Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:34 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectivă Insolvențe Constanța 2024 Damen Shipyards Mangalia SA, Nordis Management SRL și o firmă controlată de Comănescu, în dificultate

ro

08 Jan, 2025 17:00 615 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Mai multe companii au ajuns în insolvență în anul 2024
  • Printre ele se numără Damen Shipyards Mangalia SA, Nordis Management SRL, Albet Impex SRL, Gastro Sisters SRL, Balcan Logistic SA, dar nu numai
 
 
Anul 2024 a fost un an încărcat de insolvențe care au zguduit mediul de afaceri din județele Constanța și Tulcea, dar nu numai! Unele insolvențe au ajuns inclusiv în atenția tuturor cetățenilor la nivel național.
 

O firmă din Cluj cere insolvența mănăstirii Codru, din Episcopia Tulcii

 
Societatea comercială Alldachservice Sandru SRL, din Câmpia Turzii, județul Cluj, cere intrarea în insolvență a mănăstirii Codru, din Episcopia Tulcii! Solicitarea Alldachservice Sandru a fost soluționată în primă instanță de Tribunalul Tulcea, aproape de finele anului 2023, prin respingerea acțiunii ca inadmisibilă. Decizia magistraților din Tulcea a fost contestată de Alldachservice Sandru SRL, la Curtea de Apel Constanța.  În martie 2024, magistrații au dat soluția următoare – „Solutia pe scurt: Decizie/ 6 martie 2024 Respinge ca nefondat apelul declarat. Definitiva. Pronuntata astazi, 6 martie 2024, prin punerea solutiei la dispoziitia partilor prin intermediul grefei instantei. red.jud.dec.C.I.B gref.A.N”. Decizia Tribunalului a rămas definitivă.
 

Albet Impex SRL, cu sediul social în Piața Tomis III, Constanța, a intrat în insolvență!

 
Societatea comercială Albet Impex SRL, cu sediul social în Piața Tomis III, Constanța, a intrat în insolvență! Decizia a fost luată vineri, 19 ianuarie 2024, de Tribunalul Constanța, în dosarul 179/118/2024. Instanța a desemnat, în mod provizoriu, în calitate de administrator judiciar pe Cabinet Individual de Insolvenţă Evdochim Mariana. Potrivit termene.ro, Albet Impex SRL a fost fondată în 1993, se ocupă de comerul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, băuturi și tutun, are sediul social în Piața Tomis III, Constanța.
 

Elefant Online SA, ce deține celebrul magazin online elefant.ro, a intrat în insolvență!  

 
Compania Elefant Online SA - care deține celebrul magazin online elefant.ro, a intrat în insolvență! Instanța a calificat cererile creditorilor Patria Bank S.A., Fan Courier Express S.R.L., Fribourg Capital S.R.L, Universul Juridic S.R.L., Didactica Publishing House S.R.L., Omniconvert S.R.L., Corint Logistic S.R.L., Cargus S.R.L., Univers Enciclopedic Books S.R.L., Evolution Prest Systems SRL, Editura Epsilon Ascendo SRL, Spearhead Systems S.R.L., Grup Editorial Litera S.R.L., Postis Express S.A. ca fiind declaraţii de creanţă. SC Elefant Online SA a fost fondată în 2010, se ocupă de comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, are sediul social pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, din București, Sector 2,
 
Asociații sunt Millennium Gold Resources Limited, cu 58.8355 %, din Cipru, Olif BV, cu 28.5063 %, Țările De Jos, Catalyst Romania SCA Sicar, cu 9.6206 %, din Luxemburg și Elefant Online SA, cu 3.0376 %, din București.
 

Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA intră în faliment!

 
Societatea comercială Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA, cu sediul în Constanța, o societate pe acțiuni, cu mod de administrare dualist, controlată de două companii cu sediul în Rusia, Sankt Petersburg, a intrat în faliment!
 
Decizia a fost luată luni, 17 iunie 2024, de judecătorii de la Tribunalul Constanța, în dosarul 824/118/2024*. Conform portalului instanțelor de judecată, în dosar, creditorii sunt: Balkan Marine Bunker Assets SRL prin lichidator judiciar, Cablenet SRL.

 

Șantierul Mangalia intră în insolvență! (MINUTĂ)

 
Tribunalul Constanța a decis miercuri, 19 iunie 2024, ca Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia) să intre în insolvență!  Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare. Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 

Tribunalul Constanța a respins cererea de intrare în insolvență a firmei controlate de familia Halep!



Tribunalul Constanța a respins pe 9 iulie 2024, cererea de intrare în insolvență a SNH GOLD IMPERIAL S.R.L. (fosta CUBIT S.R.L), controlată de familia Halep. Minuta – „ Admite contestaţia debitoarei. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditorii HALEP MIHAI, HALEP GHEORGHE şi HALEP TANŢA în contradictoriu cu debtioarea SNH GOLD IMPERIAL S.R.L. (fosta CUBIT S.R.L). Obligă pe creditori, în solidar, să plătească debitoarei suma de 6150,00 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând: 5950,00 onorariu de avocat şi 200,00 lei taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea realizată conform Codului de procedură civilă; cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă. Pronunţată conform art. 396 alin. (2) Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 09.07.2024”.
 
Ca debitor apare SNH Gold Imperial SRL (fosta CUBIT SRL) și SNH Gold Imperial SRL (fosta Cubit SRL) prin administrator statutar Halep Stere - debitor. Potrivit Termene.ro, SC SNH Gold Imperial SRL (fosta Cubit SRL) a fost fondată în februarie 1993, se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producatoare de semințe oleaginoase, are sediul social pe strada Chiliei, din Constanța, iar la aceeași adresă mai are sediul Ruzici Virginia și Halep Simona Persoană Fizică Autorizată.
 

Tribunalul Constanța a admis deschiderea procedurii insolvenţei la cererea debitorului Gastro Sisters SRL. Legături cu Asado Corner Shop Group SRL

 
Pe 30 iulie 2024, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul 5126/118/2024, cauză în care Gastro Sisters SRL are calitatea de debitor. La termenul de judecată din luna august, magistrații au admis cererea debitoarei în temeiul art. 38 alin. 2 lit. e; art. 65 alin. 1; art. 71 şi art. 145 alin. 1 lit. A (a) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă și a dispus deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei împotriva societății Gastro Sisters SRL.

 
Totodată, instanța a desemnat provizoriu, la cererea debitoarei prin lichidator, în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă RISE INSOLVENCY SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu o retribuţie fixă de 7000 lei şi cota variabilă de 10 % din fondurile obţinute în beneficiul creditorilor (din lichidarea bunurilor ce compun patrimoniul debitoarei şi recuperarea creanţelor debitoarei).  Sumele nu conţin TVA. Magistrații au mai dispus dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului său de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea.
 
Potrivit termene.ro, Gastro Sisters SRL a fost înființată în 2014, la Constanța (sediul social pe strada Dragoslavele, nr. 57), iar în prezent are sediul social în București, Sectorul 3, pe strada Nerva Traian și se ocupă în principal de restaurante. Societatea și-a schimbat sediul social în București la finele lunii iunie 2024 (MOf. 3487/18.07.2024), prin decizia asociatului Ruxandra Elmira Năiță-Anghel. În 2023, Gastro Sisters SRL a declarat 11 angajați, pierderi peste 620.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 3,62 de milioane de lei.
 

Se cere insolvența firmei controlate de Consiliul Local Tuzla, județul Constanța

 
Societatea DMK Land Consult SRL, în calitate de creditor, a cerut insolvența debitorului Edilitar Local Tuzla SRL. Dosarul 6994/118/2024 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța la data de 27 septembrie 2024. Edilitar Local Tuzla SRL are sediul social în mansarda unui bloc de pe strada Constanței nr. 80A, Tuzla, județul Constanța. Firma execută lucrări de construcții și a fost înființată în anul 2012.
 
Societatea Edilitar Local Tuzla SRL și-a cerut insolvența la Tribunalul Constanța, în dosarul 7108/118/2024, înregistrat la data de 1 octombrie 2024.
 

Balcan Logistic SA Constanța a intrat în insolvență!

 
Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL) Constanța a solicitat intrarea în insolvență a companiei Balcan Logistic SA, specializată în lucrări de construcții a altor proiecte inginerești, cu sediul social în Constanța. Recent, la Tribunalul Constanța, pe 23 septembrie s-a dispus deschiderea procedurii de insolvență în cauza amintită.
 
Balcan Logistic SA este controlată de cinci asociați, respectiv: Kadoglou Evangelos, Giuglea Alexandru Lucian, Ivanov Nikolay, Ivanov Stoyan și Manea Ilie Bogdan.  Cerea SPIT Constanța a fost înregistrată pe rolul Tribunalul Constanţa cu numărul unic 1819/118/2024, în materie „Faliment“, cu obiect „deschiderea procedurii la cererea creditorului“.Tribunalul Constanța a admis cererea SPIT pentru deschiderea procedurii de insolvență în ceea ce privește Balcan Logistic SA. „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de debitoarea Balcan Logistic S.A. Admite cererile formulate de creditorii S.P.I.T.V.B.L. Constanţa şi D.G.R.F.P. Galaţi – A.J.F.P. Constanţa. În temeiul art. 72 alin. 6 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă nr. 85/2014, Dispune deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei faţă de debitoarea Balcan Logistic S.A., Desemnează practicianul în insolvență Tomis IPURL, în calitate de lichidator judiciar”, se arată în minuta instanței.
 

Se cere insolvența firmei Black Sea Suppliers SRL, controlată de grecii care dețin blocul în paragină din Piața Ovidiu

 
 
Cereri de insolvență în lanț pentru firmele grecilor care ridică blocul din Piața Ovidiu, Constanța! Astfel, se cere insolvența Black Sea Suppliers SRL, un business cu o cifră de afaceri de peste 740 milioane lei. Firma creditoare, Innotube SRL, are asociați comuni cu debitoarea. Dar înainte a fost înregistrat un dosar prin care Bus Nelcor SRL cere insolvența Innotube SRL. Și aici administratorul Bus Neclor SRL este asociat și în Innotube SRL. De altfel, prin dosarul 7255/118/2024, deschis la Tribunaul Constanța, de pe 3 octombrie 2024, se cere deschiderea procedurii la cererea creditorului, în speța Innotube SRL vs. Black Sea Suppliers SRL. La Tribunalul Harghita, pe 20 august 2024, s-a înregistrat dosarul 1239/96/2024, unde Bus Nelcor SRL cere insolvența Innotube SRL. Aici termen s-a stabilit pe 10 octombrie 2024.
 
Conform datelor furnizate de reprezentanții debitoare, la mijloc ar fi o somație transmisă de Innotube SRL către Black Sea Suppliers SRL. Grecii nu s-au conformat pentru plata datoriei care s-ar ridica la peste 2 milioane de lei, astfel firmele din Harghita procedează mai departe, pe cale legală, pentru recuperarea datoriei. Interesant este și faptul că anterior procedurilor de insolvență deschise în instanță, cei doi greci, Gioxas Antonios și Ioannis Skantzikas au chemat în judecată Bus Neclor SRL, Innotube SRL și pe Coroș Ioan, în dosarul 1388/96/2024, la Tribunalul Harghita, prin care cer anulare act Contract de împrumut 39/19.02.2024 şi Contract de ipotecă din 23.02.2024. Nu s-a dat termen în dosar.
 

Nordis Management SRL a intrat în insolvență!

 
Tribunalul București a decis să deschidă procedura insolvenței în cazul Nordis Management SRL. CITR FILIALA BUCUREŞTI SPRL a fost numit administrator juridic provizoriu de către magistrați. Totul s-a decis la data de 7 octombrie 2024, fiind vorba de dosarul 13403/3/2024. Totodată, instanța fixează termen pentru verificarea stadiului procedurii la data de 27.01.2025.
 
Totodată, instanța pune în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri inventarierea bunurilor debitorului, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceiaşi lege.
 
Solutia pe scurt: „Admite cererea creditorului Zaldo Management SRL. Califică cererile celorlalţi creditori ca fiind declaraţii de creanţă urmând ca acestea să fie analizate de administratorul judiciar.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a debitoarei pârâte în ceea ce priveşte cererea formulată de creditoarea reclamantă Păduraru Cătălina Ioana şi respinge cererea introdusă de această reclamantă ca introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Ia act de cererea de renunţare la judecată formulată de reclamanta Amato Daniela Ionela (fostă Culea). În temeiul art. 72 alin. 6 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală împotriva debitoarei.

În cazul în care debitoarea nu depune la dosar, în termen de 10 zile de la pronunţarea prezentei hotărâri, o declaraţie prin care să-şi manifeste intenţia de reorganizare, în temeiul art. 85 alin. 1 raportat la art. 74 şi art. 67 alin. 1 lit. g din Legea nr. 85/2014, urmează a opera ridicarea de drept a dreptului de administrare – constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, situaţie în care conducerea integrală a activităţii debitoarei revine administratorului judiciar.

Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar, în cazul în care operează ridicarea de drept a dreptului de administrare. Pune în vedere debitoarei că este obligată să depună în 10 zile de la pronunţarea prezentei hotărâri, la dosarul cauzei, actele şi informaţiile prevăzute la art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014.

În cazul în care debitoarea nu va depune actele şi informaţiile arătate devin aplicabile dispoziţiile art. 82 alin. 2 şi art. 169 alin. 1 lit. d din Legea nr. 85/2014. Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 21.11.2024; b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe – 11.12.2024; c) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 06.01.2025; d) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 16.12.2024.


Numeşte administrator judiciar provizoriu pe CITR FILIALA BUCUREŞTI SPRL cu o remunera?ie de 4000 lei din averea debitoarei, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014. În temeiul art. 71 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art. 99 alin. 3 din lege, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art. 67 alin. 1 lit. c), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art. 75 din Legea nr.85/2014.

Pune în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri inventarierea bunurilor debitorului, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceiaşi lege. În temeiul art. 39 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar. Pune în vedere administratorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. Pune în vedere administratorului judiciar să depună lunar la dosar raportul prevăzut de art. 59 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. În acest scop, administratorul judiciar va efectua verificări la DITL Sector 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 Bucureşti, Serviciul Permise Auto, ANCPI şi AFP Sector 1 - conturile bancare.

Pune în vedere administratorului judiciar/lichidatorului judiciar ca notificările transmise creditorilor să cuprindă solicitarea de comunicare a declaraţiilor de creanţe, a documentelor justificative, a taxei de timbru: (i) un exemplar va fi transmis atât in format scriptic (hârtie) la grefa Secţiei a VII-a Civilă a Tribunalului Bucureşti, cât şi în format electronic (documente PDF de maximum 4 MB fiecare) pe adresa de e-mail a Secţiei a VII-a Civilă a Tribunalului Bucureşti (trb-insolventa@just.ro); (ii) exemplarul destinat practicianului in insolventa va fi transmis pe adresa de corespondenta electronică ce va fi indicată de acesta prin notificare. Fixează termen pentru verificarea stadiului procedurii la data de 27.01.2025, ora 11:00. Executorie. Cu drept de apel la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 7 zile de la comunicare prin publicare în BPI. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII a Civilă, sub sancţiunea nulităţii. Pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi 07.10.2024”.
 

Cu o cifră de afaceri de 4,4 milioane lei, ASL Lux Trans SRL a intrat în insolvență

 
Administratorul judiciar al ASL Lux Trans SRL, Cabinet Individual de Insolvență Evdochim Mariana, a anunțat la data de 3 octombrie 2024 deschiderea procedurii de insolvență a societății. Pe 11 octombrie 2024, în SEAP a fost publicată invitația de participare în insolvență lansată de lichidatorul judiciar.
 
C.I.I. Evdochim Mariana a stabilit următoarele termene limită:
  • 18.11.2024 – înregistrare cereri admitere creanțe
  • 09.12.2024 – tabel preliminar
  • 13.12.2024, ora 12:00 – ședința adunării creditorilor
  • 03.01.2024 – tabel definitiv



În acest context reamintim că ASL Lux Trans SRL și-a cerut insolvența la Tribunalul Constanța în dosarul 6708/118/2024.
 
La cererea ASL Lux Trans SRL, instanța a desemnat în mod provizoriu în calitate de administrator judiciar pe practicianul Cabinet Individual de Insolvență Evdochim Mariana, cu un onorariu compus din: 7.000 de lei, exclusiv TVA (componentă fixă) și 10% din valoarea fondurilor obținute în cadrul procedurii, exclusiv TVA (cotă variabilă).
 
Reamintim și că ASL Lux Trans SRL și-a cerut prima dată insolvența la Tribunalul Constanța în dosarul 6106/118/2024, înregistrat pe 11 septembrie 2024.
 
Firma a fost fondată în Constanța, în anul 2022, de către asociați fondatori și administratori Acatrinei Livia din satul Secuieni, județul Bacău și Patașa Vasile din Constanța (mof. 2750/29.06.2022). În anul 2023, firma a avut o cifră de afaceri de 4.473.724 de lei, un profit egal cu 1.224.240 de lei și patru angajați. Prin comparație, în 2022, cifra de afaceri era de 574.004 lei, valoarea profitului era de 140.738 de lei și avea un singur salariat.
 

Casa Rusu, unul dintre cel mai cunoscut producător de mobilă din România, va intra în insolvență

 
Producătorul român de mobilă, Casa Rusu funcționează pe firma cu același nume, Casa Rusu SRL(2006) administrată de Grigoroaia Cornel-Viorel. Potrivit termene.ro, anul trecut, a fost depusă cererea de insolvență pentru firma Casa Rusu SRL(2006), prin dosarul 5437/30/2024, aflat pe rolul Tribunalului Timiș. Societatea Casa Rusu SRL(2006) are ca obiect de activitate „Comerț cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat și al articolelor de uz casnic n.c.a., în magazine specializate”.
 

Elvada Company SRL Constanța, firmă ce a dat lovitura în pandemia COVID, își cere insolvența și suspendarea executării silite

 
Societatea SC Elvada Company SRL (2006) cu sediul în incinta Port Constanța, Clădirea Administrativă Rădăcina Mol 1 Sud, camera 428, prin asociat Vasile Dragoș Valentin a înregistrat la Tribunalul Constanța două dosare în materie faliment, 8352/118/2024 pentru deschiderea procedurii insolvenței la cererea debitorului și 8354/118/2024 pentru suspendare executare – suspendare provizorie a executării. Totodată, la 11 noiembrie 2024, a fost înregistrat un alt dosar la Judecătoria Constanța, ce are ca obiect „contestaţie la executare dos.ex. 3538/13/35/1/2024/157248 si 3538/13/35/1/2024/157/249”. SC Elvada Company SRL (Port Constanța) este contestator, ANAF Constanța fiind intimat în dosarul cu indicativ 33315/212/2024.
 
Societatea mai desfășoară activități la punctele de lucru din Parc Logistic Lazu, parcela A467/3/2/1, lot 1. Hala B2 și permanent în Portul Constanța, incinta Zona Liberă Constanța Sud, Incinta 1A, parcela C, Lot C1. Societatea SC Elvada Company SRL (2006) are afaceri în domeniul activităților anexe de transport și a declarat pentru anul 2023, aproximativ, cifră de afaceri de 26,1 milioane euro, profit de 1,1 milioane euro, 75 de angajați și datorii de 8,3 milioane euro.
 
În 2020, firma Elvada Company SRL a donat către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța 5 aparate şi 5.000 de kituri de testare pentru COVID-19. „Am acționat în numele unor parteneri chinezi, pentru Primăria Constanța”, declara la momentul respectiv reprezentantul companiei Dragoș Vasile Valentin.
 

Tehnoconstruct Marine Operations SRL Constanța, deținută de Gabriel Comănescu, a intrat în insolvență

 
Tehnoconstruct Marine Operations SRL a intrat in insolvență, fiind o altă firmă controlată de Gabriel Comănescu. Termen la Tribunalul Constanța a fost pe 17 decembrie 2024.
 
Vorbim de dosarul 8433/118/2023, care peste două zile împlinește un an de la înregistrarea sa pe rolul instanței, având ca termen 10 decembrie, unde Tehnoconstruct Marine Operations SRL este debitor, iar lista de creditori este formată din Gasimfast SRL, Metropolitan SRL, Hirsu Cătălin, Tudor Ion, Ioniță Valentin, Maceac Marian, Ghica Nicolae, Ali Denir, Grasu Cristian Ionuț, Bixade Costică, Ali Deniz, Curtaci Emin, Ignat Timofei, Cristea Iulian, Frunză Gica, Iliass SRL și Oprea Diana Roxana. Au fost 10 amânări în dosar până la data curentă.
 
Solutia pe scurt: Hot.: „Respinge ca nefondată, contesta?ia formulată de către debitorul TEHNOCONSTRUCT MARINE OPERATIONS SRL. Admite cererile conexe, având ca obiect deschiderea procedurii insolven?ei. În temeiul art. 72 alin. 6 din Legea privind procedura insolven?ei nr. 85/2014, Dispune deschiderea procedurii generale a insolven?ei fa?ă de debitoarea TEHNOCONSTRUCT MARINE OPERATIONS SRL. În temeiul art. 73 şi art. 45 alin. 1 lit. d coroborat cu art. 57 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Desemnează provizoriu practicianul în insolven?ă C.I.I. PĂVĂLOIU CĂTĂLIN IOAN, în calitate de administrator judiciar, cu un onorariu de 7000 lei/ lună, exclusiv TVA şi 10 % din fondurile obţinute din valorificarea bunurilor şi recuperarea creanţelor. Administratorul judiciar va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014, precum şi orice alte atribuţii stabilite în sarcina sa de către judecătorul sindic. În temeiul art. 99 alin. 1-3 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă,

Dispune notificarea prevăzută de art. 99-100 din Legea nr. 85/2014 de către administratorul judiciar tuturor creditorilor, debitorului şi Oficiului Registrului Comerţului şi publicarea, pe cheltuiala averii debitoarei, într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. În temeiul art. 74 din Legea nr. 85/2014, Debitoarea este obligată să depună la dosarul cauzei, în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii insolvenţei, actele şi informaţiile prevăzute de art. 67 alin. 1 şi/sau art. 74 din Legea nr. 85/2014. În conformitate cu art. 85 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, Deschiderea procedurii ridică debitoarei dreptul de administrare constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, dacă aceasta nu-şi declară intenţia de reorganizare în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, în condiţiile art. 74.

Fixează termenul limită pentru depunerea creanţelor la 31.01.2025. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 20.02.2025. Termenul pentru formularea eventualelor contestaţii este 7 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar, conform art. 111 alin. 2 din Legea nr. 85/2014. Fixează termenul pentru definitivarea tabelului de creanţe la 14.03.2025. Stabileşte data primei şedinţe a adunării creditorilor la data de 25.02.2025, ora 11:00 la sediul administratorului judiciar şi dispune convocarea creditorilor. În baza art. 39 alin. 1-3 din Legea nr. 85/2014 dispune deschiderea de către debitor a unui cont distinct la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 5 zile de la notificarea deschiderii procedurii.

În caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar. Plăţile se vor face din contul deschis pe numele averii debitoarei, pe bază de dispoziţii emise de către administratorul judiciar. Toate operaţiunile contabile dispuse asupra acestui cont vor fi evidenţiate în rapoartele întocmite de către administratorul judiciar şi vor fi justificate, prin depunerea la dosar a documentelor de plată şi a extraselor de cont. Fixează termen de judecată la 04.03.2025, ora 09:00, completul F14. Executorie. Cu apel în 7 zile de la comunicare/publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (art. 43 alin. 2 din Legea nr. 85/2014). Apelul se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată azi, 17.12.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei.
Document: Hotărâre intermediară    17.12.2024”.
 
Asociații Tehnoconstruct Marine Operations SRL (2015) sunt Comănescu Gabriel Valentin, Bratu Mihai Dumitru și societatea GSP Shipmanagement SRL (2014) Constanța - fostă Grup Servicii Petroliere Management SRL.
 
Societatea Tehnoconstruct Marine Operations SRL a fost înființată în Constanța în 2015 cu sediul social Dimitrie Bolintineanu nr. 27B și transferată anul trecut în Voluntari, județul Ilfov.
 
Comănescu Gabriel Valentin este asociat majoritar și administrator, din decembrie 2020, cu 66,98% alături de Bratu Mihai-Dumitru cu 13,78% și societatea GSP Shipmanagement SRL (2014) Voluntari - fostă Grup Servicii Petroliere Management SRL cu 19,24%.
 
Societatea Tehnoconstruct Marine Operations SRL a declarat, pentru anul 2023, datorii de 49.776.392 lei, cifră de afaceri de 8.861.608 lei, profit de 1.896.361 lei și 4 angajați.

 
 

GSP Shipmanagement SRL (2014) Constanța fostă Grup Servicii Petroliere Management SRL declara în 2020 datorii de 33.777.054 lei, pierderi în perioada 2017-2020, iar în prezent, conform termene.ro, nu prezintă declarații fiscale depuse.
 
 

Societatea are asociat majoritar, cu 99%, compania GSP Holding SA cu sediul în Luxemburg înregistrată cu nr. B 179894 și Bratu Mihai–Dumitru cu 1%.
 
RECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.
 
Citește și:   
Tehnoconstruct Marine Operations SRL Constanța, deținută de Gabriel Comănescu, a intrat în insolvență

Elvada Company SRL Constanța, firmă ce a dat lovitura în pandemia COVID, își cere acum insolvența și suspendarea executării silite

Nordis Management SRL a intrat în insolvență! Decizie de ultimă oră la Tribunalul București

Se cere insolvența firmei Black Sea Suppliers SRL, controlată de grecii care dețin blocul în paragină din Piața Ovidiu

Șantierul Mangalia intră în insolvență! (MINUTĂ)

 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii