Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

14 Jul, 2014 15:45 920 Marime text

Depistaţi, în flagrant, de către poliţiştii Secţiei 2

 
La data de 12 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au depistat şi identificat, în flagrant, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 56 de ani, toţi din Constanţa, care, aflându-se într-o staţie de autobuz, ar fi sustras suma de 14 lei de la o persoană în vârstă de 54 de ani.
Cei cinci sunt cercetaţi în stare de libertate.

           Minoră decedată

           La data de 12.07.2014, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Rurale Medgidia au fost sesizaţi cu privire la faptul că, o minoră în vârstă de 3 ani, din sat Izvoru Mare, comuna Peştera se află decedată la Spitalul Municipal Medgidia, în urma unei căzături de pe bicicletă.
          Din cercetări s-a stabilit că, aceasta, în timp ce era plimbată cu bicicleta, pe un drum agricol, de către sora ei, în vârstă de 13 ani s-a dezechilibrat şi a căzut, mama sa solicitând un echipaj al ambulanţei, care a transportat-o la Spitalul Municipal Medgidia, unde după efectuarea manevrelor de resuscitare s-a constatat decesul acesteia, fiind disgnosticată cu stop cardiorespirator ireversibil.
          Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului.
           Depistat şi identificat, la scurt timp de la producerea faptei, de către poliţiştii din Aliman
    La data de 13.07.2014, ora 11.00, poliţiştii  din cadrul Postului de Poliţie Aliman au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute,  în cursul nopţii de 12/13.07.2014, ar fi pătruns în curtea locuinţei unei persoane de unde ar fi sustras o bovină.
   În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de către oamenii legii, aceştia au identificat un tânăr, în vârstă de 24 ani, bănuit de comiterea faptei, care în noaptea de 12/13.07.2014, ar fi pătruns în curtea persoanei vătămate, iar, din interior,  ar fi sustras o bovină de aproximativ 180 kg, care era legată cu o funie lângă grajd.
Acesta ar fi transportat şi sacrificat animalul la periferia satului şi a transportat carnea la domiciliu.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, iar tânărului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.

Evenimente rutiere

În seara de 12 iulie a.c., ora 21.35, C. N., în vârstă de 45 ani, a condus un autovehicul în localitatea  Nicolae Bălcescu şi datorită faptului că nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de o autoutilitară, care era condusă pe acelaşi sens de mers, a intrat în coliziune cu aceasta.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a două persoane.
La data de 12 iulie a.c., ora 03.40, H. D. a condus un autovehicul pe strada Constanţei, din oraşul Năvodari, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest sau să se supună recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 Conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire efectuat de către poliţişti, acesta fiind urmărit şi oprit pe strada Mării, la intersecţia cu strada Cabanei, din localitatea Năvodari.
 În urma identificării persoanei, s-a constatat faptul că, acesta ar fi sustras autovehiculul condus şi un telefon mobil din localitatea Corbu, judeţul Constanţa.
 La aceeaşi dată, H D. a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar la data de 13 iulie a.c., instanţa a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, conducere fără permis şi refuz de recoltare de probe biologice.
 
La data de 13 iulie a.c., ora 07.00, a fost depistat în trafic, de către poliţiştii Serviciului Rutier, în  municipiul Constanţa, D. B., în vârstă de 41 ani, care conducea un autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.
            
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Mangalia au depistat în trafic, la data de 13 iulie a.c., ora 02.25, pe R. L., în vârstă de 40 ani, care conducea un autovehicul în staţiunea Neptun, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice, întocmindu-i-se astfel, dosar penal.
         
La data de 13 iulie a.c., ora 01.20, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Topraisar, împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Politie Mereni l-au depistat şi identificat pe B. Ş., în vârstă de 20 de ani, din localitatea Techirghiol, în timp ce conducea pe DN 38, din localitatea Topraisar, un autovehicul, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.
 Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere.
 
La aceeaşi dată, ora 22.00, aceiaşi poliţişti, l-au depistat şi identificat în trafic pe C. V. , care  conducea un ansamblu de vehicule, format dintr-un tractor şi două semiremorci, toate neînmatriculate, neînregistrate, pe strada Grâuşorului, din localitatea Topraisar, cu direcţia de deplasare către strada Fermei, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
     Întrucât conducătorul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, ce indica o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
C.V. a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, întocmindu-i-se, totodată, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere şi refuz de recoltare de probe biologice. 
 
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Saligny au depistat şi identificat în trafic pe B. L., în vârstă de 43 ani, care conducea un moped, în localitate, fără a poseda permis de conducere.
Persoana în cauză este cercetată în stare de libertate.
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii