Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:09 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, în faliment! Se cere tragerea la răspundere. Dosarul, amânat pentru la anul

ro

04 Oct, 2023 13:28 1167 Marime text



Tribunalul Constanța a amânat pentru anul viitor cercetarea specifică în dosarul 2850/118/2018/a6 în care se cere ca Anamaria Tramundana (cunoscută drept Adara) să fie trasă la răspundere pentru situația financiară în care a ajuns Asociaţia Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, aflată în faliment.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 22 ianuarie 2024.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, acțiunea din instanță mai vizează și alte două persoane, care s-au aflat în fruntea asociației.
 
Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului - cu sediul social în Constanța, str. Muncel, județul Constanța, prin lichidator judiciar Cabinet Individual de Insolvență Crăciuneanu Viorel cu sediul în Pitești, str. Codrii Cosminului, județul Argeș - se află în faliment – ca urmare a deciziei nr. 265/2021 a Tribunalului Constanța, din 01.03.2021.
 
Judecător sindic este Alina Elena Marin de la Tribunalul Constanța.
 
Amintim că potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 11568/07.06.2018, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 10.05.2018, sub nr. 2850/118/2018, Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței și reorganizarea activității pe bază de plan.
 

Conform BPI, în motivarea cererii, s-a precizat că, asociația se află în încetare de plăți neputând acoperii debitele scadente pe care le înregistrează la bugetul de stat, asociați și furnizori; starea de insolvență este vadită și caracterizată de lipsa totală a
disponibilităților bănești, motiv pentru care a și formulat prezenta cerere.
 
Dosarul din instanță
 
Pe data de 10 mai 2018, pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul 2850/118/2018, cauză în care părți sunt: Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului (debitor) și Cabinet Individual de Insolvenţă Crăciuneanu Viorel (debitor) prin administrator judiciar.
 
De partea cealaltă, pe lista creditorilor se află: Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanţa, SC Arasound SRL, SC Link Events SRL, SC Audio Video Lights Systems SRL, Cabinet de Avocat Bunduc Dumitru, SC Muzică Şi Film SRL, SC Profesional Training Center SRL, Asociaţia Eurocult, Burhală D. Livia Dominique, SC Concordance Caffe SRL, SC X Printing SRL, Asociaţia Culturală Teatrelia, SC Mediarol Team SRL, Universitatea Ovidius Constanţa, SC Comtours SRL, Municipiul Constanţa prin Primar, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA , Teatrul Municipal Ariel și Teatrul de Stat Constanţa.
 

La data de 01 martie 2021, Tribunalul Constanța a dispus începerea procedurii falimentului debitoarei Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 179/06.01.2021, totatul creanțelor era de 1.594.246,29 de lei.
 
Potrivit portalului Primăriei Constanța, Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului câștigase, în 2016, contractul pentru organizarea proiectului nonprofit de interes general „Ziua Constanței 2016” – valoare 500.000 lei, fără TVA.

Tot potrivit portalului Primăriei Constanța, urmare a selecției de oferte privind acordarea de finanțare nerambursabilă pentru organizarea evenimentului „Ziua Constanței 2016”, a contestației depuse și a hotărârii comisiei de soluționare a contestațiilor, procedura a fost anulată.
 
Amintim că Asociaţia culturală „Mişcarea teatrală pentru educaţia tineretului“ a fost înfiinţată în anul 2012 la Constanţa, cu adresa pe strada Muncel, fiind fondată de Luminiţa Munteanu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Municipiul Constanţa a anulat votul prin care s-a schimbat lichidatorul judiciar al Asociaţiei Teatrale pentru Educaţia Tineretului! (MOTIVARE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii