Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 09.07.2013

ro

09 Jul, 2013 10:57 1046 Marime text
421.544 din 09 iulie 2013

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Constanţa, poliţiştii au organizat 3 acţiuni, fiind aplicate 38 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.510 lei.


Cercetate de poliţiştii Secţiei 2 pentru tâlhărie
La data de 08.07.2013, ora 20.45, patrula mixtă de siguranţă publică formata dintr-un poliţist al Secţiei 2 şi un lucrător din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 45 de ani, din Constanţa cu privire la faptul că, în timp ce se afla la intersecţia bulevardului Al. Lăpuşneanu cu strada Farului au venit din spate trei persoane, una dintre ele smulgându-i de la gât un lanţ din aur.
Verificările în zonă au fost demarate cu operativitate, cele trei persoane suspecte fiind depistate la scurt timp de către oamenii legii pe strada Răsăritului.
Acestea au fost identificate ca fiind 3 minore cu vărste cuprinse între 11 şi 13 ani, asupra uneia fiind găsit şi lanţul reclamat ca sustras.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.


Cercetaţi de poliţiştii Secţiei 2 pentru furt calificat
Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate o tânără în vârstă de 22 de ani şi un tânăr de 23 ani, ambii din municipiul Botoșani, persoane care au fost surprinse de agenţii de pază ai două hipermarketuri constănţene, având asupra lor mai multe articole de îmbrăcăminte şi produse alimentare sustrase din cadrul acestora.
Cercetate de poliţiştii Secţiei 4 pentru furt calificat
De asemenea, poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate două femei de 19, respectiv 50 de ani, din judeţul Tulcea, care la data de 08.07.2013, ora 19.00, au fost surprinse de către agenţii de pază ai unui hipermarket, având asupra lor mai multe produse alimentare dar şi cosmetice sustrase din incinta magazinului.
Prejudiciul în valoare de 320 lei a fost recuperat în totalitate şi predat reprezentanţilor societăţii păgubite.

Arestat pentru furt dintr-un autoturism
Urmare a prinderii în flagrant, din data de 08.07.2013, a lui D. Alexandru Florin, de 23 ani, din Lumina, care sustrăgea bunuri dintr-un autoturism, prindere realizată de către poliţiştii Secţiei 2, vă aducem la cunoştinţă faptul că acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 zile.


Depistat de poliţiştii din Techirghiol cu bunurile sustrase asupra sa
La data de 08.07.2013, ora 10.20, patrula mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist din Techirghiol şi un lucrător I.J.J, a depistat pe strada V. Alecsandri din Techirghiol pe E. ALEXANDRU GABRIEL în vârstă de 20 ani, din Negru Vodă, având asupra sa mai multe produse cosmetice a căror provenienţă nu a putut-o justifica.
Din primele cercetări s-a stabilit că bunurile respective fuseseră sustrase din cadrul unei societăţi comerciale cu aproximativ 5 minute înainte de a fi depistat de către oamenii legii.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal fiind cercetat în stare de libertate pentru furt calificat, bunurile sustrase fiind predate reprezentantului societăţii.


Uşă lăsată neasigurată
Secţia 5 Poliţie efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor, care, la data de 08 iulie a.c., au pătruns într-o locuinţă de pe raza secţiei, prin uşa de acces lăsată neasigurată sustrăgând un telefon mobil şi o sumă de bani.


Fereastră lăsată deschisă
Poliţia Medgidia efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanei, care, la data de 08 iulie a.c., a pătruns într-o locuinţă de pe raza municipiului, prin fereastra lăsată deschisă încercând să sustragă un televizor.


Uşă lăsată neasigurată
Poliţia Năvodari efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanei, care la data de 08 iulie a.c., a pătruns într-o locuinţă, prin uşa de acces lăsată neasigurată, sustrăgând un laptop.


Ca urmare a furturilor din locuinţe sesizate în ultimile 24 de ore, poliţiştii au constatat faptul că, aceste infracţiuni au fost produse datorită faptului că persoanele nu şi-au asigurat propriile bunuri şi nu au manifestat vigilenţă, prin adoptarea unor măsuri minime de protecţie, pentru prevenirea şi combaterea acestui gen de fapte. Astfel, poliţişti au intensificat patrulările în zonele respective.
De asemenea, poliţiştii recomandă cetăţenilor să îşi asigure uşa de acces locuinţei, să îşi închidă ferestrele dacă locuiesc la parter sau la primul etaj al unui bloc, să conştientizere faptul că în primul rând răspunderea privind protecţia propriilor bunuri le aparţine, iar în cazul în care sunt victimele vreunei infracţiuni să apeleze imediat 112.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii