Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:43 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanta recruteaza candidati pentru concursul de admitere in scolile de agenti de politie

ro

16 Apr, 2009 22:13 5721 Marime text

R  O  M    N  I  A
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR                                   
INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI CONSTANŢA                                       
SERVICIUL CABINET   
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Site: http://ct.politiaromana.ro
E-mail: radupol83@gmail.com
Nr. 166  din 15.04.2009 

 A N U N Ţ

PRIVIND CONDIŢII DE RECRUTARE ŞI  ÎNSCRIERE A CANDIDAŢILOR LA ŞCOLILE DE AGENŢI DE POLIŢIE ŞI INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR ALE MINISTREULUI APĂRĂRII NAŢIONALE PE LOCURILE APARŢINÂND MINISTERULUI ADMINISTRAŢIEI ŞI  INTERNELOR

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa recrutează candidaţi pentru concursul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie şi pentru instituţiile de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I..
 Recrutarea se realizează în raport de locul de domiciliu sau de reşedinţă al candidaţilor, potrivit opţiunii acestora.
 Pentru a participa la concursul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie şi pentru instituţiile de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I.- curs de zi, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii :
a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
c) să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, dovada absolvirii se face cu diplomă sau adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
d) să aibă capacitatea deplină de exerciţiu;
e) să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectaute de structurile de specialitate ale M.A.I.;


f) să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi, sau să îi împlinească în cursul anului 2009;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitatrea;
j) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
k) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
l) au luat la cunoştinţă de condiţia prevăzută de art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare;
m) îndeplinesc criteriile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special;

   Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la concursurile de admitere în şcolile de agenţi de poliţie şi pentru instituţiile de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I. :
a) să aibă vârsta de până la 42 de ani;
b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minim 8,00;


c) să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
d) să aibă înălţimea de minim 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile (cu excepţia candidatilor proveniţi din liceele militare, numai pentru examenul susţinut în anul absolvirii -2009)
Nu se admit derogări de la nicio condiţie legală sau criteriu specific pentru recrutarea candidaţilor la concursul de admitere – sesiunea 2009.

 Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" - Cluj-Napoca nu au sarcini de recrutare a candidaţilor pentru concursul de admitere- sesiunea 2009.

 Cifrele de şcolarizare aprobate pentru instituţiile de învăţământ aflate în referinţă, sesiunea 2009 sunt:
a) 1505 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" - Câmpina, din care 20 locuri pentru rromi;
b) 300 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" - Cluj-Napoca, din care 5 locuri pentru romi.
c) 4 locuri la Academia Tehnică Militară Bucureşti;
d) 2 locuri la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu;
e) 2 locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa.
 Femeile şi bărbaţii candidează pe aceleaşi locuri.
 În cazul în care, în urma desfăşurării concursului de admitere, locurile alocate etniei rome nu sunt ocupate în totalitate, acestea vor fi completate de ceilalţi candidaţi, în ordinea strict descrescătoare a mediilor obţinute.
La instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale se concurează pe numărul total de locuri aprobat la fiecare instituţie de învăţământ, iar ocuparea acestora se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere obţinute, candidaţii putând alege specializarea pentru care se pregătesc.
Cererile de înscriere la concursul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie vor fi primite de Serviciul Management Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa până la data de 30.06.2009, iar pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ universitar ale  Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I. până la data de 31.05.2009.
 Termenul limită pentru finalizarea dosarelor candidatilor înscrişi la şcolile de agenţi de poliţie este 31.07.2009, iar pentru finalizarea dosarelor candidaţilor înscrişi la instituţiile de învăţământ universitar ale  Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I. este 19.06.2009.

  Candidaţii care optează pentru admiterea Ia Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti sau într-o instituţie de învăţământ universitar al Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I. pot participa şi la concursul de admitere în una din şcolile de agenţi de politie.
 Candidaţii declaraţi "Neadmis" Ia Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti sau la instituţiile de învăţământ universitar al Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I., care au ca a doua opţiune o şcoală de agenţi de poliţie pot participa Ia concursul de admitere numai dacă au fost declaraţi "apt medical" la examinarea medicală efectuată în cadrul instituţiei de învăţământ superior.
  De asemenea, aceştia vor relua întreaga procedură stabilită pentru concursul de admitere la şcolile de agenţi (taxa de participare, probele eliminatorii şi testul de verificare a cunoştinţelor).
 Dosarul de recrutare pentru şcolile de agenţi de poliţie al candidaţilor va fi constituit în volum complet, cu actele de studii (în copie legalizată) şi fişa medicală (în copie).

DOCUMENTE NECESARE PENTRU CONSTITUIREA DOSARULUI DE CANDIDAT :
· Cererea de înscriere;
· Declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptare a condiţiilor de recrutare;
· Diploma de bacalaureat (copie legalizată) sau adeverinţa care atestă absolvirea liceului pentru candidaţii care au absolvit în anul în curs şi foaia matricolă (copie legalizată);
· Certificatul de naştere pentru candidat, soţie/soţ şi fiecare copil (după caz), certificatul de căsătorie, în copie legalizată;
· Certificatul de cazier judiciar al candidatului;
· Autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;
· Caracterizarea de la ultimul loc de muncă (şcoală);
· Act de identitate, carnet de muncă şi livret militar, în copie
· Fişa medicală tip de încadrare în Ministerul Administraţiei şi Internelor;
· Copii ale următoarelor documente : livret militar, act de identitate, carnet de muncă;
· Trei fotografii ¾ (având pe verso înscrise, cu majuscule, numele, prenumele tatălui, prenumele candidatului şi codul numeric personal al acestuia).

 Dosarele de recrutare ale candidaţilor se vor constitui în conformitate cu prevederile Dispoziţiei Directorului Direcţiei Management Resurse Umane nr. II/960 din 20.10.2004 privind procedurile si formularele utilizate în activitatea de management resurse umane în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor- Anexa nr. 1, litera A, cu următoarele precizări:
a) certificarea copiilor după actul de identitate, carnetul de muncă sau livretul militar se face prin semnătura lucrătorului desemnat să efectueze recrutarea, după confruntarea acestora cu originalele;
b) candidaţii rromi care concurează pentru locurile alocate distinct vor prezenta în original documentul din care să rezulte apartenenţa la etnia respectivă, eliberat de o instituţie sau organizaţie neguvernamentală abilitată în acest sens, de pe raza judeţului în care candidaţii au domiciliul sau reşedinţa.

  Opţiunea candidaţilor privind limba străină la care susţin admiterea se va preciza în cererea de înscriere la concurs.

  Examinarea psihologică se efectuează la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit planificării întocmite:
a) în perioada 01 - 12 iunie 2009, pentru candidaţii care s-au înscris anterior datei de 01 iunie 2009;
b) în perioada 13 - 17 iulie 2009, pentru candidaţii care s-au înscris ulterior datei de 01 iunie 2009.
(2) Reexaminările vor fi programate, daca este cazul, în perioada 20 -24 iulie 2009;
c) în perioada 01 - 12.06.2009, pentru candidaţii la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile M.A.I.

  Pentru candidaţii care au fost declaraţi "inapt" la examinarea psihologică sau au fost declaraţi "inapt medical" în fişa medicală, activitatea de recrutare încetează.

  Concursul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie se organizează şi desfăşoară într-o singură sesiune, în perioada 24 august -04 septembrie 2009, conform Graficului stabilit de comisiile de admitere ale şcolilor de agenţi de poliţie.
  Candidaţii se vor prezenta în perioada 24 - 25 august 2009 la sediul şcolilor de agenţi de poliţie pentru care au optat în vederea achitării taxei de participare la concurs, în cuantum stabilit confrom competenţelor şi eliberării legitimaţiei de concurs. Cu această ocazie, vor avea asupra lor următoarele documente:
a) buletinul/ cartea de identitate, în original;
b) diploma de bacalaureat (în copie xerox);
c) foaia matricolă (în copie xerox).

  Sunt scutiţi de plata taxei:
-candidaţii orfani de ambii părinţi;
-cei proveniţi din case de copii sau plasament familial;
-sunt copii ai eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989;
-sunt răniţi în lupta pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989;
-au venituri nete lunare pe membru de familie, calculate în luna anterioară celei în care se desfăşoară concursul de admitere, care nu depăşesc salariul minim net pe economie, calculat prin deducerea din salariul minim brut a impozitului;
-absolvenţii liceelor din structura M.I.R.A. – promoţia anului în curs.    
  Candidaţii care solicită scutirea taxei de participare la concurs trebuie să probeze, cu acte, că se află în una din situaţiile enumerate mai sus.
  Candidaţii se pot retrage în orice etapă a desfăşurării concursului de admitere fără a li se restitui taxa de participare la concurs.

  Concursul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie se desfăşoară în următoarele etape:
a) Etapa 1- eliminatorie - se desfăşoară în perioada 26 august - 03 septembrie 2009 şi cuprinde:
1. examinarea medicală;
2. verificarea aptitudinilor fizice, potrivit Anexei nr. 1.
La probele eliminatorii nu se admit contestaţii, repetări sau reverificări.
b) Etapa a II - a - proba de verificare a cunoştinţelor se desfăşoară în data de 04 septembrie 2009 sub formă de test grilă la:
1. limba română;
2. limba străină (engleză, franceză sau germană, potrivit opţiunii la înscriere).
Subiectele pentru proba de verificare a cunoştinţelor se formulează din tematicile de concurs.

 Candidaţii recrutaţi pentru instituţiile de învăţământ superior din structura Ministerului Apărării Naţionale se vor prezenta pentru susţinerea probelor eliminatorii (contravizita medicală şi probele de evaluare a aptitudinilor fizice) în data de 08.07.2009, ora 08:30, la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr Nicolae Kretzulescu” – Policlinica M.A.I. – Bucureşti, str. Mihai Vodă nr. 17, sector 5, putând obţine informaţii la telefon 021/3159373 sau 021/3360200, interior 11422 sau 11407.
La prezentarea pentru susţinerea probelor eliminatorii, candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate/paşaportul şi echipament sportiv adecvat susţinerii probelor de evaluare a aptitudinilor fizice. Candidaţii care promovează probele eliminatorii susţin probele de cunoştinţe la sediul instituţiilor de învăţământ pentru care au optat potrivit graficului întocmit de fiecare din acestea.
Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentr concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pot fi obţinute de pe site-urile de internet ale acestor instituţii, iar probele şi baremele de evaluare a aptitudinilor fizice sunt cele aprobate pentru Academia de Poliţie „Alexandru ioan Cuza” şi şcolile postliceale.

  Candidaţii admişi în şcolile de agenţi de poliţie sunt obligaţi să încheie angajamente la Dispoziţia Directorului general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane nr. II/960 din 20.10.2004 privind procedurile şi formularele utilizate în activitatea de management resurse umane în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, până cel târziu la data începerii cursurilor.
  Angajamentele prevăzute se completează la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" - Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" - Cluj-Napoca şi se introduc în dosarele candidaţilor.

 Pentru mai multe detalii, persoanele interesate pot apela următoarele numere de telefon: 0241 / 502113 sau 0241/ 502115.

    COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • penica marius 23 Jun, 2009 19:39 GENERAL FACRAS MARIAN recrute in perioada anului 2013 pe ,penica marius viitor mebru al fortelor terestre