radiocomunicaţii navale de bază în spectrul de frecvenţă alocat României de către Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii.
Amintim că în anul 2016, Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la Radionav în legătură cu respectarea dispozițiilor legale și a normelor interne cu privire la organizarea și funcționarea companiei, precum și cu privire la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, finalizat cu întocmirea Raportului nr. 1560/2016.
În raport este consemnat faptul că deși Radionav primește subvenții de la bugetul de stat în considerarea calității sale de „operator public unic” în domeniul furnizării serviciilor de radiocomunicații navale, o parte din atribuțiile Radionav interferează cu activități desfășurate de alte entități publice, respectiv Autoritatea Navală Română (ANR) și Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța.
Potrivit Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din anul 2017 Radionav nu mai înregistrează venituri proprii, întreaga activitate a companiei fiind susținută din alocațiile bugetare de la bugetul de stat.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii