Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20.000 de ţigarete de contrabanda confiscate în Constanţa de poliţiştii de frontieră

ro

04 Dec, 2013 14:26 921 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 20.000 de ţigarete netimbrate, pe raza municipiului Constanţa, într-un autocar care transporta muncitori din Şantierul Naval Midia.
 
În data de 03.12.2013, ora 18.00, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în municipiul Constanţa, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, oprind pentru control un autocar care transporta muncitori din Şantierul Naval Midia.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 20.000 de ţigarete ascunse în cala de bagaje a autocarului.
În urma verificărilor a rezultat faptul că ţigarile aparţin cetăţenilor M.I. de 28 de ani şi P.R.A. de 34 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, pentru care cei doi nu deţineau documente de provenienţă.
 Din cercetări a rezultat faptul că cei doi bărbaţi au cumpărat ţigările de la un marinar sirian şi le-au scos din Portul Midia, ascunse în autocarul firmei.
           Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 10.000 lei găsită în autocar şi le-au întocmit celor doi bărbaţi lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin “deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”.
 
Aproximativ 180 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta în două genţi voluminoase cantitatea de 175,5 kilograme peşte fără a deţine documente justificative.
 
În data de 3.12.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea, au executat o misiune specifică în zona de competenţă, unde au verificat, la coborârea de pe o navă de pasageri, care venea din direcţia Sulina un bărbat care transporta două genţi voluminoase.
În urma controlului a fost descoperită în bagaj cantitatea de 175,5 kilograme de peşte din speciile crap, somn şi şalău, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 877,5 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
  Persoana în cauză, cu vârsta de 32 de ani, domiciliată pe raza judeţului Tulcea este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit.j din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
/Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii