Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ

ro

20 Jun, 2014 12:34 808 Marime text
Cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor cercetează în stare de libertate 3 persoane, cu vârste cuprinse între 42 şi 57 de ani, toate din Constanţa, întrucât în cursul anului 2011, două dintre acestea, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi retras din conturile societăţii suma de 4.921.733 lei, sume provenite în mare parte de la alte două societăţi comerciale, operaţiunile comerciale nefiind declarate organelor fiscale teritoriale, existând indicii temeinice că, cele două persoane ar fi săvârşit infracţiuni de spălare a banilor şi evaziune fiscală.
De asemenea, oamenii legii au mai stabilit şi faptul că, în cursul anului 2011, cea de-a treia persoană, în calitate de administrator al unei alte societăţi comerciale, ar fi virat în conturile societăţii administrate de celelalte două persoane suma de 3.124.024 lei, fără a avea justificări temeinice şi fără a raporta organelor fiscale relaţii comerciale cu această societate, existând bănuiala rezonabilă că, persoana în cauză ar fi săvârşit infracţiuni de spălare a banilor şi evaziune fiscală.
La data de 17 iunie a.c., faţă de cele trei persoane, s-a început urmărirea penală, iar la data de 19 iunie a.c., atât la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, cât şi la sediile sociale ale societăţilor comerciale implicate, s-au efectuat 5 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente contabile, înscrisuri, necesare soluţionării cauzei penale.
 
Cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt
 
Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate o tânără, în vârstă de 19 ani,  din oraşul Murfatlar, care a sustras mai multe articole de îmbrăcăminte, în valoare de 420 de lei, dintr-un magazin din cadrul unui complex comercial.
           
Depistat şi identificat de către poliţiştii din Cernavodă
 
La data de 19 iunie a.c., poliţiştii din Cernavodă au depistat şi identificat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din localitate, pe numele căruia era emis mandat de executare a pedepsei închisorii de 1 an şi 2 luni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Accidente rutiere
 
La data de 19 iunie a.c., ora 13.30, B. D., în vârstă de 49 de ani, din Medgidia, a condus un autovehicul pe DN39 în localitatea Eforie Nord dinspre localitatea Agigea către localitatea Eforie Sud şi, ajungând în zona intersecţiei cu strada 23 August, a surprins şi accidentat uşor doi pietoni, care se angajaseră în traversarea drumului public pe marcajul pietonal, din stânga conducătorului auto.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi pietoni.
 
La data de 19 iunie a.c., ora 21.30, O. I., în vârstă de 36 de ani, din Constanţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autovehicul pe DN 3 dinspre localitatea Ciocârlia către localitatea Murfatlar şi, ajungând la km. 241+300 m, a pierdut controlul direcţiei de deplasare către stânga, intrând în coliziune cu un cap de pod.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.
 
La data de 19 iunie a.c., ora 19.25, D. E., în vârstă de 37 de ani, din Constanţa, a condus un autovehicul pe DN 39, pe banda numărul 2, dinspre Constanţa către Mangalia şi ajungând la marcajul pietonal din dreptul Postului de Poliţie Tuzla, a surprins şi accidentat uşor un pieton, care se angajase în traversarea drumului public pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătoarei auto.
 
          La data de 19 iunie a.c., ora 17.50, P. R., în vârstă de 34 de ani, din Constanţa, a condus un autovehicul pe Şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa, pe banda numărul 2, dinspre strada Caraiman spre Gara CFR şi ajungând în zona unui bloc, a surprins şi accidentat o persoană, care se angajase în traversarea drumului public, prin loc nepermis şi fără să se asigure, din partea stângă a conducătorului auto.
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii