Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

POLIŢIŞTII CONSTĂNŢENI - EXERCIŢIU PREVENTIV CONTINUU DE SENSIBILIZARE AL ELEVILOR

ro

04 Jun, 2013 19:55 702 Marime text
Prevenirea delincvenţei juvenile este prioritară pentru Poliţia Română.
 
Pentru a preîntâmpina activităţile infracţionale şi evenimentele negative în care sunt implicaţi minori, poliţiştii sunt la datorie în continuare în şcoli, la orele de educaţie civică şi dirigenţie.
Astfel, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminlităţii, împreună cu poliţiştii din cadrul Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră au participat la activităţi preventiv - informative la Şcoala Gimnazială Nr. 43 “Ferdinand” şi Şcoala Gimnazială Nr.24 “Ion Jalea” Constanţa. Acţiunile au loc prin strânsa colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi au scopul de a preveni infracţionalitatea în rândul tinerilor, precum şi prevenirea dispariţiilor şi a victimizării minorilor.
Discuţiile purtate pe tema prevenirii delicvenţei juvenile reprezintă un exerciţiu de sensibilizare, de cunoaştere, de conştientizare a consecinţelor propriilor acţiuni, de responsabilizare şi înţelegere a drepturilor, obligaţiilor şi libertăţilor pe care le are fiecare persoană liberă, ca metodă de socializare, de implicare în activităţi prosociale.
           În acest sens, poliţiştii, prin activităţile preventive, contribuie la descurajarea adoptării comportamentelor infracţionale de către unii tineri aflaţi în plină dezvoltare a personalităţii, la dezvoltarea unei laturi plăcute, pozitive, umanitare a propriei personalităţi. În acelaşi timp, tinerii pot afla direct ce presupune o viaţă dincolo de gratii, în cazul nerespectării legislaţiei, în care libertatea îţi este îngrădită şi unde valorile îşi schimbă sensul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii