Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

05 May, 2014 15:06 927 Marime text
Tineri cercetaţi de poliţiştii constănţeni pentru infracţiunea de tentativă la tâlhărie
La data de 04 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Poliție pentru Stațiunea Mamaia au fost sesizați prin SNUAU 112  cu privire la faptul că, 3 bărbaţi au încercat să pătrundă într-o cameră a unei pensiuni. În urma transmiterii semnalmentelor celor trei, o patrulă din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi i-a depistat şi identificat, aceştia având vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, toţi din localitatea Năvodari. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în cursul aceleiași zile, cei trei bărbaţi au pătruns în sediul unei societăţi comerciale, din stațiunea Mamaia, cu intenția de a sustrage bunuri.
Fiind surprinși de către administratorul acesteia, pentru a-şi asigura fuga, au exercitat acte de violenţă asupra celui în cauză şi a unui angajat.
Cei trei au fost reținuţi pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în ziua de 05.05.2014 să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și Instanței de Judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la tâlhărie.
 
Acţiuni ale poliţiştilor constănţeni
La aceeaşi dată, în intervalele orare 19.00-22.00 şi 21.00-23.30, poliţiştii din cadrul Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare ai Secţiei 5 au executat şi desfăşurat două acţiuni privind respectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi de prevenire a furturilor din curţi şi dependinţe. Astfel, au fost legitimate 20 de persoane şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 300 de lei.
De asemenea, între orele  19.00 – 22.00, poliţiştii Secţiei 1, ai Secţiei 2 şi ai Secţiei 3 au organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise cu violenţă şi  a furturilor  din locuinţe. Cu această ocazie, fiind legitimate 17  persoane şi atenţionate 4.
Totodată, în scopul asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii oraşului Hârşova au organizat şi desfăşurat, în intervalul orar 19.00 – 21.00, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă şi a creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor. Astfel, au fost legitimate 3 persoane şi aplicată o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de 100 de lei.
 
COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii