Societatea Opal Construct SRL și-a actualizat starea la Registrul Comerțului . Cum figurează acum firma din Constanța
Societatea Opal Construct SRL și-a actualizat starea la Registrul Comerțului . Cum figurează acum firma din
07 May, 2022 16:15
ZIUA de Constanta
2472
Marime text
- Societatea Opal Construct este una dintre cele mai cunoscute firme din Constanța, cu peste 1500 de contracte publice
- Firma a intrat în insolvență în luna noiembrie a anului trecut.
Societatea Opal Construct este una dintre cele mai cunoscute firme din Constanța, cu peste 1500 de contracte publice. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța, judecătorul sindic fiind Luminița Dan.
Despre Opal Construct SRL
Potrivit datelor furnizate de Confidas.ro, platformă consultată la data de 2 mai 2022, SC Opal Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2005 și are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Interioară.
Pentru anul 2020 societatea a raportat cifră de afaceri de 33.343.332 lei, profit de 819.965 lei și 119 salariați.
Asociați sunt Grădinaru Bogdan Nicolae cu 70% din acțiuni și Radu Călin, care deține 30% din acțiuni. Pe Grădinaru Bogdan Nicolae îl mai găsim ca asociat în Creative Blaster SRL (cu 4% din capitalul social), Global Contractors SRL (cu 3% din capitalul social) și în European Concept Trust SRL ( cu 50% din capitalul social). De asemenea, pe Radu Călin îl mai găsim în Point Industry SRL.
Radu Călin este și administratorul firmei, iar administrator judiciar este Dăscălescu&Co SPRL, cu sediul în Constanța.
În perioada 02.07.2021 - 03.01.2013 compania OPAL CONSTRUCT SRL a încheiat 1510 contracte de achiziții publice in valoare totală de 159.691.803,47 lei.
Motivele intrării în insolvență
Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 17999/26.10.2021,Opal Construct SRL a solicitat intrarea în insolvență și a susținut că activitatea societății a fost perturbată de neîncasarea banilor de pe urma contractelor pe care le are încheiate, majoritatea cu statul.
Mai mult, oficialii Opal Construct SRL au arătat că au în derulare un plan de eșalonare cu ANAF, pentru o datorie de peste 2.000.000 lei, pe care nu a achitat-o tot din cauza întârzierilor la plată de către cocontractanții săi și, în cazul în care nu achita ratele de eșalonare, va pierde această facilitate, ceea ce va duce, implicit, la falimentul societății.
O altă cauză care a determinat existența pierderilor financiare a fost reprezentată de scumpirea nejustificată a materialelor de construcție, ceea ce a dus la pierderi materiale, deoarece cocontractanții nu au dorit să reactualizeze prețurile contractelor.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii