Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ 7 feb Garda de Coasta

ro

07 Feb, 2012 23:03 971 Marime text

În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Minore dispărute, găsite de poliţiştii de frontieră

În data de 06.02.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat într-o casă părăsită din judeţul Tulcea trei persoane minore de sex feminin, care fuseseră date dispărute.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sulina au fost informaţi, în jurul orei 15.00, că pe raza localităţilor C.A. Rosetti şi Letea din judeţul Tulcea ar putea fi identificate trei persoane minore de sex feminin pe numele cărora exista o sesizare privind dispariţia lor, din data de 05.02.2012.

Poliţiştii de frontieră au reuşit în jurul orei 19.00 să le identifice pe cele trei tinere în vârstă de 13, 15 şi 16 ani, toate domiciliate în oraşul Sulina, care se adăposteau într-o casă părăsită din localitatea Letea.

Cele trei minore au fost conduse cu o autospecială a Poliţiei de Frontieră la Centrul de Sănătate al oraşului Sulina şi ulterior au preluate de reprezentanţii Complexului Servicii Sociale Sulina, unde sunt cazate două dintre ele, şi o rudă a celei de-a treia persoane.

Marinari români blocaţi pe Dunăre, ajutaţi de poliţiştii de frontieră

În data de 06.02.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de către comandantul unui împingător, care rămăsese blocat de mai multe zile pe Dunăre între sloiuri de gheaţă, să intervină pentru aprovizionarea cu alimente a membrilor echipajului.

Lucrătorii din cadrul P.T.F. Tulcea au fost informaţi în jurul orei 11.00 de către comandantul unui împingător sub pavilion România, care fusese blocat pe Dunăre între sloiuri de gheaţă, din data de 03.02.2012, că cei 12 marinari de la bord au rămas fără alimente.

Împingătorul cu trei barje aflate în balast efectua o cursă pe Dunărea maritimă pe ruta Galaţi - Izmail (R. Ucraina), însă din cauza sloiurilor de gheaţă a rămas blocat la aproximativ 15 kilometri de municipiul Tulcea.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o autospecială pentru a prelua trei membri de echipaj, pe care i-au transportat în municipiul Tulcea, unde s-au putut aproviziona cu alimente.

Marinarilor li s-a asiguat şi transportul înapoi pe împingător, care va rămâne monitorizat de poliţiştii de frontieră până la deblocare.

Infracţiune pe drumurile publice

În data de 05.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.

În municipiul Tulcea a fost identificat în trafic T.L. de 26 ani, care conducea un autoturism marca Alfa Romeo cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 21.01.2012.

Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii