Notificarea privind deschiderea procedurii de insolvență a Șantierului Mangalia SA, publicată în BPI!
Notificarea privind deschiderea procedurii de insolvență a Șantierului Mangalia SA, publicată în BPI!- Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR - „În acest proiect complex vom contribui cu tot know how-ul echipei CITR acumulat pe parcursul a peste 22 de ani în gestionarea unor restructurări prin procedura insolvenței cu impact major în economia noastră. În următoarea perioadă echipa CITR va analiza activitatea companiei pentru a înțelege în profunzime businessul și pentru a identifica condițiile in care este posibila redresarea. Ne propunem să asigurăm cât mai multă stabilitate și claritate tuturor celor implicați. Așa cum v-am obișnuit, vom asigura transparența întregului proces”.
Tribunalul Constanța a decis ca SC Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia) să intre în insolvență! Decizia a fost luată în dosarul 3753/118/2024, prin încheiere de şedinţă (secretă) nr. 274/2024, din 19.06.2024.
În continuare, instanța a fixat termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului la data de 02.08.2024 și stabileşte termenul de verificare a creanţelor, de întocmire si publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe la 22.08.2024.
De asemenea, Tribunalul Constanța a stabilit termenul de definitivare a tabelului creanţelor la data de 16.09.2024 și a fixat data primei şedinţe a adunării creditorilor la data de 27.08.2024, ora 12, la sediul administratorului judiciar și a dispus convocarea creditorilor.
Tribunalul Constanța a desemnat, în mod provizoriu, în calitate de administrator judiciar pe CITR SPRL.
Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR declară:
„În acest proiect complex vom contribui cu tot know how-ul echipei CITR acumulat pe parcursul a peste 22 de ani în gestionarea unor restructurări prin procedura insolvenței cu impact major în economia noastră.
În următoarea perioadă echipa CITR va analiza activitatea companiei pentru a înțelege în profunzime businessul și pentru a identifica condițiile in care este posibila redresarea.
Ne propunem să asigurăm cât mai multă stabilitate și claritate tuturor celor implicați. Așa cum v-am obișnuit, vom asigura transparența întregului proces”.
Rolul administratorului judiciar, conform mandatului legal, este acela de a găsi soluțiile optime pentru redresarea companiei. Primul pas din procedura de insolvență va fi înțelegerea businessului și a părților care fragilizează performanța companiei, definirea strategiei de redresare și planul pentru realizarea acesteia.
Despre Damen Shipyards Mangalia
Este situat pe litoralul Mării Negre din România și este o societate de tip Joint Venture creată de Damen și Guvernul României, în care Damen responsabil de managementul operațional al șantierului.
Șantierul a fost cunoscut inițial sub numele de Șantierul Naval 2 Mai Mangalia și a început să construiască nave noi în 1976. În 1997, Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A. a preluat controlul șantierului și și-a schimbat focalizarea către construirea de nave mari de containere, vrachiere și cisterne. La sfârșitul anului 2017 Damen a achiziționat acționariatul Daewoo și în vara lui 2018 a preluat controlul operațional.
Recent, în Buletinul Procedurilor de Insolvență a fost publicată Notificarea Deschiderii Procedurii Insolvenţei Damen Shipyards Mangalia SA.
Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare.
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
Șantierul Naval 2 Mai SA este controlat de Ministerul Economiei, cu 93.88781 %, de o Listă Persoane Fizice, cu 5.92 %, dar și Persoane Juridice, cu 0.19 %.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Șantierul Mangalia cere să intre în insolvență! Liderul de sindicat Laurențiu Gobeajă – „Nu se agravează situația, este o măsură de protejare!“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp