Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:20 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța explică de ce radiază firma care deține ferma Nazarcea, administrată de Arhiepiscopia Tomisului!

ro

20 Sep, 2022 00:00 2732 Marime text
ÎPS Teodosie. Sursa foto: arhivă ZIUA de Constanța  
 
  • Instanța a constatat că nu au fost formulate obiecţiuni împotriva raportului final.
  • De asemenea, până la data de 12.09.2022 nu s-a formulat cerere de antrenare a răspunderii patrimoniale a administratorului statutar al debitoarei.
  • Urmare aprobării raportului final de lichidare și a distribuirii tuturor sumelor obţinute, se va face aplicarea dispoziţiilor art. 132 alin. 2 din Legea 85/2006, dispunându-se închiderea procedurii și radierea societăţii debitoare din Registrul comerţului.
 
După un proces deschis în urmă cu 19 ani, judecătorii de la Tribunalul Constanța au dispus zilele trecute închiderea procedurii de faliment faţă de Nazarcea Ovidiu S.A. şi radierea acesteia din registrul comerţului.
 
Decizia este executorie, însă poate fi contestată cu recurs în termen de șapte zile de la comunicarea realizată prin Buletinul Procedurilor de Insolvență.
 
Ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului prin Hotărârea de Guvern 300/2002.
 
Executivul a decis transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 ha (n.r. viţă-de-vie şi livadă), proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului.
 
Un an mai târziu, la data de 25 iunie 2003, prin sentinţa civilă nr. 5005/COM/2003, Tribunalul Constanţa a declanșat procedura reorganizării judiciare a SC Nazarcea Ovidiu SA. 
 
Prin sentinţa comercială nr. 5922/25.06.2004, Tribunalul Constanţa a dispus intrarea în faliment a debitoarei Nazarcea Ovidiu SA.
 
După aproape 70 de termene de judecată, prin Hotarârea nr. 955/2022, din 12 septembrie 2022. Tribunalul Constanța a dispus închiderea procedurii de faliment faţă de debitoarea Nazarcea Ovidiu S.A. şi radierea acesteia din registrul comerţului.

 
„Potrivit art 135 din Legea 85/2006, prezenta sentinţă va fi notificată către DGRFP Galaţi prin AJFP Constanţa şi ORC, pentru efectuarea menţiunilor. Executorie. Cu recurs in termen de 7 zile de la comunicarea realizată prin BPI“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 14835/19.09.2022.
 
Conform sursei publice deschise, împotriva debitoarei SC Nazarcea Ovidiu SA a fost deschisă procedura insolvenței prin încheierea nr.5922/com/25.06.2004.
 
Potrivit art. 132 alin. 2 din Legea 85/2006 O procedură de faliment va fi închisă atunci când judecătorul-sindic a aprobat raportul final, când toate fondurile sau bunurile din averea debitorului au fost distribuite și când fondurile nereclamate
au fost depuse la bancă.

 
„În urma unei cereri a lichidatorului, judecătorul sindic va pronunţa o sentinţă, închizând procedura, iar în cazul unor persoane juridice dispunând și radierea acestora.” Cerinţele instituite prin textul legal mai sus citat sunt îndeplinite. Se constată că, în speţă, s-a întocmit raportul final de lichidare şi bilanţul general, aprobat conform art. 130 din lege, întrucât bunurile din averea debitoarei au fost lichidate și toate sumele au fost distribuite conform Raportului asupra fondurilor din patrimoniul debitoarei şi a planului de distribuţie întocmite“, conform BPI nr. 14835/19.09.2022.
 
Instanța constată că nu au fost formulate obiecţiuni împotriva raportului final întocmit cf. art. 129 din Legea nr. 85/2006.
 
De asemenea, până la data de 12.09.2022 nu s-a formulat cerere de antrenare a răspunderii patrimoniale a administratorului statutar al debitoarei.
 
Urmare aprobării raportului final de lichidare și a distribuirii tuturor sumelor obţinute, se va face aplicarea dispoziţiilor art. 132 alin. 2 din Legea 85/2006, dispunându-se închiderea procedurii și radierea societăţii debitoare din Registrul
comerţului.
 
Pentru aceste motive, în numele legii, Tribunalul Constanța a hotărât închiderea procedurii de faliment faţă de debitoarea Nazarcea Ovidiu SA.
 
Judecător sindic a fost Daniela-Alexandra Stamate, de la Tribunalul Constanța.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„În mod nejustificat a fost sancționat contravenţional“
Victoria Înaltpreasfinției Sale Teodosie împotriva Poliției Constanța, explicată de judecători (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii