Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:09 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă IPJ Constanta

ro

29 Jul, 2015 15:59 1233 Marime text
Litoralul românesc reprezintă un punct de atracţie atât pentru turiştii români, cât şi pentru cei străini, fapt pentru care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanta le recomandă turiştilor să adopte măsurile minime de siguranţă, de protejare a bunurilor şi valorilor pe care le deţin pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor şi să respecte normele legale în vigoare. 
Prin modul în care  sunt organizate măsurile de ordine se urmăreşte realizarea unor dispozitive eficiente care să aibă o intervenţie fermă şi rapidă la orice sesizare primită din partea cetăţenilor, principiul de acţiune fiind ,,cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului sesizat intervine”.
 O atenţie deosebită se acordă laturii de prevenire şi pregătire antiinfracţională a populaţiei, punându-se accentul pe stabilirea unor relaţii de parteneriat cu cetăţenii, prin desfăşurarea de activităţi de consiliere şi informare.                                                                      
          Astăzi, poliţiştii  structurilor de prevenire a criminalităţii, ai Serviciului Ordine Publică, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiilor de Poliţie 1 şi 2, ai Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia şi ai Poliţiei Năvodari au acţionat în Staţiunea Mamaia discutând cu turiştii şi copiii, în baza Planului de acţiune „Litoral 2015” şi al campaniei “Fii cu ochii pe bunurile tale”.              
             Obiectivul acestor acţiuni informativ – preventive, pe litoral, este creşterea gradului de informare a turiştilor cu privire la faptele antisociale ce le pot afecta concediul, poliţiştii oferind sfaturi în vederea prevenirii victimizării populaţiei şi adoptării unei atitudini prevăzătoare.
Au fost oferite spre informare, în caz de necesitate, numerele de telefon ale unităţilor de poliţie unde turiştii se pot adresa, precum şi informarea despre apelul de urgenţă 112 unde pot sesiza orice aspect ce aduce atingere ordinii şi siguranţei publice.
De asemenea, poliţiştii s-au întâlnit cu administratorii hotelurilor şi personalul hotelier în scopul instruirii acestora în vederea adoptării măsurilor de siguranţă pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel şi din autovehicule, fiind oferite pliante si afişe cu recomandări preventive, acestea fiind expuse la recepţiile hotelurilor şi unităţilor de alimentaţie publică precum şi în alte locuri vizibile, frecventate de către turişti.
S-au purtat discuţii cu turiştii aflaţi pe plajă, pe tema prevenirii furturilor de pe plajă, din corturi, din camerele de hotel şi din autovehicule.
Totodată au fost oferite sfaturi şi cu privire la prevenirea dispariţiilor de minori de pe plajă.                                     . 


Recomandări

Verificaţi dacă toate uşile şi ferestrele sunt încuiate – chiar dacă ieşiţi din casă sau din spaţiul de cazare pentru un timp relativ scurt.
Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului şi luaţi numai sumele strict necesare pentru cumpărături.

Când părăsiţi camera şi pe timpul nopţii, asiguraţi uşa de acces, uşa de la balcon şi ferestre şi nu lăsaţi la vedere, pe balcon, bunuri care să-i tenteze pe infractori, nu uitaţi să fiţi prudenţi în relaţiile ocazionale.
Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, la joacă şi în zonele aglomerate, explicaţi-i pe înţelesul său să nu intre în discuţie cu persoane necunoscute, asiguraţi-vă că ştie numele părinţilor, numărul de telefon şi denumirea hotelului unde sunteţi cazaţi, iar dacă s-a pierdut, sfătuiţi-l să se adreseze unui poliţist.
La plajă, nu lăsaţi nesupravegheat şezlongul, cearceaful sau cortul – cel mai bine este să rămână o persoană care să aibă grijă de bunurile personale iar dacă observaţi persoane care sustrag bunuri de pe plajă, nu rămâneţi indiferenţi, luaţi atitudine prin alarmarea celor prezenţi şi anunţarea Poliţiei.
Nu lăsaţi în autovehicul bunuri de valoare (sacoşă, bani, poşetă, laptop, telefon mobil, GPS, obiecte de îmbrăcăminte etc.) iar dacă aţi pierdut cheile autovehiculului, schimbaţi de urgenţă sistemul de închidere al acestuia.
Când interacţionaţi cu necunoscuţi păstraţi rezervele necesare dacă legaţi relaţii de prietenie. .

Pentru situaţiile de urgenţă, în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi 112 !
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii