Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia Luxury Construction SRL, în faliment! Cine controlează firma și ce pași s-au făcut în instanță

ro

16 Sep, 2022 00:00 2475 Marime text
 
  • Asociații Mamaia Luxury Construction SRL sunt Sisteme Internationale de Afaceri SA, Utilnavorep SA și Serghie Cristian Ion.
 
  • Sisteme Internationale de Afaceri SA este controlată de Masterjob Consultanță SA, din Bucureşti, și de Valentin Gheorghe Ionescu.
 
  • Prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Valentin Gheorghe Ionescu la cinci ani de închisoare în celebrul dosar al retrocedărilor din Constanța. Tot în acest dosar, Radu Ștefan Mazăre, fost primar al municipiului Constanța, a primit 9 ani de închisoare. 
 
 
Insolvența societății comerciale Mamaia Luxury Construction SRL, cu sediul social în Constanța, pe strada Muzicii, continuă la tribunal! Instanța a fixat noul termen pentru data de 12 decembrie 2022, pentru continuarea procedurii.
 
Judecător sindic este Constanța Ilie, de la Tribunalul Constanța.
 
Dosarul de insolvență se află pe rolul Tribunalului Constanța, din iunie 2015, iar până în prezent, în cauză, au fost acordate aproape 40 de termene.
 
Potrivit Confidas.ro, asociații Mamaia Luxury Construction SRL - specializată în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale -, sunt Sisteme Internationale de Afaceri SA, cu 46 %, Utilnavorep SA, cu 42 % și Serghie Cristian Ion, cu 12%.
 
Dosarul Retrocedărilor
 
Sisteme Internationale de Afaceri SA (inactivă fiscal) are sediul social în București, se ocupă de servicii de reprezentare media, are datorii la ANAF, și este controlată de Masterjob Consultanță SA, din Bucureşti, Sectorul 1, cu 93,33 % și de Valentin Gheorghe Ionescu, cu 6,67%.
 
Prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Valentin Gheorghe Ionescu la cinci ani de închisoare în celebrul dosar al retrocedărilor din Constanța. Tot în acest dosar, Radu Ștefan Mazăre, fost primar al municipiului Constanța, a primit 9 ani de închisoare. 

 
Masterjob Consultanță S.A. (inactivă fiscal) a fost fondată în 2003, se ocupă de activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management și este controlată de Dorobanţu Florin, cu 98,33%, și de Ionescu Valentin Gheorghe, cu 1,67 %.
 
Potrivit Confidas.ro, Ionescu Valentin Gheorghe apare în Habitat Ambient SA, aflată în insolventă, cu 6.67%, în Compania de Servicii și Consultanţă SA, cu 3.34%, în Rezident Com SA, aflată în faliment, cu (3.34%), dar și în Sisteme Internationale de Afaceri SA.
 
Mai departe, Utilnavorep SA (fondtă în 1992), are sediul în Constanţa și se ocupă de repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor.
 
Comapania este administrată de Diaconescu Adela, Mitrea Sorin și Ștefan Ionel, iar auditor figurează Audit SRL.
 

Compania Utilnavorep SA a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 38.620.006,09 de lei, iar printre autoritățile contractante se află Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Compania Națională Administratia Porturilor Maritime SA Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, Penitenciarul Poarta Albă, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța și Societatea Națională Nuclearelectrica SA.
 
Cristian Ion Serghie apare în Tomrad Communications SRL, Firflylogistic SRL, R.D.C. International Consulting SRL, Invest Consult Services SRL, Owen Five SRL și în Est Capital D.V. SRL.
 
Serghie figurează în Luxury House Construction SRL, firmă aflată în lichidare, în Quality House SRL, aflată în dizolvare judiciară, în Mamaia Luxury Construction SRL dar și în D&L Stars Comp SRL, ultimele două aflate în faliment.
 
În trecut, Cristian Ion Serghie a apărut și în Quadrifoglio SRL, Act Consulting Services 2004 SRL, dar și în M&D Farers Invest SRL, toate radiate.
 
Povestea insolvenței – prima cerere, respinsă  
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 22520/18.12.2014, în 2014, SC Oprea Edil Construct SRL, cu sediul in București, a solicitat Tribunalului Constanța deschiderea procedurii insolvenței față de SC Mamaia Luxury Construction SRL.
 
În motivarea cererii,  Oprea Edil Construct SRL a arătat că deține împotriva Mamaia Luxury Construction o creanță certă, lichidă și exigibilă în cuantum total de 87.803,72 lei reprezentând diferența neachitată din c/valoare facturi fiscale emise în baza unui contract de vânzare cumparare din 2013 și că ultima plată de 10.000 lei a fost efectuata la sfarsitul anului.
 
Ulterior deliberărilor, instanța a respins cererea formulata de Oprea Edilconstruct SRL în contradictoriu cu Mamaia Luxury Construction SRL, ca nefondată.
 
A doua, cu noroc!
 
Apoi, conform BPI nr. 11649/25.06.2015, Mamaia Luxury Construction SRL a investit judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Constanţa cu soluţionarea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenţei.
 
În fapt, Mamaia Luxury Construction a apreciat că este în stare de insolvenţă, datoriile sale la data de 30.05.2015 fiind în cuantum de 15.114.090 lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente.
 
În acest context, Mamaia Luxury Construction şi-a declarat intenţia de reorganizare pe bază de plan, solicitând desemnarea în calitate de administrator judiciar pe RomINSOL IPURL.  
 
Cererea Mamaia Luxury Construction, admisă
 
Instanța, constatând îndeplinite condiţiile legale a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva Mamaia Luxury Construction SRL.
 
În BPI nr. 14246/25.08.2015 a fost publicat primul Tabel preliminar de creanţe al Mamaia Luxury Construction SRL. Conform BPI, totalul creanțelor declarate era de 20.929.619,37 de lei și admise în urma verificării - 12.732.374,28 de lei.
 
Creditorii și licitații
 
Printre creditori se află Finanțele Publice Constanţa, Conpress Holding SRL, Argos SA, Serghie Cristian și Sisteme Internaționale de Afaceri SA.
 
Recent, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 14303/08.09.2022 a fost publicat Raportul întocmit de lichidatorul judiciar în procedura de faliment a Mamaia Luxury Construction SRL.
 
Conform BPI, pentru valorificarea bunurilor din patrimoniul debitoarei, au fost organizate ședințe de licitaţie publică cu strigare în fiecare zi de vineri a săptămânii, ora 1100, fără a se reuși vânzarea de bunuri.
 
Trebuie precizat că în dosarul 3839/118/2015/a8* al Tribunalului Constanța, instanța a admis cererea și a dispus înlăturarea din tabelul definitiv al creanţelor a creanței BOC Asset Management România SA în cuantum de 6.266.338,28 lei. Întrucât nu a fost formulată cale de atac, lichidatorul judiciar a întocmit tabelul definitiv rectificat nr. 2, acesta fiind comunicat spre publicare în BPI.
 
Bunuri mobile rămase în patrimoniul Mamaia Luxury Construction 
  
Conform BPI nr. 9441/27.05.2021, bunurile mobile rămase în patrimoniul debitoarei sunt: un Chevrolet Spark, o Skoda Fabia, un excavator case, o autoutilitară Gazele, un laser rotativ manual, motogenerator, cisternă carburanți, compresor aer, trei barăci și containere, generator, fierastrau circular, invertor sudură, ghilotină, bene pentru turnat beton, diverse scule, chei, întinzător blocaje, menghină, roabă, polizor bank SKL, polizor unghiular (Bosch), pikamer electric, laser Italia, trepied nivel, bagheta telescopică, mobilier și elemente de birotică.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Neptun TV
Se vând mobilierul și echipamentele de televiziune ale Soti Cable Neptun SRL! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii