Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării
Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării
12 Jun, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2672
Marime text
- Liviu-Dorel Popa, director general al Termoficare Constanța SRL, fost șef al RADET Constanța: „Este uzual ca la intrarea în faliment a unui operator economic, creditorii acestuia să facă uz de toate căile avute la dispoziție pentru a își diminua pierderile financiare. Oricare creditor are obligația de a întreprinde orice acțiune în acest scop. La intrarea în insolvență a RADET s-a făcut de către CITR Cluj - administrator judiciar, raportul cauzelor care au generat intrarea în insolvență a regiei. Niciuna dintre cauzele identificate atunci nu a fost imputabilă conducerii regiei. Situația aceea nu are cum să se schimbe acum“.
- „Concluzia raportului: nu a fost identificată nicio vină a conducerii care să conducă la intrarea în insolvență a RADET Constanța“, a mai precizat Liviu-Dorel Popa.
Final de cercetare judecătorească în dosarul în care Electrocentrale Constanța SA solicită atragerea răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța, pentru situația în care a ajuns regia aflată în prezent în faliment.
Conform portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Constanța – instanță pe rolul căreia se află prezenta cauză – se va pronunța asupra cererii Electrocentrale Constanța SA la data de 22 iunie 2023.
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 3265/118/2019/a15 și cu obiect „angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006“, părțile sunt:
Electrocentrale Constanța S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti cu sediu ales - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator special Iacob Lorena- reclamant
De partea cealaltă, pe lista pârâților se află:
Municipiul Constanța prin Primarul Municipiului Constanța
Consiliul Local al Municipiului Constanta
Popa Liviu Dorel
Mamut Eden
Popescu Raducu
Cacioianu Vasile
Stan Valentin
Tanase Ioana
Orozan Bogdan Dumitru
Ionescu Silviu Eugen
Mitea Carmen-Cornelia
Rachieru Ilie
Ciobanu Ion
Pintilie Teodora
Scriosteanu Gheorghe
Tulica Tanase
Radu Madalina Laura
Stefan Nela
Gavari Madalina-Mariana
RADET Constanta prin lichidator judiciar Eurosmart SPRL
Amintim că la momentul înregistrării dosarului la tribunal, Liviu-Dorel Popa, director general al Termoficare Constanța SRL, fost șef al RADET Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
„Este uzual ca la intrarea în faliment a unui operator economic, creditorii acestuia să facă uz de toate căile avute la dispoziție pentru a își diminua pierderile financiare. Oricare creditor are obligația de a întreprinde orice acțiune în acest scop. La intrarea în insolvență a RADET s-a făcut de către CITR Cluj - administrator judiciar, raportul cauzelor care au generat intrarea în insolvență a regiei. Niciuna dintre cauzele identificate atunci nu a fost imputabilă conducerii regiei. Situația aceea nu are cum să se schimbe acum“.
„Concluzia raportului: nu a fost identificată nicio vină a conducerii care să conducă la intrarea în insolvență a RADET Constanța“, a mai precizat atunci Liviu-Dorel Popa.
Amintim că RADET Constanta, organizată ca regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, avea ca principală activitate prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul municipiului Constanța.
Prin Hotărârea nr. 182/09.06.2021 Consiliul Local al Municipiului Constanța a decis revocarea dreptului de administrare al RADET Constanța asupra bunurilor mobile și imobile aferente serviciului de alimentare cu energie termică ce aparțin domeniului public și privat al unității administrativ teritoriale Municipiul Constanța și constituirea dreptului de administrare a acestora către societatea Termoficare Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021.
Prin Decizia nr. 1662 din data de 18.08.2021, începând cu data de 01.09.2021, ANRE a retras operatorului RADET Constanța Licența nr. 2028 pentru prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică, sens în care, începând cu această dată a încetat dreptului operatorului RADET Constanța de a presta serviciul de alimentare centralizată cu energie termică prin exploatarea comercială a componentelor sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Constanța.
Începând cu data de 01.09.2021 activitatea RADET Constanța de prestare a serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul municipiului Constanța a încetat.
Prin Hotărârea intermediară nr. 991 din data de 23.09.2021 pronunțată de Tribunalul Constanța, instanța a dispus deschiderea procedurii de faliment împotriva RADET Constanța.
Noul termen a fost stabilit, așa cum precizam și mai sus, pentru data de 6 septembrie 2023.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Fosta conducere a RADET Constanța ar putea fi trasă la răspundere pentru situația financiară în care a ajuns regia (DOCUMENT)
S-a încheiat procesul de recrutare şi selecţie. Cine sunt noii administratori neexecutivi ai Termoficare Constanța SRL?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii