Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

30 Jun, 2014 10:06 922 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 10.000 pachete cu ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, pentru identificarea unui cetăţean român care transporta pe raza municipiului Constanţa, cu un autoturism, cantitatea de 9.900 pachete cu ţigarete de provenienţă magazin duty-free, fără documente legale.
 
În data de 28.06.2014, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, oprind pentru control pe raza municipiului Constanta un autoturism marca Citroen model Berlingo, condus de cetăţeanul român A.G., în vârstă de 47 ani.
În urma controlului au fost descoperite, în interiorul autoturismului, 9.900 pachete cu ţigarete marca Marble, de provenienţă magazin duty free, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
          Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 9.900 de ţigarete, în valoare de aproximativ 99.000 lei, iar autoturismul, evaluat la 5.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.
          Bărbatul în cauză, cu domiciliul în municipiul Constanţa, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.
Autoturisme cu I.T.P. fals descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă două autovehicule marca Fiat, respectiv Volvo, înmatriculate în R. Bulgaria, pentru care conducătorii auto au prezentat la control certificate de inspecţie tehnică periodică false.
 
În data de 28.06.2014, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Fiat Ducato, înmatriculată în R. Bulgaria, condusă de cetăţeanul român L.D.M., în vârstă de 21 ani, domiciliat în judeţul Constanţa
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoutilitarei prezintă indicii de falsificare.
 
● Cu o zi mai devreme, în jurul orei 13.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.A.G., în vârstă de 24 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care conducea un autoturism marca Volvo, înmatriculat în R. Bulgaria, al cărui certificat de inspecţie tehnică prezenta indicii de falsificare.
 
Bărbaţii în cauză au declarat că au achiziţionat autovehiculele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
Ambarcaţiune cu motor, plase de pescuit comercial şi aproximativ 120 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a îndeplini condiţiile legale, de la care au confiscat o ambarcaţiune cu motor, patru unelte de pescuit şi cantitatea de 118 kilograme peşte din specii diferite.
 
În data de 27.06.2014, în jurul orei 08.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, verificând, pe canalul Lopanta, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau cetăţeanii români C.I., în vârstă de 45 ani şi I.C. de 18 ani.
În urma controlului, în ambarcaţiune, au fost găsite patru unelte de pescuit tip vintir şi cantitatea de 118 kilograme peşte din speciile caras, ştiucă şi somn, pentru care cei doi bărbaţi domiciliaţi în judeţul Tulcea nu deţineau documente legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea cu motor, bunuri evaluate la aproximativ 13.400 lei, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial” faptă prevăzută şi sancţionată art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Peste 15.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 15.114 jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 600.000 lei dacă ar fi originale.
 
În data de 27.06.2014, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 15.114 jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 600.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez, în vârstă de 40 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii