Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

29 Dec, 2011 18:30 904 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui trafic fluent şi civilizat în zona de frontieră şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 6 infracţiuni astfel:

Urmărit general reţinut în zona Tulcea

În data de 29.12.2011, în jurul orei 07.30, un echipaj al Poliţiei de Frontieră Tulcea, în cooperare cu lucrători ai Serviciului Urmariri din cadrul I.P.J. Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu conform unui plan de acţiune în comun, au depistat un urmărit general care se afla în zona judeţului Tulcea.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat cu o ambarcaţiune din dotarea S.P.F. Tulcea pe braţul Sf. Gheorghe, în apropierea localităţii Murighiol, unde l-au reţinut pe G.A. de 43 ani, cu domiciliul în municipiul Iaşi, care se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoare de 3 ani şi jumătate.

Pe numele celui în cauză Judecătoria Iaşi avea emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei şi recidivă pentru fals şi uz de fals.

Urmăritul general care se ascundea într-o zonă împădurită a judeţului Tulcea a fost preluat de lucrătorii Serviciului Urmariri al I.P.J. Tulcea, care urmează să pună în aplicare mandatul judecătoresc.

Jucării contrafăcute la Agigea

În data de 28.12.2011 în jurul orelor 12.30, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul sosit pentru o societate cu sediul în judeţul Hunedoara era încărcat cu 288 bucăţi de jucării, în valoare aproximativă de 21.600 lei.

Bunurile susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuala purtând însemnele unei marci cunoscute au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele administratorului societăţii în cauză, un cetăţean român de 38 ani, domiciliat în judeţul Gorj, a fost întocmită lucrare penală pentru „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Ţigări confiscate la Gara C.F.R. Constanţa

În data de 28.12.2011, în jurul orelor 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au reţinut în vederea confiscării un număr de 8.120 ţigarete.

Oamenii legii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au acţionat pe raza localităţii Constanţa, unde i-au depistat pe numiţii P.C, de 29 ani, domiciliat în oraşul Năvodari, şi L.Ş. de 30 ani, domiciliată în mun. Constanţa, care ofereau spre comercializare un număr de 406 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova.

Cei în cauză au declarat că au achiziţionat ţigările din magazinele cu profil duty free în scopul comercilizarii.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 4.060 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele celor doi au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 1.000 lei fiecare, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990.

Comerţ ilicit cu petarde

În ziua de 28.12.2011, poliţiştii de frontieră constănţeni au reţinut în vederea confiscării 8.959 articole pirotehnice.

Astfel, în jurul orei 15.20, lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au depistat, pe o stradă din municipiul Constanţa, un tânăr domiciliat în oraşul Năvodari, care avea asupra sa cantitatea de 8.959 articole pirotehnice (petarde).

Bunurile, în valoare de aproximativ 1.146 lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi urmează a fi predate la I.P.J. Constanţa - Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Soluţionarea acestui caz a fost realizată în prezenţa unui reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "deţinere şi transport sau orice altă operaţiune cu materii explozive efectuată fără drept", faptă prevazută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 si 3 din Legea 126/1995 republicată.

Cernavodă - comerţ ilegal cu peşte

În data de 28.12.2011, în jurul orelor 13.30, un echipaj din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă, structură aflată în subordinea Gărzii de Coastă, pe timpul executarii atribuţiilor de serviciu, au depistat un cetăţean care comercializa o cantitate de peşte fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră l-au surprins pe raza localităţii Cernavodă pe cetăţeanul P.I. de 31 ani, care oferea spre vânzare, direct de pe trotuar, diferite specii de peşte.

S-a procedat la ridicarea întregii cantităţi de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare a peştelui fără a deţine documente de provenienţă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008.

Minori rătăciţi la Ostrov

În data de 28.12.2011, în jurul orelor 13.00, un echipaj din cadrul Sectorului P.F. Ostrov, pe timpul executarii atribuţiilor de serviciu, au depistat doi cetăţeni bulgari minori care au trecut neintenţionat frontiera de stat din Bulgaria în România.

Poliţiştii de frontieră constănţeni au reţinut, pe malul Dunării, doi cetăţeni bulgari, fără documente de identitate asupra lor.

În urma cercetărilor efectuate împreună cu organele de frontieră bulgare, a rezultat faptul că cei doi sunt minori şi au trecut graniţa neintenţionat, aflându-se în vizită la bunicii din oraşul Silistra.

Cei doi minori au declarat că s-au rătăcit şi nu s-au mai putut orienta în teren, datorită configuraţiei terenului cu vegetaţie bogată, a nivelului scăzut al apei, precum şi necunoaşterii zonei.

În baza acordului între Guvernele celor două ţări privind regimul frontierei de stat cei doi minori au fost returnaţi în ţara vecină.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii