Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Strutinsky, înlocuit! Valentina Iliescu, noul administrator special Xenoti SRL, ce deține hotelul Flora, din Mamaia, ar putea reveni în afaceri! Se vehiculează ipoteza închiderii procedurii prin reinserţie

ro

07 Aug, 2024 17:00 197 Marime text
 
  • Într-un dosar separat, Tribunalul Constanța a admis cererea de majorare a capitalului social al companiei.
Omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky – partener de afaceri cu Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, și cu Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Județean Constanța, nu mai este administrator special al societății comerciale Xenoti SRL, firmă ce deține hotelul Flora, din stațiunea Mamaia, județul Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 8747/118/2016, aproape de finele lunii trecute, prin Hotărârea intermediară nr. 840/2024, Tribunalul Constanța a luat act de înlocuirea administratorului special al Xenoti SRL, Strutinski Gabriel Sorin cu Valentina Iliescu – conform Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor Xenoti SRL, nr. 1.1 din data de 10.05.2024.
 
În continuare, tot potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța a respins, ca inadmisibilă, solicitarea administratorului judiciar de a se lua act de desemnarea în calitate de administrator statutar al debitoarei a Valentina Iliescu – pentru ipoteza închiderii procedurii prin reinserţie.
 
Decizia nu a fost una definitivă.
 
MINUTĂ
 
„Ia act de înlocuirea administratorului special al Xenoti S.R.L., Strutinski Gabriel Sorin cu doamna Iliescu Valentina – conform Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor Xenoti S.R.L. nr. 1.1 din data de 10.05.2024.
 
Respinge, ca inadmisibilă, solicitarea administratorului judiciar de a se lua act de desemnarea în calitate de administrator statutar al debitoarei a doamnei Iliescu Valentina – pentru ipoteza închiderii procedurii prin reinserţie.
Respinge, ca inadmisibilă, solicitarea administratorului judiciar de a se lua act de aplicarea măsurilor legale privind modificarea actului constitutiv.
 
Cu drept de apel la Curtea de Apel Constanța, în termen de 7 de zile, de la comunicarea realizată prin publicare în BPI; cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa – Secția a II-a Civilă, sub sancţiunea nulităţii.
 
Pronunţată astăzi, 23.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin. (2) Cod procedură civilă“.
 
Administrator judiciar este Artemis Legal Insolvency SPRL, cu sediul în București, Splaiul Unirii.
 
Judecător sindic este, potrivit datelor noastre, magistratul Daniela-Alexandra Stamate, de la Tribunalul Constanța.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 9 septembrie 2024.
 
Amintim, pe data de 9 ianuarie 2017, Tribunalul Constanța a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenței formulată de către debitoarea Xenoti SRL, cu sediul social în Mamaia, complex Flora.
 
La momentul respectiv, în faţa instanţei, reprezentanţii Xenoti SRL au arătat că „firma este în stare de insolvenţă“, că „datoriile sale, la data de 30 noiembrie (n.r. 2016), sunt în cuantum de 7.863.557,63 de lei, iar disponibilul societăţii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente“.
 
În acest context, Xenoti SRL şi-a declarat intenţia de reorganizare (…), solicitând desemnarea Artemis Legal Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar.
 
La aceeași dată, Tribunalul Constanța a suspendat de drept toate acţiunile judiciare şi extrajudiciare, precum şi măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului Xenoti SRL sau a bunurilor sale.
 
Arc peste timp, într-un dosar separat (1860/118/2024) Tribunalul Constanța a admis, tot la finele lunii iulie 2024, cererea formulată de Sorin Gabriel Strutinsky în contradictoriu cu Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța și a dispus înregistrarea mențiunilor privind majorarea capitalului social al companiei.
 
Iată minuta Hotărârii 862/2024 a Tribunalului Constanța:
 
„Admite plângerea formulată de petentul Strutinsky Gabriel Sorin, în contradictoriu cu intimatul Oficiul Registrului Comertului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Anulează Încheierea nr. 5781/27.02.2024 pronunţată de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 9372/08.02.2024.
 
Admite cererea de înregistrare menţiuni nr. 9372/08.02.2024.
 
Dispune înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind majorarea capitalului social al Xenoti SRL şi actualizarea actului constitutiv – în conformitate cu decizia administratorului special al Xenoti SRL, avizată de administratorul judiciar Artemis Legal Insolvency SPRL cu nr. 28630/23.02.2024 şi cu Planul de reorganizare modificat, încuviinţat de Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă prin Sentinţa civilă nr. 924/08.09.2021.
 
Executorie.
 
Numai cu drept de apel în termen de apel în termen de 15 zile de la comunicare; cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă.
 
Pronunţată astăzi, 25.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin. (2) Cod procedură civilă“
 
Părțile au la dispoziție 15 zile de la  comunicarea deciziei motivate a instanței pentru a declara apel.
 
Despre Xenoti SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 7 august 2024, Xenoti SRL a fost înființată în anul 1994, are sediul social în Mamaia, Complexul Flora și se ocupă în principal de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
 
Asociați figurează Gabriel Sorin Strutinsky (33,33334%), Nicușor Daniel Constantinescu (33,33333%) și Radu Ștefan Mazăre (33,33333%).
 
Administrator judiciar este Artemis Legal Insolvency SRL, iar administratori speciali sunt Gabriel Sorin Strutinsky și Valentina Iliescu.
 
Numele lui Nicușor Daniel Constantinescu se leagă și de Comtext SA, Eurosantis Com Invest SA, Alliance Qwest Company SA, Silk Estate SA, Tomis Marketing & Services SRL, Concordia Press SA, Royal Distribution Services SRL, Ideea Contrast SRL, Conpress Group SRL și Sigma Trading SA.
 
Numele lui Sorin Gabriel Strutinsky se leagă și de societățile Beton Expres SRL, Conpress Holding SRL, Consortiu Antreprenorial Constanța SRL, G Point Outdoor Advertising SRL, Gesira Tur SRL (întrerupere temporară de activitate), Granitul Dobrogean SRL (întrerupere temporară de activitate), Hot Slot Management SRL, North Bridge Energies SRL (întrerupere temporară de activitate), Pan Argeș Press SRL, Property Partners SRL, Relax Bicaz SRL, Roca Oil SRL, Sigma Trading SA și Tutun și Ziare Retail SRL.
 
De asemenea, numele lui Sorin Strutinsky se leagă și de firmele aflate în faliment Conpress Group SRL, Efimeris Services SRL, Ideea Contrast SRL (în reorganizare judiciară), Kld Services SRL (în insolvență), Soti Cable Neptun SRL, Telegraf Advertising SRL, Tutun și Ziare SRL și Xenoti SRL (în reorganizare judiciară).
 
Nu în ultimul rând, numele lui Strutinsky se leagă și de firmele radiate ABC Press SRL, Concordia Press SA, Conpress Advertising SRL, Difpres SRL, Energy Power Services SRL, Grim Press Grupul de Editare Distribuție Presă și Comerț SRL, M&D Farers Invest SRL, Mediapress Investment SRL, Mira Press SRL, Sorygab Press SRL, Te Press SRL, Tipoland SRL, Tomis Marketing & Services SRL, Tutun și Ziare Botoșani SRL, Tutun și Ziare Neamț SRL și Tutun și Ziare SRL Iași.
 
Numele lui Radu Ștefan Mazăre se leagă de Comtext SA, Eurosantis Com Invest SA, Alliance Qwest Company SA, Silk Estate SA, Tomis Marketing & Services SRL, Concordia Press SA, Royal Distribution Services SRL, Ideea Contrast SRL, Mazăre Radu Ștefan PFA, Conpress Group SRL, Sigma Trading SA.
 
Numele Valentinei Iliescu se leagă și de Urban Car Ride SRL (dizolvare), Thomas Cook Services & Distributions SA (cenzor – firmă radiată din aprilie 2024), Brainly Alternative Education SRL și Smart Account Statements SRL.
 
Conform termene.ro, Xenoti SRL figurează cu 11 achiziții directe (Club Sportiv Municipal Alexandria, Club Sportiv Orășenesc Voluntari, Club Sportiv Poseidon Limanu 2 Mai printre autoritățile contractante).
 
În 2023, Xenoti SRL a declarat 36 de angajați, pierderi peste 1,46 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 5,37 de milioane de lei.
 
Despre Brainly Alternative Education SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 7 august 2024, Brainly Alternative Education SRL a fost înființată în 2024, are sediul social în Constanța, pe strada Avram Iancu și se ocupă în principal de alte activități recreative și distrative n.c.a.
 
Brainly Alternative Education SRL este deținută de Smart Account Statements SRL și administrată de Valentina Iliescu.
 
Despre Smart Account Statements SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 7 august 2024, Smart Account Statements SRL a fost înființată în 2019, are sediul social în Constanța, pe strada Baba Novac și se ocupă în principal de activități de contabilitate și audit financiar, consultanță în domeniul fiscal.
 
Firma are un punct de lucru și pe strada Avram Iancu, din Constanța (sediul Brainly Alternative Education SRL).
 
Asociat unic și administrator figurează Valentina Iliescu.
 
În 2023, Smart Account Statements SRL a declarat doi angajați, profit peste 160.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 389.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 Citește și
Datorii de milioane!
Cum a intrat în insolvenţă Xenoti SRL, firmă controlată de Mazăre, Strutinsky, Constantinescu şi Cârciog

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii