Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Olt, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier

ro

08 May, 2013 11:35 770 Marime text
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Olt, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 25 de persoane, specializat în traficul de persoane şi de minori,  ce acţiona pe relaţia România – Marea Britanie.
        În acest scop, la data de 08 mai 2013, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului  Olt, la locuinţele învinuiţilor.
        În fapt, se reţine că membrii grupării au recrutat si exploatat in Anglia si Italia, prin obligarea la practicarea prostituţiei şi cerşetoriei, un număr de peste 200 de victime, obţinând din activitatea infracţională suma de  peste 500.000 euro.      
        Liderul grupării a fost identificat ca fiind Izdraila Sorin Florin, zis Sorin Magnatul, 28 de ani, exponent al lumii interlope din judeţul Olt.
        La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt urmează a fi audiate  100 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.
        Suportul tehnic a fost asigurat de SRI – Direcţia Judeţeană de Informaţii  Olt şi SIPI.
        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Craiova, IJJ OLT, SAS Olt, IPJ Olt, BRIGADA MOBILĂ „Fraţii Buzeşti” CRAIOVA.
        În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art 7 al.1 din Legea nr.39/2003, art. 12 al.1 şi 2 lit.a  şi art. 13 al.1 şi 2 din Legea nr.678/2001.
        Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii