Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

08 Nov, 2013 13:07 885 Marime text
              Poliţiştii au depistat doi minori au spart mai multe autoturisme pe raza municipiului Constanţa
  În noaptea de 07/08.11.2013, ora 01.30, poliţiştii Secţiei 4 au depistat la intersecţia străzilor Eliberării cu Dumitru Marinescu, 2 doi minori de 12, respectiv 13 ani, unul din Constanţa iar celălalt din sat Dumbrăveni, comuna Dumbrăveni, judeţ Constanţa, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
La un control corporal sumar, asupra acestora au fost găsite mai multe bunuri (un stick de memorie, 2 lanterne, 5 brichete, un încărcător auto, trei cruciuliţe, un portofel de culoare neagră fără documente, diferite cărţi de vizită, mai multe monede,o şurubelniţă şi un cuţit.
  Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, în noaptea de 07/08.11.2013, între orele 23.00 – 01.30, aceştia au comis 30 de furturi din autoturisme, parcate pe străzile Biruinţei, Cutezători, Dreptăţii, Dumitru Marinescu şi Prieteniei.
              Extinzând cercetările oamenii legii au stabilit că aceştia sunt suspectaţi de comiterea a încă 17 fapte similare, comise în noaptea de 05/06.11.2013, prejudiciile urmând a fi stabilite.
              În cauze, poliţiştii au întocmit dosare penale, cercetându-i în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.
               
Recomandăm cetăţenilor să nu lase nici un fel de bunuri de valoare, la vedere, în autoturisme şi pe cât posibil să monteze sisteme de alarmă pe acestea.
 
          Suspecţi de furt calificat reţinuţi de poliţiştii din Medgidia
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din Medgidia i-au identificat pe L. D., din comuna Saligny, judeţ Constanţa şi pe G. A., din Medgidia, ambii în vârstă de 25 de ani, suspectaţi că în noaptea de 25/26.05.2013 au sustras din cadrul unei societăţi comerciale din localitate, bunuri în valoare de 6000 lei şi o autoutilitară marca Citroen, pe care G. A. a condus-o pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, urmând ca la data de 08.11.2013 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă.
 
          Cercetat de poliţiştii Secţiei 2 în stare de libertate
Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate un minor, care la data de 07.11.2013 a sustras din incinta unui centru comercial articole sportive în valoare de 220 lei.
 
          Depistat de poliţiştii Secţiei 3 cu bunurile sustrase asupra sa
            La data de 07.11.2013, ora 06.05 patrula mixtă de poliţie formată dintr-un poliţist al Secţiei 3 şi un lucrător din cadrul IJJ Constanţa au depistat pe bulevardul Mamaia, pe A. ELVIS, de 24 ani, din Constanţa care avea asupra sa o sacoşă voluminoasă, iar la vederea oamenilor legii a devenit agitat, încercând să se îndepărteze.
           Asupra sa au fost găsite patru sticle de whisky, a căror provenienţă, cel în cauză, nu a putut-o justifica.
Din cercetări poliţiştii au stabilit că cel în cauză a comis, în aceeaşi noapte, 6 furturi din boxele situate la subsolul unui bloc de pe bulevardul Mamaia.
Prejudiciul în valoare de 350 lei a fost recuperat şi predat persoanei păgubite, suspectul fiind reţinut pe bază de ordonanţă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
ACTIVITATEA RUTIERĂ
 
            La data de 07.11.2013, ora 14.00, numitul C. I. a condus un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice (0,44 mg/l alcool în aer expirat), în municipiul Constanţa, pe b-dul Mamaia şi ajungând în zona I.P.J. Constanţa, nu se asigură la schimbarea benzii de circulaţie din banda 3 în banda 2 şi intră în coliziune cu un alt autoturism condus de C. G., în aceeaşi direcţie de mers, pe banda 2. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a lui C. G.
 
            La data de 07.11.2013, ora 12.20, C. M. a condus un autoturismul în localitatea Cumpăna, strada Constanţei şi ajungând la intersecţie cu strada Sălciilor, efectuează viraj stânga fără a se asigura şi intră în coliziune cu un alt autoturism, condus de S D, în aceeaşi direcţie de mers şi care se afla în depăşirea primului autoturism. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui C. M.
 
                La data de 07.11.2013, ora 17.40, A. G. a condus o autoutilitară pe DN 2A în localitatea Ovidiu şi ajungând la marcajul pietonal din zona bisericii, nu acordă prioritate şi accidentează o minoră care traversa strada pe marcajul pietonal. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.
 
                La data de 07.11.2013, ora 18.24, poliţiştii rutieri din Mangalia l-au depistat pe C.I., conducând un autoturism pe DN 39, în localitatea Tuzla şi ajungând în zona grădiniţei din localitate, surprinde şi accidentează pe V. C., care s-a angajat în travesarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.
 
            Infracţiuni constatate
 
          B.R.M. Medgidia cercetează în stare de libertate pe S. C. de 37 ani, din localitate, care în noaptea de 06/07.11.2013, a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Poliţiştii din Istria cercetează în stare de libertate pe B. D., de 38 ani, din Constanţa, care în ziua de 07.11.2013, a condus pe DJ 226 în localitatea Istria, un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
 
 
  COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii