Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:08 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UAT Constanţa cere, în continuare, intrarea în insolvenţă a Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa

ro

03 Sep, 2023 14:07 1351 Marime text



Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa nu renunţă la cererea de intrarea în insolvenţă a Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa!
 
Solicitarea UAT Constanţa - concretizată în dosarul 8050/118/2022 - a fost soluţionată de Tribunalul Constanţa, prin Hotărârea nr. 886/2023, din 07.08.2023, prin respingerea acţiunii.
 
Decizia tribunalului a fost contestată de UAT Constanţa, la Curtea de Apel Constanţa.
  
Amintim că potrivit documentelor oficiale, Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa a obținut două finanțări în cuantum de câte 50.000 lei, din bugetul Consiliului Județean Constanța, în baza H.C.J.C. nr.52/06.02.2012 și a H.C.J.C. nr.51/12.03.2013 și, urmare admiterii excepției de nelegalitate a celor două H.C.J.C., Asociaţia a fost obligată la restituirea sumelor astfel încasate.
 
Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa a depus la dosar adresa nr.07/25.01.2011, prin care Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa solicita Consiliului Județean Constanța finanțarea cu 50.000 lei a unui program de dezvoltare a rugby-ului la nivelul județului Constanța, demarat în anul 2009, pentru copiii cu vârste între 9 și 14 ani, în 28 de centre școlare, program în care erau implicați 450 de copii de care se ocupau 28 de profesori și antrenori.
 
De asemenea, UAT Constanța a mai depus la dosarul cauzei un deviz estimativ aferent anilor 2010 – 2011, întocmit de Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa, din care rezultă că suma de 147.860,00 lei era justificată pe categorii de cheltuieli – premii (în echipament, mingii, cupe, diplome), arbitraj, asistență medicală, pregătire.
 

Așa cum arătam și mai sus, tribunalul a respins cererea UAT Constanța de intrare în insolvență a Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa, iar în motivarea deciziei, instanța reține că, „nici din titlurile executorii depuse la dosar de creditoare nu rezultă dovada existenței unor creanțe născute din derularea de către debitoare a unei activități care să poată fi calificată drept exploatare a unei întreprinderi“.
 
„În lipsa unor alte probe din care să rezulte că debitoarea (nr. Asociația) a exercitat în fapt o activitate de tip întreprindere care să fi dat naștere unor creanțe rezultate din desfășurarea unei activități de profesionist, reținem că aceasta nu poate fi supusă procedurii de insolvență, creditoarea având deschisă procedura prevăzută de art.56 lit.(d) din O.G. nr.26/2000 pentru a obține dizolvarea judecătorească și lichidarea Asociației“, potrivit motivării.
 
„În concluzie“, apreciază instanță“, că „nu sunt întrunite condițiile deschiderii procedurii, motiv pentru care vom respinge cererea creditoarei de deschidere a procedurii insolvenței, ca neîntemeiată“.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
O persoană fizică cere insolvența Tehnoconstruct Marine Operations SRL, controlată de Gabriel Comănescu
 
Soti Cable Neptun SRL, pe care funcţiona Neptun TV Constanţa, scoate la vânzare mai multe bunuri!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii