Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESA 12.12.2008

ro

12 Dec, 2008 18:21 844 Marime text
BULETIN DE PRESĂ de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa

În ultimele 24 de ore lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.

În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 16 evenimente, din care 8 evenimente împotriva avutului privat, 3 evenimente la regimul circulaţiei rutiere şi  5 evenimente de altă natură.

Dosar penal întocmit pe numele administratorului unei societăţi din Eforie care deţinea ilegal mai multe obiecte pirotehnice

În ziua de 11.12.2008 poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor în colaborare cu poliţiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Toxice din cadrul I.P.J. Constanţa au efectuat mai multe percheziţii la sediul social şi punctele de lucru aparţinănd unei societăţi din  Constanţa, ocazie cu care, la parterul unui imobil aflat în construcţie, situat în oraşul Eforie, proprietatea lui L. DĂNUŢ, de 36 de ani, din Constanţa, administratorul societăţii, a fost identificat un număr de 30.000 bucăţi obiecte pirotehnice de distracţie, în greutate de aproximativ 7200 Kg, având o valoare estimată la comercializare de 700.000 RON, clasele I şi II, pentru care acesta nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă. Deşi societatea era autorizată să comercializeze obiecte pirotehnice clasa I, imobilul respectiv nu era autorizat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa pentru depozitarea  unor asemenea produse. De asemenea, cu ocazia percheziţiei, a fost identificat un număr mare de etichete, cu menţiunea clasa I, ce urmau să fie aplicate pentru inducerea în eroare a consumatorilor, cu ocazia comercializării. Din primele cercetări efectuate a rezultat că marfa  a  fost achiziţionată de L. DĂNUŢ de la patru societăţi comerciale din Bucureşti, Piteşti şi Timişoara. Întreaga cantitate de obiecte pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

L. DĂNUŢ este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 9 lit.b din Legea nr.241/2005, art. 31 alin.1 coroborat cu art. 9 din Legea nr.126/1995 si art.6 din H.G.nr.536/2002.

Dosar penal pentru furt calificat

În ziua de 11.12.2008, ora 18.00, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că agenţii de pază, din cadrul unui supermarket, au reţinut o persoană care a sustras mai multe bunuri din incinta societăţii.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat pe O. OCTAVIAN, de 36 de ani, din Cobadin care a sustras, de pe rafturile magazinului, băuturi alcoolice şi produse alimentare.

Prejudiciul cauzat în valoare de 68 lei a fost recuperat în totalitate şi predat administratorului societăţi comerciale.

Cel în cauză este cercetat în stare de libertate  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Un bărbat ce suferea de schizofrenie, internat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a părăsit incinta spitalului fără acordul medicului de gardă

În ziua de 11.12.2008, în jurul orei 11:50 poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi prin S.N..U.A.U. 112 cu privire la faptul că un copil de 6 luni din Constanţa a decedat în locuinţa părinţilor săi.    

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a stabilit identitatea copilului ca fiind F. G. Ş., care nu prezenta urme de violenţă, fiind transportat la morga Cimitirului Central în vederea efectuării necopsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii