Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

30 Dec, 2011 18:37 776 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui trafic fluent şi civilizat în zona de frontieră şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 7 infracţiuni astfel:

Transporturi ilegale cu peşte

În data de 29.12.2011 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, au depistat trei cetăţeni care transportau 138 kilograme de peşte fără a deţine documente de provenienţă.

Astfel, în jurul orelor 08.00, o echipă din cadrul S.P.F. Tulcea a acţionat pe raza localităţii Baia, unde i-a depistat pe L.I. de 83 ani şi V.F. de 28 ani, care aveau asupra lor cantitatea de 95 kilograme peşte din specii diferite, precum şi 21 plase monofilament,

Oamenii legii tulceni au ridicat cantitatea de peşte, în valoare de 425 lei care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar plasele monofilament, în lungime totală de 525 metri, au fost reţinute în vederea confiscării.

În decursul aceleiaşi zile, lucrători din cadrul Grupului de Nave Constanţa - P.T F. Midia au oprit pentru control, în oraşul Năvodari, un autoturism marca Peugeot condus de G.G. de 39 ani.

În portbagajul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 43 kilograme peşte din specii diferite, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

S-a procedat la ridicarea întregii cantităţi de peşte, în valoare de aproximativ 245 lei, care a fost predată unei societăţi piscicole.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere şi utilizare a plaselor de tip monofilament, deţinere şi transport fără documente legale a peştelui, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. m şi j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Drujbe şi încălţăminte contrafăcute la Agigea

În data de 29.12.2011 o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali constănţeni a efectuat controlul fizic asupra unor containere sosite din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

În jurul, orei 13.30, a fost controlat un container sosit pentru o societate cu sediul în judeţul Suceava, care era încărcat cu 400 bucăţi drujbe cu lanţ tip motoferăstrău, în valoare de aproximativ 300.000 lei.

În jurul orei 15.30 a fost verificat un alt container sosit pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti, în care se aflau 6.420 de perechi pantofi sport, în valoare de aproximativ 642.000 lei.

Bunurile susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală purtând însemnele unei marci cunoscute, au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele administratorilor societăţilor în cauză, în primul caz un cetăţean român de 25 ani, domiciliat în judeţul Suceava, în al doilea container doi cetăţeni chinezi cu reşedinţa în Bucureşti, au fost întocmite lucrări penale pentru „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84/1998.

Comerţ ilicit cu petarde

În ziua de 29.12.2011, poliţiştii de frontieră constănţeni au reţinut în două cazuri 1.180 articole pirotehnice ridicate în vederea confiscării, ambele pe raza localităţii Ovidiu.

Astfel, în jurul orei 11.30, lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au depistat un cetăţean care avea asupra sa cantitatea de 583 articole pirotehnice.

Tânărul de 24 ani, B.F., se afla într-un autoturism marca Renault şi oferea spre comercializare, în mod ilegal, petarde, rachete, artificii şi lumânări cu mai multe focuri.

Două ore mai târziu, poliţiştii de frontieră i-au surprins în flagrant pe S.M. de 30 ani şi F.N. de 25 ani care deţineau 597 articole pirotehnice fără a a avea documente de provenienţă în vederea comercializării.

Bunurile, în valoare de aproximativ 2.840 lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi urmează a fi predate la I.P.J. Constanţa - Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "deţinere şi transport sau orice altă operaţiune cu materii explozive efectuată fără drept", faptă prevazută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 si 3 din Legea 126/1995 republicată.

Şofer fără permis de conducere

În data de 29.12.2011 lucrători ai S.P.F. Chilia, structură aflată în subordinea Gărzii de Coastă, au depistat în trafic un cetăţean care conducea un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră au oprit în jurul orei 10.45, pe raza localităţii Chilia Veche, un autoturism marca Dacia, condus de L.S. de 54 ani.

În urma cercetărilor a reieşit faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru a putea conduce un autoturism pe drumurile publice.

Pe numele L.S. a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii