Tribunalul Constanța motivează cazul Sabrinei Nedelcu, fost consilier în Consiliul Județean Constanța!
Tribunalul Constanța motivează cazul Sabrinei Nedelcu, fost consilier în Consiliul Județean Constanța!
03 Aug, 2023 10:39
ZIUA de Constanta
1389
Marime text
- Tribunalul Constanța a decis ca Maria Sabrina Nedelcu, fost consilier județean, în Consiliul Județean Constanța, din partea PSD, să fie trasă la răspundere pentru intrarea în insolvenţă a SC Princess Active Company SRL, la mijloc fiind vorba despre 333.004,54 lei.
- Judecător sindic al dosarului este Daniela-Alexandra Stamate, de la Tribunalul Constanța.
- Potrivit Termene.ro, SC Princess Active Company SRL a fost fondată în 2012, se ocupă de activitati ale agentiilor turistice, are sediul social în Constanţa, în Clădirea Millenium Business Centre, iar ca asociat unic și administrator apare Nedelcu Sabrina-Maria.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța și-au motivat decizia prin intermediul căreia au dispus ca Maria Sabrina Nedelcu, fost consilier județean, în Consiliul Județean Constanța, din partea PSD, să fie trasă la răspundere pentru intrarea în insolvenţă a SC Princess Active Company SRL, instanța dispunând ca „pasivul societăţii, în valoare de 333.004,54 lei, să fie suportat de către pârâtă“.
Judecător sindic al dosarului este Daniela-Alexandra Stamate, de la Tribunalul Constanța.
Motivarea Tribunalului Constanța a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 12613/01.08.2023, din care reiese, printre altele, că „la data de 16.09.2022 administratorul judiciar a depus Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor ce au condus la apariția stărrii de insolvență a debitoarei Princess Active Company SRL, în care se arată că administratorul judiciar nu poate conchide cu privire la cauzele reale care au generat starea de insolvență întrucât administratorul statutar nu a dat curs notificării administratorului judiciar de a preda documentele financiar-contabile“.
„La data de 10.11.2022 administratorul judiciar a depus la dosar tabelul defintiiv al obligațiilor debitoarei, ar la data de 25.05.2023 a depus tabeld efintiiv rectificat, din care rezultă că pasivul debitoarei este în cuantum de 333.004,54 lei“, potrivit BPI.
„Din certificatul emis de Oficiul Registrului Comerțului rezultă că pârâta Nedelcu Sabrina-Maria are calitatea de asociat unic al debitoarei, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 100%, și deține și calitatea de administrator, începând cu data de05.11.2012, data înființării societății, pentru o perioadă nelimitată“.
„Din înscrisurile depuse de către administratorul judiciar (fila 21) rezultă că acesta a notificat-o pe pârâtă în vederea predării documentelor contabile la domiciliul indicat. Din recipisa depusă la dosar rezultă că notificarea a fost restituită cu mențiunea „expirat termen de păstrare”. Din raportul întocmit în conformitate cu prevederile art. 97 din Legea nr.85/2014 rezultă că pârâta nu a predat documentele contabile. Potrivit art.10 din Legea contabilității nr.82/1991, răspunderea pentru organizarea și conducerea contabilității revine administratorului, existând în sarcina sa o obligație legală în acest sens. Din considerentele menționate se constată că pârâta a fost legal notificată la adresa de domiciliu, iar debitoarea a fost citată și la sediul social cu care apare înregistrată în registrul comerțului, notificarea fiind restituită cu mențiunea „expirat termen de păstrare”“, se mai arată în motivarea Tribunalului.
„Judecătorul-sindic, reține îndeplinirea, în sarcina pârâtei, a condițiilor privind atragerea răspunderii civile delictuale, respectiv fapta ilicita constând în neținerea contabilității în conformitate cu legea, a legăturii de cauzalitate între fapta ilicită și starea de insolvență a debitoarei. Vinovăția îmbracă forma intenției, câtă vreme neținerea contabilității în conformitate cu legea implică intenția de fraudă. Nedepunerea documentelor contabile atrage imposibilitatea administratorului judiciar de a verifica incidența cazurilor prevăzute art.169, de a-și îndeplini atribuțiile stabilite de lege privind formularea acțiunilor prevăzute de art. 117 din Legea nr. 85/2014, de a identifica bunurile aflate în patrimoniul debitorului și eventualitatea ieșirii acestora din patrimoniul debitorului“.
În acest sens, instanța a avut în vedere și „atitudinea procesuală a pârâtei, care nu a oferit niciun fel de detaliu referitoare la motivele pentru care contabilitatea nu a fost ținută în conformitate cu Legea nr. 82/1991“.
Judecătorul-sindic, reține că prezumția relativă instituită de lege „nu a fost înlăturată sa de către pârâtă, motiv pentru care va admite acțiunea și va dispune ca pasivul societătii Pincess Active Company SRL, conform tabelului definitiv rectificat, să fie suportat de către pârâta Nedelcu Sabrin-Maria“, după cum se menționează și în BPI.
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
Potrivit Termene.ro, SC Princess Active Company SRL a fost fondată în 2012, se ocupă de activitati ale agentiilor turistice, are sediul social în Constanţa, în Clădirea Millenium Business Centre, iar ca asociat unic și administrator apare Nedelcu Sabrina-Maria.
Amintim că în vara anului 2016, în CJ Constanţa a intrat în calitate de consilier Maria Sabrina Nedelcu (PSD). Ea a intrat într-un conflict cu protestatarii #rezist, pe care i-a catalogat drept „putori“.
Foto - Arhivă ZIUA de Constanța.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
PSD se face de râs pentru Sabrina Nedelcu. Biroul Judeţean i-a dat vot de blam şi a sancţionat-o cu avertisment!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii