Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:45 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insolvență de răsunet la Constanța! Este vizată Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

ro

19 Oct, 2023 17:00 3071 Marime text
 
 
  • Potrivit Termene.ro, Toi Toi & Dixi SRL (firma creditoare) a fost fondată în mai 2000, se ocupă de colectarea și epurarea apelor uzate și este controlată de Toi Toi & Dixi International GMBH, cu 98.66, și de Toi Toi & Dixi Group GMBH, cu 1.34 %, din Germania. Ca administratori apar Rusescu Cristian, din București și Smolko Andrzej, din Polonia.
  • Cu sute de contracte publice, Toi Toi & Dixi SRL a declarat pentru anul 2022, cu 54 de angajați, o cifră de afaceri netă de 12.429.532 de lei și un profit net de 1.160.896 de lei.
  • În trecut, Rusescu Cristian a figurat în Rocs Consult SRL, din Bucureşti, radiată, și apare ca asociat în Royal Distribution Services SRL, din București, firmă aflată în faliment.
  • Asociații Royal Distribution Services SRL sunt, potrivit Termene.ro, Husein Ozghen, cu 38.25%, Rohan Ovidiu-Rene, cu 20%, Strutinski Gabriel Sorin, cu 16.25 %, Constantinescu Nicușor Daniel, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, cu 7.5 %, Pirvan C. Otilia Mihaela, cu 5 %, cu Popescu Ștefan, cu 5 %, Rusescu Cristian, tot cu 5 % și Mazăre Radu Ștefan, fostul primar al municipiului Constanța, cu 3 %.
 
 
Tribunalul Constanța a decis intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul Sucursala Năvodari, firmă specializată în lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, decizia a fost luată în dosarul 6002/118/2023, la solicitarea Toi Toi & Dixi SRL, firmă specializată în colectarea și epurarea apelor uzate, cu sediul în București, Sector 4, pe bulevardul Metalurgiei.

Părțile în cauză sunt, conform portalului instanțelor de judecată,  „Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret AS -  debitor, Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret AS prin administrator judiciar Dovincescu IPURL - debitor și Toi Toi & Dixi SRL - creditor.

 
Tribunalul Constanța a desemnat pe Dovîncescu I.P.U.R.L. în calitate de administrator judiciar provizoriu și a stabilit noul termen pentru data de 7 februarie 2024.
 
Oficial!    

Solutia pe scurt: HOTĂRÂRE Admite, astfel cum a fost restrânsă, cererea societăţii creditoare Toi Toi & Dixi SRL, cu sediul în municipiul formulată în contradictoriu cu societatea debitoare Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul Sucursala Năvodari. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de societatea debitoare Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul Sucursala Năvodari. Desemnează pe Dovîncescu I.P.U.R.L. în calitate de administrator judiciar provizoriu. Fixează termen administrativ la 7 februarie 2024, orele 11.00.

 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 19 octombrie 2023, Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul Sucursala Năvodari a fost fondată în noiembrie 2020, se ocupă de lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații, are sediul social pe bulevardul Năvodari, Năvodari, județ Constanța, firma mamă fiind, conform sursei precizată mai sus, Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi.
 

De menționat că la aceeași adresă mai are sediul, potrivit Termene, Rompetrol Energy SA
 
Potrivit Termene.ro, Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul Sucursala Năvodari a declarat, pentru 2022, cu 76 de angajați, o cifră de afaceri netă de 249.143.475 de lei, cu un profit net de 1.487.539 de lei.
 
Pentru anul 2021, cu 31 de angajați, cifra de afaceri netă declarată a fost de 112.535.946 de lei și un profit net de 37.136.550 de lei.
 
Potrivit Monitorului Oficial partea a IV-a cu numărul 4212 din data de 27 noiembrie 2020, firma a fost fondată în baza cererii nr. 104171 din data de 27.10.2020, persoana împuternicită fiind Karahan Savaş, cu domiciliul în Turcia.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Siketi Istanbul Sucursala Năvodari are calitatea de contestator în dosarul 4781/212/2023, cu obiect contestaţie la executare 47/CN/2023, intimat fiind Ali Selvi cu domiciliul ales la Cabinet av. Pulbere Geo. Termen în cauză a fost fixat pentru data de 10 ianuarie 2024, dar și în 4783/212/2023, cu obiect contestaţie la executare 45/CN/2023, și cu părți Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Siketi Istanbul Sucursala Năvodari, contestator și Ozer Emrah – intimat.  Noul termen în cauză a fost stabilit pentru data de 27 noiembrie 2023.

 
Potrivit Termene.ro, Toi Toi & Dixi SRL a fost fondată în mai 2000, se ocupă de colectarea și epurarea apelor uzate și este controlată de Toi Toi & Dixi International GMBH, cu 98.66, și de Toi Toi & Dixi Group GMBH, cu 1.34 %, din Germania.
 
Ca administratori apar Rusescu Cristian, din București și Smolko Andrzej, din Polonia.
 
Rusescu Cristian mai apare în Spartacus Logistics SRL.  
 
Cu sute de contracte publice, Toi Toi & Dixi SRL a declarat pentru anul 2022, cu 54 de angajați, o cifră de afaceri netă de 12.429.532 de lei și un profit net de 1.160.896 de lei.

În trecut, Rusescu Cristian a figurat în Rocs Consult SRL, din Bucureşti, radiată, și apare ca asociat în Royal Distribution Services SRL, din București, firmă aflată în faliment.
 
Asociații Royal Distribution Services SRL sunt, potrivit Termene.ro, Husein Ozghen, cu 38.25%, Rohan Ovidiu-Rene, cu 20%, Strutinski Gabriel Sorin, cu 16.25 %, Constantinescu Nicușor Daniel, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, cu 7.5 %, Pirvan C. Otilia Mihaela, cu 5 %, cu Popescu Ștefan, cu 5 %, Rusescu Cristian, tot cu 5 % și Mazăre Radu Ștefan, fostul primar al municipiului Constanța, cu 3 %.
 
Informativ amintim că în august 2020, potrivit rompetrol-rafinare.kmginternational.com,„fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR) a semnat astăzi cu firma Calik Enerji (Turcia) contractul EPC (Engineering, Procurement and Construction) pentru construirea la cheie a centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia“.
 
„FIEKR este deţinut de KMG International şi Statul Român prin Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie -SAPE. Investiţia totală a fondului în acest proiect se ridică la circa 148 milioane USD, termenul estimat pentru punerea în funcţiune a noii centrale fiind în prima jumătate a anului 2023. Proiectul va genera anual circa 11 milioane USD impozite plătite către bugetul de stat. Activităţile vor începe în ultimul trimestru al acestui an, prima fază vizând pregătirea terenului şi lucrări de inginerie“, se mai arată pe rafinare.kmginternational.com  
 
„Noua centrală va avea un rol major în stabilizarea producţiei şi a distribuţiei de energie electrică în regiunea Dobrogea, prin asigurarea necesarului de energiei al platformei, dar şi prin injectarea în sistemului naţional a surplusului de energie electrică. Ne dorim ca această investiţie şi implicit aportul de tehnologie “state of the art” să fie un exemplu pentru atragerea de noi investitori, continuarea programului de construcţie şi modernizare a unităţilor de producţie, reducerea importurilor de energie şi o creştere a pozitiei României în piaţa regională de energie.” declara atunci Virgil Popescu, fostul ministru al Economiei.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei
 
S-a cerut insolvența Nordis Management SRL! Iată decizia judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii