Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESĂ

ro

07 Aug, 2014 14:25 954 Marime text
Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale precum şi pentru prevenirea altor activităţi ilicite, ofiţerii  Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, au desfăşurat verificări la opt societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Constanţa, ocazie cu care s-a constatat că administratorii a trei dintre acestea au evidenţiat în documentele           financiar-contabile cheltuieli fictive în vederea diminuării bazei impozabile.
Au fost întocmite 3 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, iar una dintre societăţi a fost sancţionată contravenţional conform legii 12/1990 rep. cu suma de 2000 lei.

Exemplu
Administratorul unei societăţi a evidenţiat în documentele financiar-contabile facturi emise de diverse societăţi din ţară, în valoare de peste 1.300.000 lei, înregistrând fictiv achiziţionarea unor bunuri şi prestări de servicii, în scopul diminuării bazei impozabile.


Posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, depistat de poliţişti

La data de 06.08.2014, poliţiştii Postului de Poliţie Tuzla, din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia l-au depistat pe  T. C., de 24 ani, din localitate, posesor al unui mandat de executare al pedepsei cu închisoarea de două luni, pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, emis de Judecătoria Medgidia, la data de 05.08.2014.



Dosar penal întocmit de către poliţişti pentru nerespectarea normelor privind regimul rutier

La aceeaşi dată, poliţiştii din Tuzla l-au depistat pe B. V., de 42 ani, din localitate, conducând un autoturism, fără a fi înmatriculat, cu numere false de înmatriculare şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii