Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ

ro

03 Jul, 2013 14:40 717 Marime text
În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Constanţa, poliţiştii au organizat 4 acţiuni, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.420 lei.
 
La data de 02.07.2013, ora 11.00, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi de către un bărbat din localitatea Cuza Vodă cu privire la faptul că, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Silozului din Medgidia, persoane necunoscute au deschis (din mers) uşa laterală a autoutilitarei şi din interior au sutras un amplificator audio şi un flex în valoare totală de 12.000 lei.
Deplasaţi operativ în zonă, oamenii legii au demarat cercetările, identificând şi depistând doi minori de 11, respectiv 13 ani, suspecţi de comiterea faptei.
Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate păgubitului, celor doi minori fiindu-le întocmit dosar penal, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare prin unitatea de Parchet competentă.
 
Poliţiştii Secţiei 2 efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor, care în noaptea de 01/02.07.2013, prin forţarea sistemului de asigurare al portierei, au sustras un portmoneu cu documente personale, din interiorul unui autoturism parcat pe aleea Murelor, prejudiciul fiind de 100 lei.          
 
          Poliţiştii Secţiei 3 au deschis un dosar de cercetare penală şi desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor care, la data de 02.07.2013 prin forţarea sistemului de asigurare al portierei, au sustras un radio-cd, şi mai multe articole de plajă, din interiorul unui autoturism parcat pe strada I.L. Caragiale, prejudiciul fiind de 1.000 lei.
 
          De asemenea, poliţiştii Secţiei 4 efectuează cercetări pentru a identifica şi trage la răspundere penală, persoanele care în ziua de 02.07.2013, au sustras două unităţi calculator, un monitor, documente personale şi patru cutii cu acte contabile din interiorul unui autoturism ce se afla parcat pe strada Biruinţei, prejudiciul cauztat fiind de 3.000 lei.
 
          Poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, persoane necunoscute, în noaptea de 01-02.07.2013 i-au sustras un radiocasetofon din autoturismul parcat pe aleea Albatrosului, prejudiciul cauzat fiind de 200 lei.
          Au fost demarate cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.
           
EVENIMENTELE DE PE LITORAL
 
          La data de 02.07.2013, ora 19.50 poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi, cu privire la faptul că, în urmă cu puţin timp a surprins doi tineri care au sustras două sticle cu băuturi alcoolice pe care le ascunseseră într-un rucsac.

Echipa operativă deplasată în locaţia indicată i-a identificat pe cei doi ca fiind S. Răzvan şi Ţ Adrian, ambii de 18 ani, din judeţul Cluj.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat reprezentantului societăţii, celor doi fiindu-le întocmit dosar penal pentru furt calificat.
 
          Poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute, profitând de neatenţia unui turist, din municipiul Deva, i-au sustras două telefoane mobile de pe un şezlong amplasat pe plaja din Eforie Nord, prejudiciul fiind de 2.500 lei.
          De asemenea, unui cetăţean i-a fost sustras un aparat foto digital, ce fusese lăsat la vedere în interiorul autoturismului, pe raza aceleiaşi staţiuni.
Poliţiştii din staţiune au deschis dosare de cercetare penală şi desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.
 
  Astfel, specialiştii I.P.J. Constanţa au analizat situaţia operativă existentă la nivelul judeţului Constanţa, cu precădere pe raza municipiului Constanţa, Mamaia, Costineşti şi Eforie, constatând faptul că au fost înregistrate mai multe furturi din auto, comiterea acestor infracţiuni fiind posibilă atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, datorită neglijenţei manifestate de proprietari, care nu şi-au asigurat autoturismele cu sisteme de alarmă şi au lasat la vedere bunuri şi valori.
În aceste condiţii pentru prevenirea şi combaterea unor astfel de infracţiuni, poliţiştii constănţeni vor acţiona în zonele cu risc criminogen, vor derula activităţi cu caracter informativ-preventiv pe linia furturilor din autoturisme şi vor distribui cetăţenilor pliante cu informaţii specifice, la acţiuni participând şi voluntari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii