Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 14.05.2013

ro

14 May, 2013 12:38 1183 Marime text
421.363 din 14 mai 2013

BULETIN DE PRESĂ

La data de 13.05.2013, ora 19.45, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale, despre faptul că, la ora 19.40, a imobilizat un bărbat care a sustras bunuri din magazin.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului l-au identificat pe suspect ca fiind I. ENER, de 22 ani, din mun. Constanţa, care avea asupra sa două parfumuri.
Totodată, cel în cauză reclamă că a fost agresat de către angajaţii societăţii, fiind preluat de un echipaj al ambulanţei şi transportat la SCJU Constanţa în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 1 pentru stabilirea cu exectitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, prejudiciul fiind recuperat integral şi predat reprezentanţilor societăţii.


La data de 13.05.2013, ora 22.20, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către o tânără în vârstă de 31 ani, din Constanţa, cu privire la faptul că, în aceeaşi seară, la ora 22.15, în timp ce se deplasa pe o alee, a fost agresată de către o persoană necunoscută, care i-a smuls de la gât un lanţ cu o steluţă din aur, în greutate de aproximativ 5 grame, după care a fugit către zona CET.
Demarând operativ verificările în zonă, pe baza semnalmentelor oferite de victimă, poliţiştii au depistat pe strada Industrială, pe A. MIHAI, de 24 de ani, din Constanţa, suspect de comiterea faptei.
Cercetările au fost preluate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, cel în cauză fiind reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca la data de 14.05.2013 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea dispunerii măsurii arestării preventive.

În baza probatoriului administrat în cauza privind tâlhăria comisă la data de 03.05.2013, asupra lui P. Valentin Ionuţ, în timp ce se afla în nordul staţiunii Mamaia, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale au identificat şi dispus reţinerea lui D. Liviu cel de-al treilea suspect de comiterea faptei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi uzurpare de calităţi oficiale.


La data de 13.05.2013, ora 18.20, poliţiştii din Hârşova au fost sesizaţi de către un localnic, despre faptul că, la aceeaşi dată, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă două telefoane mobile şi bijuterii.
În urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii au identificat ca suspect de comiterea faptei un minor în vârstă de 14 ani, stabilind că acesta a pătruns în locuinţă prin escaladarea unui geam lăsat deschis.
Prejudiciul cauzat în valoare de 800 lei a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.


Poliţiştii din Independenţa au identificat şi cercetează în stare de libertate pe D. Aurel, de 27 de ani şi pe M. Aurelian, de 36 de ani ambii din localitatea Dumbrăveni.
Aceştia sunt suspectaţi că la data de 30.03.2013, ar fi sustras componente ale unui tractor aflat în curtea unei locuinţe de pe raza localităţii.


La data de 13.05.2013, ora 12.00, în urma unei sesizări, poliţiştii din Limanu au prins în flagrant pe O. Mihăiţă de 19 ani, din localitate, care încerca să sustragă cablu telefonic subteran.
Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate pentru tentativă de furt.


Continuând cercetările în cazul furtului din societate, faptă comisă în noaptea de 17/18.02.2013, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale l-au identificat ca suspect de comiterea acesteia pe H. T., de 16 ani.
Totodată, în urma extinderii cercetăriilor, în sarcina acestuia s-a mai reţinut şi comiterea a altor trei furturi de diverse produse din societăţi comerciale.
Acesta a fost reţinut pentru 10 ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de sesizare a instanţei, în vederea luării măsurii arestării preventive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii