Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 10.07.2013

ro

10 Jul, 2013 11:40 762 Marime text
421.549 din 10 iulie 2013


BULETIN DE PRESĂ


În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Constanţa, poliţiştii au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 21 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 lei.

Minor cercetat de poliţiştii Secţiei 3 pentru furt din auto
La data de 10.07.2013, ora 00.45, poliţiştii Secţiei 3, au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în noaptea de 09/10.07.2013 în intervalul orar 18.00-00.30, persoane necunoscute, prin forţarea sistemului de închidere al portierei dreapta faţă i-au sustras o borsetă cu documente şi două parfumuri, din autoturismul parcat pe strada Traian.
Cercetările în zonă au fost demarate cu operativitate, astfel că la ora 01.30, oamenii legii au depistat pe strada Avram Iancu, un minor, de 14 ani, suspect de comiterea faptei, recuperând totodată şi bunurile reclamate ca fiind sustrase.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 3 în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celui în cauză, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare.

Cercetaţi de poliţiştii din Năvodari pentru tentativă la furt calificat
Poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de tentativă la furt calificat, doi bărbaţi de 49, respectiv 50 de ani, care au fost prinşi de către agenţii de pază ai unei societăţi, în timp ce încercau să sustragă cantitatea de 6 litri motorină din incinta unităţii.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat societăţii prejudiciate.

Cercetaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor
Acţionând în baza programelor « Antifraudă », « Litoral 2013 » şi a Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise cu ocazia comercializării animalelor vii, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai O.P.C. şi D.S.V.S.A. Constanţa, au organizat şi desfăşurat o acţiune în municipiul Constanţa, la operatorii economici ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne.
Cu această ocazie au fost verificate 19 societăţi comerciale, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale, fiind confiscată şi cantitatea de 43 kg. carne.
De asemenea, s-a constatat şi săvârşirea a 3 infracţiuni de evaziune fiscală, astfel:
La o societate administrată de un tânăr de 23 de ani, din Constanţa, s-a constatat săvârşirea infracţiunilor prev. şi ped. de disp. art. 9 alin. 1 lit. f şi art. 9 alin. 1 lit. c, prejudiciul estimativ fiind de 120.000 lei, constând în înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli nereale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu contravaloarea impozitului pe profit şi a TVA aferente, precum şi în sustragerea de la efectuarea de verificări de către organele competente, prin declararea fictivă a sediului social.
În cadrul altei societăţi administrate de către un bărbat în vârstă, de 56 de ani, s-a constatat săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prev. şi ped. de disp. art. 9 alin. 1 lit. c, constând în înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli nereale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu contravaloarea impozitului pe profit şi a TVA aferente, prejudiciu estimativ fiind de 15.000 lei.


Acţionând în baza Programului ANTIFRAUDĂ, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanta, au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale, care în perioada octombrie 2012 – aprilie 2013 a reţinut de la angajaţi impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu de 104.526 lei, faţă de acesta desfăşurându-se cercetări în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art 6 din legea nr 241/2005.
Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni este cercetat în stare de libertate şi administratorul unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Eforie Nord.
Acesta, în perioada 01.01-31.07.2012 a reţinut de la angajaţi, impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu în valoare de 14.642 lei.
Totodată, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale din Constanţa, care în perioada februarie – aprilie 2013, a reţinut de la angajaţi impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu de 4.228 lei.















Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii